Reklama

Reklama

Šťastný Luke - Daisy Town

  • Česko Lucky Luke v Sedmikráskově (více)

Když členové karavany průkopníků najdou uprostřed pouště rostoucí kopretinu, rozhodnou se zastavit a postavit na tomto místě své město. Brzy vyrostou domy jako houby po dešti a hned za nimi banka, saloon, vězení atd. Kopretinové město je na světě. Bohužel ani město se neobejde bez padouchů a toto poklidné místo se brzy změní v místo bez zákona. K obnovení pořádku je zapotřebí strážce zákona. Tímto mužem bude Lucky Luke, kovboj, který střílí rychleji než jeho stín: všichni darebáci by si měli dávat pozor! (TV Minimax)

(více)

Recenze (59)

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Skvělý animák ze 70. let od tvůrců Asterixe, tentokrát však z Divokého západu. Lucky Luke je nejlepší střelec na západě, a tak ho v Sedmikráskově (Daisy Town) zvolí šerifem. Vše jde jako po másle, dokud se neobjeví zlotřilí bratři Daltonové, jejichž inteligence roste s jejich klesající výškou a Lucky Luke bude muset projevit nejen svou mušku, ale i důvtip, aby je nakonec vyvedl natřené dehtem a obalené v peří. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Osamělý kovboj Lucky Luke putuje na hřbetu svého koně Jolly Jumpera Divokým Západem. Jednoho dne se dostane do městečka Daisy Town, které je plné banditů a desperátů, Luke je vyžene a stává novým šerifem, poté však do města dorazí obávaní bratři Daltonové... Francouzský spisovatel René Goscinny je znám především jako "otec" neporazitelného Gala Asterixe, ale mimo jiné je také autorem Lucky Lukea - pistolníka, který je rychlejší než vlastní stín. Luke se podobně jako jeho "bratr" Asterix dočkal v sedmdesátých letech svého vlastního animovaného filmu, jehož režie se ujal sám Goscinny a je dlužno dodat, že na výsledku je to znát. Samotný příběh je typická westernová klasika, kde osamělý muž brání město před bandou zloduchů, ale přesto je funkční a obstál by i sám o sobě. Goscinny ovšem stokrát viděný příběh zabydlel pestrými postavičkami ať už svéráznými obyvateli městečka, kde prostě nemůže chybět vychytrálý hrobník, fešný holky ze saloonu, nebo pochrupující Mexikán, a všemožnými zloději dobytka, bankovními lupiči falešnými hráči, Indiány, kavalérií, prostě na co si člověk vzpomene, to tady najde. No a pak tady máme samozřejmě eastwoodovsky nemluvného (a neustále pokuřujícího) Lucky Lukea a jeho nesmiřitelné protivníky bratry Daltonovy (hezky seřazené podle výšky a inteligence). Nebyl by to Goscinny, kdyby zde nepřidal svůj typický humor, takže každou chvíli se stane nějaký gag, vtípek, hláška nebo popkulturní narážka (předpověď Joe Daltona o osudu Indiánů je prostě nejlepší). Velký René si navíc obratně pohrává se všemi stereotypy a klišé typickými pro westernový žánr, ale nakladá s nimi laskavě a s patřičnou úctou, což dokladá i melancholický závěr, který se prostě nedá nazvat typickým happy endem. Kromě krásné animace, která vychází z Morrisových kreseb, je třeba pochválit i hudbu, především Lukova ústřední píseň "Lonesome Cowboy" je prostě skvělá. Lucky Luke je i přes své stáří, které čítá přes čtyři desítky let pořád velmi povedeným filmem, kterému člověk v klidu odpustí nějakou tu vrásku, protože stále dokáže spolehlivě pobavit. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní porce nápadů, vtípků a gagů v příjemné animaci. Ná mě je ale tahle legrace v tomhle formátu až příliš dlouhá(jako seriál by to byla parádní odpočinkovka) a to nemluvím o tom, že tyhle komiksy nejsou úplně můj šálek čaje a že mě ta konečná dohoda s indiánama ideologicky pobouřila :D (njn jsem mentál). Úplně odvařený z toho nejsem, ale furt je to lepší než Disney. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Proč melete pusou, když se hraje tanec smrti? To jste zajatci?" Parádní sranda srovnatelná s Asterixovými dobrodružstvími. Snad v každé scéně je nějaký nápad, nějaký fór, nejraději jsem ale vždycky měl a stále mám indiány malující se válečnými barvami a přípravy na souboj čtyř proti jednomu, které parodovaly Sergia Leoneho už v době, kdy to ve westernových parodiích zdaleka nebylo nutností. A film navíc má výborný původní československý dabing (František Němec v roli Šťastného Luka, vypravěč Vladimír Brabec a Jaroslav Moučka jako nejhloupější Dalton)! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, který uvede děti do stavu nadšení a dospělého příjemně naladí. Výborná animovaná klasika jako parodie na Divoký západ. Tak, jako má hraný film svého Limonádového Joea, má kreslený film svého Lucky Lukea. Spousta fórků, stylizovaných postaviček, které známé z hraných westernů, parodovaných klišé i odkazů na americkou popkulturu. Už jen za halucinogenní scénu plnou muzikálových čísel musím dát plný počet hvězdiček. Celkový dojem: 95 %. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama