Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Považujem za prirodzené pozrieť si 68. najlepší film podľa mienky užívateľov ČSFD a za rovnako prirodzené, že sa v tomto prípade budem v jeho hodnotení rozchádzať s mienkou väčšiny. Splnil som si svoju nepísanú povinnosť, dokonca som ho dopozeral až do konca, samozrejme s mikrospánkovými vložkami, lebo jeho hypnotický účinok nemôžem poprieť. A to je asi tak všetko čo som na margo hrdinských Galov ochotný napísať. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Standartní starý dobrý Asterix, vaprávějící klasicky o tom jak to dva nebojácní frantíci nandají celému tehdejšímu světu. Jako ditě jsem Asterixe zbožňoval, protože stojí na skvělém nápadu a umí si vtipně utahovat z historie. Tento díl patří k těm několika nejlepším, protože má všechny atributy toho pravého asterixovského. ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

V mém dětství to pro mě byl nejlepší filmový příběh Asterixe. Pamatuji si, že když jsem si jeho komiksy kupoval, tak jsem pořád nemohl přijít na to, podle kterého to bylo uděláno. Dnes už vím, že tento film není vůbec podle komiksu, tento příběh autoři napsali speciálně pro tento film. A výborně napsali! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najlepšia zo série Asterixov a jedna z najlepších animovaných rozprávok. Ono to pôsobí podľa môjho názoru tak skromne, že už len tým prekonáva 95% konkurenčných animákov. Žiadne veľké rozlíšenie či očakávania a práve to prinieslo tak brilantný efekt. ASTERIX ako mozog a OBELIX ako sila sa postavia Cézarovi a jeho 12 HERKULOVSKÝCH novodobých úloh. Neopakovateľná dobrodružná cesta ich zavedie až do samotného Ríma, ktorý po poslednej prekážke bude patriť im (Galom). K tomu zakorenený humor, ktorý neprestane baviť ani dospelákov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)
  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama