Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je zvlastni, ze takove stare kreslene cosi muze byt hodnoceno jako jeden z nejlepsich filmu vsech dob, ale ono je to skutecne prudce chytlave a zabavne. 12 ukolu, pri kterych Asterix s Obelixem dokazuji Cesarovi, ze jsou bohove a strili u toho jednu vtipnou hlasku za druhou. Super. 8/10 ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animované filmy jsou ty, které jsou dělány tak, aby je pochopili jak malí, tak i jejich rodiče nebo vlastně kdokoliv. A je případ i 12 úkolů. Na jednu stranu se tomu děti budou smát, protože jim to přijde vtipné, na tu druhou i velcí, protože to odráží dobovou realitu. Jako dům, kde se zatmívá mozek nebo kněžka ostrova Rozkoše. Prostě klasického Asterixe jen tak něco nenahradí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Mnohí tvrdia, že toto je najlepší Asterix. Nie že by som nesúhlasil, akurát som mal toho hraného vždy akosi radšej, i keď animáky majú neporovnateľne väčšie množstvo nápadov, vychytávok a vtipov. Lenže na tej kresbe sa už podpísal zub času a francúzskemu komiksovému originálu neholdujem ani omylom, takže z môjho pohľadu nejde o žiadne prevratné dielo a jeho pomerne vysoké umiestnenie v rebríčku top filmov nie celkom chápem. No pre generácie, ktoré nepoznali moderné pixarovky, to musel byť priam orgazmus. (70%) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle Asterix nějaké nej, tak je určitě ten (no offense) nejujetější:)) Přece jen když má někdo prokázat, jestli je nebo není bůh, musí úkoly být náležitě složité. Nakonec i Caesar by rád jednou odešel na penzi. I s Kleopatrou, prý to byla skvělá kuchařka:) BTW přímo tady je nejlepší historický fórek ze všech, nápověda, je to něco o Brutovi:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno