Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Agent CIA se po dlouhých letech chystá do penze. Pak ale odhalí rodinné tajemství a musí ještě jednou do akce. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (129)

merit1 

všechny recenze uživatele

FUBAR je ťažké hodnotiť... V prvom rade sa človek musí prepnúť do módu "nerozmýšlaj na tým". Scenár je značne jednoduchý ( možno by bolo príhodné až slovo hlúpučký ), ale zdá sa, že ak to nebol priamo úmysel, tak minimálne odkaz na zlatú éru akčných osemdesiatkových filmov. A samozrejme aj konkrétne na Schwarzenegerove filmy. Osobne ma potešila zmienka na Dannyho deVita. Obsadenie bolo sympatické, hlášky pomerne často aj fungovali, akčné scény síce "smrdeli" seriálovosťou, ale neboli úplne zlé, len to množstvo rodinných scén bolo na mňa až príliš. Ak by som to v jednoduchosti zhrnula: Dopozerala som celý seriál, takže niečo na tom Fubarovi asi je :). ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Netflixovský recept - vraž do neoriginálního a obyčejného námětu známou tvář, zmixuj žánry tak, že vždy z toho vyleze film pro celou rodinu a ono to nějaký penízky vydělá, když to podpoří ta megastar na sociálních sítích ne úplně pravdivou kampaní o žánru. Fubar se tvářil z počátku jako akční seriál, pak jako akční špionážní parodie a výsledek je rodinný seriál o vztazích. Přiznejme si, že hlavním důvodem zkouknutí je, že prostě je tam Arnold a přízeň fanoušků a zvědavost jak okoření svůj první seriál, zda tam přinese svůj osobitý šarm, charisma a střídmý rakouský humor, případně mu bude přidělena nějaká kultovní scéna, hláška. Bohužel se upsal Netflixu a na stará kolena se spíše ztrapnil a Fubar bude jeho druhým Zabitím Gunthera. Těžko říct, proč do toho leze - snaha být součástí doby, tvořit, zviditelnit se. Lze pochopit, že pro námět jakési variace na Pravdivé lži, Úžasňáků nebo Spy Kids se mohl hodit takový legendární herec, který by byl vhodný pro kombinaci taťky a přesluhujícího agenta CIA, zde je ovšem spíše dědek a působí už v akci nemotorně. Celé to působí jako by herci a tvůrci chtěli mít svoji šichtu už za sebou a nějaké památnější scény, výkonu se nedočkáme. Seriál jsem přetrpěl, místy prospal, sledoval jedním uchem a strašně se nudil. Leč jako přední fanoušek A.S. jsem to doklepal do konce (asi to bude mít sakra ještě pokračování), abych to měl odškrtnuté. Jo a strašně mě iritovalo to tlustý stvoření s blonďatýma kudrlinama, ten pán byl fakt na přes držku... nebo to byla ženská? ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto seriálu mi vlastně bylo totálně putna, co ta zkratka FUBAR je (i když jsem si to nakonec zjistil, abych neumřel úplně blbej) a ještě víc mi bylo volný, že se Arnold upsal k takovému rodinnému akčňáku nebo, chcete-li, k akčnímu sitcomu. Nejhorší je, že když by se toho někdo chopil pořádně, tak to mohlo být i fajn. Arnold do takových příběhů patří. Do čeho taky jiného v dnešní době. Jenže to by tady nesměl působit, jak kdyby se upsal úplně pro jiný příběh a tak tu hraje tak, jak kdyby do toho seriálu vůbec nepatřil. Navíc to tu není vtipné a už vůbec to tu není zábavné. Ve všech ohledech totální otrava. A když v tom všem sledujete toho nečinného Arnolda, kterého jste za ty léta měli tak rádi, je Vám z toho až teskně. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

FUBAR se zdál být ze začátku docela fajn oddechovkou, která sice kromě Arnolda nic moc nenabízela, ale když člověk vypnul, tak se na to dalo docela v pohodě koukat. Po několika epizodách mě, ale prvotní optimismus přešel. Příběh a postavy nejsou vůbec zajímavé a jsou vlastně jen směsicí všemožných žánrových klišé. Jinak řečeno přesně víte co se tam bude dít, protože jste všechno viděli už jinde, a s největší pravděpodobností i mnohem lépe zpracované. Humoru je málo a není vůbec vtipný. Akce je taky zoufale málo a je natočená neuvěřitelně amatérsky. O nějakém napětí či zvratu nemůže být vůbec řeč. To vše v kombinaci s téměř hodinovou stopáží jednotlivých epizod z tohoto seriálu dělá ohromnou ztrátu času. Co na tom, že poslední díl nebyl úplně nejhorší a námět na další sérii se mi celkem líbil, když se nejspíš všechno vyřeší hrozně rychle a nezajímavě, stejně jako všechny cliffhangery, které nám podstrkovali v průběhu série. Za mě tedy FUBAR nedoporučuju ani jako clonu k domácím pracem. Ten seriál zkrátka nemá divákovi co nabídnout. Slabé 2* 30% PS: Pokud byste o seriálu přecijen uvažovali tak volte originální znění. Dabing má totiž absolutně příšerný překlad, který zabije většinu vtipů. Spoustu dialogů v něm na sebe ani nenavazuje nebo nedává smysl. Dabéři jsou sice vybraní dobře, ale takhle špatně udělaný překlad jsem už dlouho neslyšel. Titulky jsou přeloženy v pohodě. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sylvester Stallone má Tulsu King, Jean-Claude svého Van Johnsona a Arnie bohužel FUBAR. Znáte to: zasloužilý agent CIA Luke se chystá do důchodu, ovšem je tu ještě jedna fuška, která ho donutí přehodnotit plány. Zatímco se těšil, že získá zpět lásku své exmanželky Tally, zjišťuje, že zpravodajská služba bez jeho vědomí naverbovala i jeho dceru Emmu, o které navíc zjišťuje, že pije, používá sexuální pomůcky, mluví sprostě (ale rovněž má talent i ambice). Po úvodním šoku a srovnání se s novou realitou si naopak ona postupně uvědomuje, že opakuje chyby svého otce, který kdysi také stavěl kariéru na první místo. Bezpáteřní Netflix to dál zoufale zkouší. A tentokrát do toho namočil samotného Arnolda. Netflix má navíc tu drzost, že v roce 2023 přináší absolutně průměrnou akci s mizernými efekty. A navrch hromadu klišé, hodně utahaných scén, banální žánrové konflikty i zbytečné vedlejší postavy. Právě minipříběhy postav ze CIA týmu nejsou nijak nosné, vesměs spíš otravné. O komediální rovině raději nemluvím, povede se jeden joke z pěti. Obecně po památnější scéně (a nemusí být akční) bychom pátrali marně. Přitom z Arnolda srší energie a před kamerou je jednoduše středem pozornosti. A navíc tvůrce Nick Santora je podepsaný třeba pod nedávným řízným Reacherem. Mnohými omílané Pravdivé lži jsou samozřejmě úplně jiná liga. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (5)

  • Ve 34. minutě ve scéně rozhovoru na toaletě moldavského baru je na pár sekund jasně vidět v zrcadle nad hlavou agenta stojan mikrofonu. (Haymar)

Související novinky

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

20.05.2021

Arnold Schwarzenegger dlouhodobě patřil k hercům, kteří se účinkování v seriálové tvorbě téměř zcela vyhýbali. Časy se však zřejmě mění a nyní bývalý republikánský guvernér Kalifornie chystá svůj… (více)

Reklama

Reklama