Reklama

Reklama

Třetí příběh o spravedlivé odplatě člověka, který musí pomstít svou nespravedlivou smrt. Alex se svou snoubenkou Lauren sní o krásném životě, ale jednoho dne je Lauren nalezena zavražděná a policie ze zločinu obviní Alexe. Tomu se nepodaří dokázat svou nevinu a tak ho odsoudí k trestu smrti a popraví. Skutečná spravedlnost je však dána vyšší mocí a tak mystická vrána opět přivede Alexe z říše mrtvých do světa lidí. Žene jej touha po pomstě a chce zjistit, kdo stál za zákeřným spiknutím. Nebezpečné pátrání a nemilosrdná odplata jej nakonec přivede k zjištění, že musí nejen naplnit vyšší spravedlnost a pomstít mrtvé, ale může zachránit i jednoho živého. V pavučině smrti se totiž ocitla i Laurenina mladší sestra Erin... (Intersonic)

(více)

Recenze (81)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Po Městě andělů má třetí Vrána rozhodně originálnější zápletku a z původní Vrány se bere jen to nejnutnější, zatímco ve všech ostatních směrech je prostě svá. Film není tak stylový a za každou cenu temný jako první dva díly. Za to je zaměřený spíš na svou krimi stránku a místy jsem měl pocit, že se dívám na poněkud drsnější starou německou televizní detektivku. Nečekaně se mi tu líbil hlavní hrdina Alex, který má úplně jinou osobnost než Eric nebo Ash z předchozích dílů. Především asi v tom, že likvidaci vrahů svých a své milované nebere jen jako ošklivou povinnost, ale po chvíli si to začne viditelně užívat. Záporáci tu jsou opět o něco nesympatičtější než minule, nicméně tady je jejich motiv přece jen o něco pochopitelnější než ve Městě andělů. Tolik ke srovnání. Sáma o sobě The Crow: Salvation funguje dá se říct nad očekávání, ale radši od toho neočekávejte nic skvělého, jinak budete zklamaní. Scénář je tu ale o něco lepší než ve druhém díle a myslím, že kdyby se režie chopil někdo zkušenější s větším rozpočtem, mohl se z toho vyklubat film, který by byl v žebříčku jen těsně za prvním dílem. To se bohužel nestalo, ale i tak je tady znát kus dobře odvedené práce. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Primárně jsem to shlédl kvůli písničce Independent Slaves od DOTN (Travis je prostě Maestro). Ve výsledku se ukázalo, že celý soundtrack nebyl úplně špatný. Samozřejmě na ten legendární z jedničky nemá. Film samotný ušel, ale jen to. Dost mě mrzí ústup od budování nějaké temné atmosféry a "špinavého" města. Dvojka byla sice v tomto ohledu marná, ale aspoň se snažila. Tady nevidím ani tu snahu. Nebo hlavní hrdina. On jako vypadá jak Vrána, ale nechová se tak. Prostě je to jen týpek, co obživl a chce pomstu. Jestli to bylo tuctovým hercem nebo špatným scénářem, těžko říct, ale minulý díl se mi zdál tady taky lepší. Žádné tajemno, mystérium, nic takového. Odklon od fiktivnosti k větší realističnosti, Vráně jako celku, vůbec nesedí. 3* ()

Reklama

Puol 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa až o takú tragédiu, samozrejme, že sa len parazituje na pôvodnom nápade a film vpodstate nič nové do konceptu Vrany neprináša. Občas, ale zavanie dusná atmosféra, dočkáme sa zopár drsnejších scén a prekvapí i obsadenie Kirsten Dunst. Tak za 2,5*, ale na 4. časť už odvahu určite nenájdem. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Asi jediné pokračování, které se vydalo trochu jinou cestou a minimálně do poloviny filmu to funguje. Finále mi bohužel přišlo příliš slabé a představitel mstitele je sice fajn v porovnání s Vincentem Perezem i Edwardem Furlongem (ale kdo by nebyl, že?:), v porovnání s Brandonem Lee však pořád silně ztrácí. Nicméně, pokud si potřebujete spravit chuť po nepovedené dvojce, směle do toho. 5/10 ()

HMTD 

všechny recenze uživatele

Trojka mě příjemně překvapila,čekal jsem že tak hrozné jako dvojka to nebude a oni se opravdu poučili,vrátili záběry na regeneraci(nevím proč ale každý film který tohle má je většinou terno),hlavní hrdina není takoví zvláštní jako ve dvojce a celkově je to téměř na čtyři hvězdičky. Jen by mně zajímalo jestli se jim vrátili výdaje,protože já osobně bych po takové dvojce,trojku nehledal.Zbývá mi čtyřka a očekávám že to bude utrpení už podle hodnocení. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Tak jako oba předcházející příběhy je i tento volně natočen podle stejnojmenné komiksové předlohy Jamese O´Barryho. (Terva)

Reklama

Reklama