Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

Nin 

všechny recenze uživatele

Druhý film Kevina Smithe, který se po oceněnovaných Clerks stal finančním propadákem, na němž tehdejší kritici nenechali nit suchou. Po letech se ale stal i tenhle snímek kultovním a mnoho smithofilů ho považují za ten nejlepší film od Kevina. Kdysi jsem tenhle film taky řadil mezi ty nejlepší, a teď po letech jsem... stejně jako u Clerks trochu zklamán. Že bych na Smithovy filmy začínal být starý? Na rozdíl od Clerks jsou Mallrats klasičtější teenagerskovkou komedií. Řeší se tu vztahy dvou loserů, a od jiných podobných komedií se Flákači liší především tím, že je tam hromada narážek pro komiksáky (dokonce má ve filmu cameo samotný Stan Lee) a že postavy šíleně rychle melou pantem. Sem tam hodí nějakou nechutnou historku, sem tam řeknou naprosto šílený přirovnání, sem tam se prostě jen baví o popkultuře. Kdysi mi tohle přišlo fakt bomba, teď mě hodně dialogů a vtipů míjelo. Občas mě něco pobavilo a nudný film to rozhodně není, ale nadšení se teď už bohužel u mě nekonalo. Každopádně nejlepší je na filmu Jason Lee, a to je to jeho úplně první filmová role, kterou málem ani neodstal, protože na konkursu byl prý příšerný. Celkově slušná komedie. (7/10) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak mi to mohlo tak dlouho unikat. Nakonec jsem ale zase tolik netratil, protože je potřeba přiznat, že Smith natočil mnohem suverénnější kusy!! Opět během jediného dne nabízí zdánlivě obyčejné scény, avšak které dokáže skvěle vypointovat, koncentrace hlášek nicméně není tak velká a atmosféra není tak uvolněná jako jindy. Samozřejmě nechybí Smithův trademark v podobě slavné dvojky drogových dealerů Jaye a mlčenlivého Boba. Bohužel ani oni ale nejsou tak přesní, jako v jiných „smithovkách“. O nějaké nedoceněnosti bych tu moc nemluvil.. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

I love the smell of commerce in the morning aneb Why buy the cow, when you can get the sex for free? 1) Mám pocit, jako bych zabloudil na cizí párty. Jsem sám, nerozumím - mluví se zde čínským dialektem WU. Lidi tu probírají filmy, které viděli, hovoří o postavách, které neznám - jejich svět je mi cizí, nic o něm nevím a nic mi neříká. Is your kiss like a soft breeze, a firm handshake or a jackhammer? 2) Děj je chvílemi dětinský, chvílemi snad i vtipný. Kontrast mezi inteligentními promluvami hlavních hrdinů a jejich veskrze prázdným a neinteligentním počínáním tvoří zajímavé napětí. 3) Poslechněte si například tuto pravdivou historku. He (my cousin Walter) was on a plane to New Mexico when all of the sudden the hydraulics went. The plane started spinning around, going out of control, so he decides it's all over and whips it out and starts beating it right there. So all the other passengers take a cue from him and they start whipping it out and beating like mad. So all the passengers are beating off, plummeting to their certain doom, when all of the sudden, snap! The hydraulics kick back in. The plane rights itself and it land safely and everyone puts their pieces or, whatever, you know, away and deboard. No one mentions the phenomenon to anyone else. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tenhle Smith byl pro mě asi trochu slabším kouskem. Části, kde figurují Jay a Silent Bob jsou skvělé..jenže hlavní - ústřední - dvojice zaostává. Není totiž nijak výstřední (rozuměj zajímavá) jako třeba Randal a Dante (jehož bylo v Mallrats také vidět, ale tentokrát v miniroličce Gilla). Zajímavé bylo cameo Stana Lee a obsazení Shannen Doherty. ;) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak som to konečne dal ! Prvý krát som bol vyložene nasraný a vadil mi ten prázdny kelímok od kávy , čo Jason Lee furt a všade vláčil , tak som to po hodke vypol, vymazal a zabudol . Vrátil som sa k tomu po roku a skoro som sa pošťal od smiechu!!! Záverečná šou je fakt mega a aspoň kôli nej sa to oplatí pozerať. Jednoznačne za 5 a zajtra sa idem poflakovať po King Fisheru ( OC v Redditch , UK ) ! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Postavy Brodie Bruce a T.S. Quint jsou odkazy na film Čelisti (1975), kde se dvě hlavní postavy jmenují Brody a Quint, žralok byl přezdívaný Bruce. (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama