Reklama

Reklama

Pan profesor

(seriál)
Česko, (2021–2022), 24 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

Jan P. Muchow

Hrají:

Vojtěch Dyk, Beáta Kaňoková, Martin Pechlát, David Švehlík, Eva Hacurová, Matouš Ruml, Ondřej Bauer, Jana Krausová, Alžběta Zalubilová Prosecká (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V obyčejné části města sídlí ve všech ohledech průměrné a ničím výjimečné gymnázium. Navštěvují ho studenti, kteří budou pokračovat ve studiu, ale i takoví, kteří na to nemají a nakonec budou muset přestoupit na průmyslovku nebo na učňák. Chodí sem děti bohatších rodičů z okolí, protože to mají blízko, ale i studenti z horších čtvrtí a chudších poměrů. Někdy je to tu i docela drsné, když se potkají dvě horké hlavy… Většinu času je to ale v tom nejlepším smyslu slova úplně normální gympl. Až na jednoho profesora. (TV Nova)

(více)

Recenze (24)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Proč mám pocit, že sleduju další z mnoha a mnoha amerických Netflix seriálů? A na jak nudné gymnázium jsem to chodila? Žádné těhotné spolužačky, žádní gay spolužáci, žádná anorexie, žádní kriminálníci, žádné sociální ani finanční super-rozdíly. Neříkám, že je "Pan profesor" úplně marný, ale nebýt sympatického a šikovného Dyka, tak tuhle máme-tu-všechny-problémy-světa školu opustím hned po první epizodě. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Na tu bídu, co televize Nova ve své seriálové produkci nabízí, se Pan profesor s Vojtou Dykem v titulní roli celkem povedl. Původní německou předlohu Der Lehrer ani slovenskou adaptaci Pán profesor jsem neviděla, takže nejsem zatížená potřebou srovnávat. S jistotou však mohu říct, že jsem se při sledování příběhů osazenstva jednoho průměrného tuzemského gymnázia docela dobře bavila. Některé epizody byly sice trochu slabší, nicméně jako oddechovku na večer, u které se nemusí moc přemýšlet, to beru všema deseti. Druhá série je však bohužel jen slabým odvarem té první. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Na to, jakým jsem přímým odpůrcem pana Dyka, musím s úklonou přiznat, že po tomhle seriálu jsem na něj trošku změnil názor. Ale možná je to i díky tomu, že obecně se mi tenhle seriál od začátku zamlouval jak tématicky, tak výběrem prostředí a ostatními herci - doposud pro mě neznámá Beáta Kaňoková tu vyloženě exceluje, Martin Pechlát už se začíná řadit mezi top tuzemské herce a je vidět, že ztvární každou roli přes komediální po dramatickou. Celkově příjemné překvapení...........................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

To se prostě nedá. 1) Snad nejvíc se mi zamlouval, asi díky tématu, díl o páně profesorově homosexuálním synovi, kterého hrál pěkný byť už kapku přestárlý 27letý Vojtěch Vodochodský._____ 2) Jinak je to ale bída. Nevěrohodná škola, mezilidské vztahy i děj - vše je očividně z jiného vesmíru, o postavách nemluvě. Bulvární obraz školy a míra absurdity roste díl od dílu...jakoby autoři stále více podléhali drogám či chlastu. Komediální nadsázkou nelze vše omluvit - na to je to zase málo vtipné._____ 3) Hvězdičku přidávám za milého 36letého Vojtu Dyka a za spoustu pěkných kluků._____ 4) Ovšem dílo samo je příšerné. Je-li zobrazovaná škola opravdu v tom nejlepším smyslu slova úplně normální gympl, jak uvádí obsah TV Nova, tak potěš koště._____ 5)  18.1.2023 - Druhá řada je ještě horší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"O vzorcích se ti bude zdát a prvky budeš srát." Profesor Vlček je zábavnej a je jen škoda, že mu v tom sekunduje pouze ředitel Král. Zbytek školy představuje problémy a já mám radši zábavu než problémy. Jenže tady se každou epizodu řeší neřešitelnej problém a to kázáním moralit a následným zázračným prozřením studentů. To je neskutečná nuda. Nicméně gymnázium stále považuju za top školu, na který určitě najdu synka podnikatele, inteligentního mimoně nebo osobu neznámýho pohlaví, ale dost pochybuju o tom, že tam potkám naprosto tupou influencerku nebo dementního týpka právě propuštěnýho z basy. Alespoň za mě to tak bylo. ()

Galerie (1 322)

Zajímavosti (9)

  • Premiéru druhé epizody si nenechalo ujít 962 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Jedná se o adaptaci německého seriálu Der Lehrer (od r. 2009). Na základě stejné licence vznikl i slovenský Pán profesor (od r. 2020). (Bernyz)
  • Premiéru epizody sledovalo 1,06 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek z pořadů vysílaných ve čtvrtek po 20. hodině. (rublik05)

Reklama

Reklama