Reklama

Reklama

Dementia

Trailer

Obsahy(1)

Tento film, který neobsahuje vůbec žádné dialogy, sleduje děsivé zážitky psychotické mladé ženy, které zažívá během jedné noci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

d-fens 

všechny recenze uživatele

Bez toho komentára by to mohlo byť lepšie, ale aj tak je to iba diletantský pokus vytvoriť "hollywoodsky experimentálno-psychologický artfilm" (čo má, koniec-koncov, aj úsmevný dôkaz v záverečnom titulku "The End - made in Hollywood U.S.A." ). Asi platí klasické "ševče, drž se svého kopyta" aj pre Hollywood, ktorý rozhodne nemá (a tobôž v 50-tych rokoch nemal) v "náplni práce" točiť takýto druh filmov, ale aj tak pochvalujem tento počin, ktorý vo vizuálnej stránke rozhodne nie je podradný a ponúka niekoľko zaujímavých okamžikov ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Němý noir, který je po pár minutách šílenější a šílenější, až je z toho surreálná patlanina. Ale mě nepřesvědčila, kdepak, po celkem zajímavém úvodu (obývák na hřbitově) až to vygradovaného extatického finále je tam dlouhá vata podivných scének, které nejsou ani zajímavé, ani vtipné, ani dost ujeté, prostě jen nelogické. Teda nadlogické. Asi holt nemám tu správnou náturu. ()

Reklama

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně fanoušek podobných starých černobílých bizarností (byť mám jinak surrealistické filmy fakt rád), a tohle je alespoň krátký, docela zajímavý snímek, na druhou stranu pořád podprůměrný. Nejhorší to není, bavil jsem se mnohem více než třeba u Markéty Lazarové, každopádně bavil jsem se mnohem méně než u Eraserhead od Lynche. Kolem 45% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment alá 20.léta s nepopsatelným mužským narrátorem, jehož vyslovování slova horror, nezapomenete ještě dlouho. A pokud jste jako já, zároveň vás ten jeho vokální projev, občas dosti slušně rozesměje, takže film pak dostává nový rozměr.;-) Hl. postava není zase tak extra nesympatická, ale naprosto chápu, proč je pro spousty zdejších uživatelů fakt blééé. Ve výsledku ovšem vidím tak nějak, nevyužitý potenciál, páč s tímto se dalo vytvořiti o dost atmosphéričtější dílko. Silné 3.5 ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film Dementia bol natočený v roku 1953 a bol nemý len so zvukovými efektami. O dva roky ho na základe výhrad cenzorov prepracovali, doplnili čítaný komentár a premenovali na Daughter of Horror. Uznávam, že komentár je doležitý a v mnohom dáva celému snímku význam a vysvetlenie. Tento film totiž vobec nie je jednoduchý. Sledujeme (nesympatickú ) ženu, ktorá sa potĺka nočným mestom, stretáva ľudí a všetko je to obalené v podivnom psychedelickom šate. Niet pochýb o jej narušenej osobnosti, čo je jedinou konštantou príbehu. Prostredie je dokonale mysteriózne a noirové, čo je veľké pozitívum. Preto slabší priemer, inak by to dopadlo horšie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Tento film měl velmi omezenou distribuci. Stal se známým až poté, co se některé jeho záběry objevily v populárním snímku The Blob z roku 1958. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama