Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (71)

genetique 

všechny recenze uživatele

Po veľmi milom a sympatickom dobrodručstve, ktoré mi doprial Disneyho Dinosaurus, sa ku mne dostalo táto ďalšia dobrodružná cesta, ktorá ma však natoľko neupútala. Pokus o znovuoživenie spievajúcich animákov sa nekoná. Aj keď to bolo všetko pekné a hlavne vtipné (najmä kôň Altiva bol senzačný), stále to nie je ono. Ale príjemné. 65%. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako ztvárnění zábavného DnD questu zloděje a barda/hraničáře a pak s další a další písničkou od Eltona Johna a dalším a dalším zabředáváním do jejich "božské" lži to vyšumělo do ztracena. Ve výsledku z toho mám dojmy jako z natahovaného pilotního (dvoj)dílu nějakého kresleného seriálu. Dva kamarádi cestují v prekoloniální Latinské Americe? Radši Emperor's New Groove. Objevování nových civilizací včetně jejich skrytých bohatství? Radši Atlantis: The Lost Empire. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele

Výborná, osviežujúca a zábavná animovaná rozprávka od štúdia Dreamworks, ktorá Vás nadchne prepracovanou, pestrofarebnou animáciou, vtipným scenárom, zaujímavým dejom a dobrodružnými scénami. Eldorádo spracúva známu legendu o bájnom juhoamerickom meste Inkov celom zo zlata, ale trochu pletie historické fakty, keď do deja zasadzuje postavu Hernána Cortéza, dobyvateľa aztéckej ríše v Mexiku. Hudbu zložil vynikajúci Hans Zimmer v spolupráci Johna Powella, oproti jeho iným dielam je však o niečo slabšia. No a piesne Eltona Johna sa mi príliš nepáčili a myslím, že sa k deju ani veľmi nehodili. Krásna animácia však aj tak zatláča hudbu do úzadia a je základným pilierom tejto milej a príjemnej snímky. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Velice zábavné, neotřelé a o poznání dospělejší než jakýkoliv jiný film podobného formátu. Kvalitativně bych ho přirovnal k jeho mladšímu bratříčkovi Sindibádovi, rovněž od Dreamworks. Absence nějakého cílového záporáka je na jednu stranu osvěžující, na stranu druhou ale příběh postrádá nějakou ráznější tečku. Zároveň jsem názoru, že písničky zde nebyly třeba, ba naopak. Přesto se mi Eldorádo líbilo a upřímně nechápu finanční díru, kterou tento flick Dreamworks-u způsobil. Asi to nebyla moc plytká sračka, jakou je například Frozen. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se mi kdysi líbilo Ztracené město Z, mě i Eldorádo kvůli svému obecnému kultu nějakou tu dobu lákalo a přestože jde tady o dobrodružný animák s notnou příměsí komedie, to prostředí snoubené s historií Jižní Ameriky na vás dýchne z nejedné strany a budete chtít do oné džungle vyrazit taky. Jeden z těch správných animáků z přelomu tisíciletí, co stál ještě na staré dobré 2D animaci, pohrával si se stereotypy prostředí (pásovec ftw) a obsahoval balanc mezi nosným příběhem a poutavou akcí. [viděno na SkyShowtime 18.4.2024] ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Eldorado má původ ve Španělštině a znamená v překladu "Zlatá země". Celá legenda má zřejmě původ u indiánů obývajících břehy jezera Guatavita, kdy jejich náčelník ze sebe obřadně smýval zlatý prach ve vodách jezera. (dienow)
  • Na začiatku je spomenuté, že sa odohráva v roku 1519. Hernán Cortés však svoje výpravy viedol v rokoch 1506, neskôr 1517, a na spomínanú Kubu sa plavil v roku 1518. Cortés zničil civilizáciu Aztékov, vo filme však ide o Mayov. (toi-toi)

Reklama

Reklama