Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (70)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Animovaná dobrodružná podívaná, která je ve své první polovině naprosto výborná, ale v té druhé to bohužel tvůrci mě zcela neznámým způsobem nějak pokazili. Na začátku mě to chytlo, byl jsem nadšený z každého záběru, ale po vynikajícím fotbalovém zápase už nejen bylo jasné, jak to dopadne, ale přestalo to být zajímavé a nic se už nedělo. Ovšem Eltonovy písničky jsou super. A i přes dvě zcela rozdílné poloviny je to pořád sympatický animák, který je zcela rozhodně nadprůměrný, ale jen tak tak. A krom toho, klasické animace není nikdy dost a existují i horší kousky. 70%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Videno strasne dávno v televizi, ale stale si pamatuju, ze se mi to tehdy hodne libilo, hlavne kvuli nezvyklemu prostredi spanelskymi conquistadory dobyvane dzungle jizni ameriky.. eldorado bylo patricne tajemne, nekdy trochu temnejsi nez obvykle animace, zaporak byl sice od zacatku videt a bylo take videt, ze to neni od zadneho hlavniho studia, (i co se jednoducheho deje tyce), ale svoje kouzlo to melo. Nevim jake bych dal hodnoceni ted, ale takhle 4 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Pekny dobrodruzny animak, kde nechybal humor, ale ani piesne od Eltona Johna. Asi tak v polovici filmu som sa zacal trosku nudit, ale nebolo to az tak zle, aby si film nezasluzil 4 hviezdicky, pricom uznavam, ze film sa bude asi viac pacit detskemu publiku... 03.02.2009 ____ Kevin Kline - (Tulio) +++ Kenneth Branagh - (Miguel) +++ Rosie Perez - (Chel) +++ Armand Assante - (Tzekel-Kan) +++ Tobin Bell - (Zaragoza) +++ Elton John - (Vyprávač) +++ Produkcia: Jeffrey Katzenberg +++ Hudba: Hans Zimmer, John Powell +++ ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Prakticky neznámy animák (aspoň ja som o ňom veľmi nepočul) a začal som ho pozerať len preto, že momentálne nič iné nešlo. Nakoniec sa mi veľmi zapáčil a v tej dobe som ho považoval za jeden z najlepších animákov. Krásna vizuálna stránka a kúzelná atmosféra, to sú dve hlavné klady, ktoré z tohto filmu robia výbornú záležitosť. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ted Elliott, Terry Rossio | Hudba: Elton John, Tim Rice, Hans Zimmer, John Powell | Produkcia: Brook Breton, Bonne Radford | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks Animation, Stardust Pictures | Rozpočet: 95 miliónov $ | Tržba: 76,432,727 $ | Krásna, nápaditá, zábavná rozprávka s úžasnou hudbou. Tak čo tomu chýba? Nejaká záhadná výnimočnosť. Výnimočnosť, ktorá robí z diela najväčších majstrov nesmrteľnú klasiku. Road to El Dorado sa ňou nestal. Vidieť to aj na tržbách. Preveľká škoda. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Pásavec sa volá Bibo podľa člena štábu Biba Bergerona. (toi-toi)
  • Eldorado má původ ve Španělštině a znamená v překladu "Zlatá země". Celá legenda má zřejmě původ u indiánů obývajících břehy jezera Guatavita, kdy jejich náčelník ze sebe obřadně smýval zlatý prach ve vodách jezera. (dienow)
  • Ve hře s míčem, kterou hlavní hrdinové hrají proti domácímu mužstvu, bylo nezřídka mužstvo, které prohrálo, obětováno bohům. (dienow)

Reklama

Reklama