Reklama

Reklama

Vrána: Město andělů

  • USA The Crow: City of Angels (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stali se nepohodlnými svědky rituální vraždy futuristického gangu, a tak museli Ashe Corvin se synem zemřít. Okolnosti jejich smrti se donekonečna záhadně zjevují dvacetileté dívce Sarah. Až jednoho večera ji odvede Vrána do opuštěných doků, kde došlo k celé tragédii. Sarah je svědkem toho, jak Vrána znovu oživuje duši mrtvého Ashe. V den oslav Svátku mrtvých se znovuzrozený Ashe vydává do ulic, aby pomstil smrt svého syna a ochránil Sarah, která má být další obětí nelítostného gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Vincent Perez mi v hlavní roli mstitele ze záhrobí vcelku (vcelku velmi - přiznám se, že více, než Brandon Lee) seděl a jednoduchoučký příběh, zasazený do příjemně potemnělé atmosféry novogotického města zločinu, není, alespoň dle mého názoru, o nic horší, než byl ten v původní Vráně. Dvorní režisér klipů The Cure, Tim Pope, se pustil na "stará kolena" do celovečerního filmu a nemyslím si, že by si vedl až tak špatně, jak by ze zdejších XY% mohlo vyplývat. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Romantický horor Vrána: Město andělů je volným pokračováním úspěšného snímku Vrána. Tvůrci, v čele s debutujícím režisérem Timem Popem v něm maximálně dodržují styl a dějovou strukturu předcházejícího snímku. Scénář : David S. Goyer. Kamera : Jean-Yves Escoffier. Hudba : Graeme Revell - ve filmu mimo jiné zazní - Korn - Sean Olson http://www.youtube.com/watch?v=5DeDFlYgfuI ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

"Věřím, že existuje místo, kde bloudí duše zemřelých, jenž nenašli pokoje. Čekají na příležitost, jak napravit křivdu a zlo. Teprve pak se mohou setkat s lidmi, které milují. Někdy jim vrána ukáže cestu. Protože někdy, je láska silnější než smrt." Těmito slovy začíná druhý díl vrány a divákovi to napoví, že podobnost s jedničkou nebude čistě náhodná. A během prvních dvaceti minut musí být každému jasné, že ta podobnost nebude jen malá. Kdybych neviděl první díl, určitě bych byl daleko překvapenější vývojem postavy i děje jako takového a protože filmy na sebe nemají nijak přímo navazovat, budu hodnotit jako by šlo o samostatný film. Atmosféra drogového města byla ponurá, příběh měl mystický nádech a herci podali dobré výkony. Někteří lepší (jednoznačně Iggy Pop), někteří horší (ze slušnosti neupřesněno). Vrána tu poprvé ukázala, že má i jiné schopnosti, než jen přivádět mrtvé mezi živé (například když nechala vzplanout palmy ve chvíli, kdy kolem nich proletěla). Ash Není Eric, ale má svůj vlastní příběh, svou ztrátu a svou cestu pomsty. Jeho láska k dementnímu synovi (normální kluk asi nepoběží je střelbě?) ho přivede zpět na svět živých a tím hon na vrahy začíná. Nápadité (odvetné) vraždy, nová láska, jasné poselství. Jestliže bych první dílu dal bez váhání deset hvězd, druhému patří plnohodnotných pět (možná trochu s odřenýma ušima, ale kvůli těžkému podhodnocení zde na ČSFD těch pět stejně dám). Jak tak koukám, filmoví guru opět nemají v lásce plnohodnotná pokračování a další se už jen přidávají k davovému hejtění. Škoda, tento snímek by si zasloužil nejméně 65-70% (ve srovnání s podobnými filmy). ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale mé emoce se tady nedostavily ani před lety a ani dnes kdy jsem si opět připoměla tohle další pokračování Vrány. Nechci a ani nebudu kritizovat Vincenta Pereze, protože silně vnímám že on není Brandon Lee, stejně jako Ash není Eric. Na druhou stranu věřím, že Ash si najde své příznivce a já mu to jen přeji. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

The Crow -- City of Angels uz nereziroval Alex Proyas, to je prve negativum. A vlastne tych negativ je viac. Hlavny herec Vincent Perez nema na Leeho, jeho "herecke vykony" su katastrofalne, a to je este mierny vyraz. K tomu nahluply scenar a dementne dialogy. Zvysne Vrany som radsej nevidel, v ramci zachovania akej-takej psychickej rovnovahy. 31 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu zazní i „Sean Olson“ od skupiny Korn. (Terva)
  • Iggy Pop se měl objevit v roli Funboye původně už v prvním snímku filmové série. Kvůli časovému vytížení se však mohl zůčastnit až natáčení tohoto pokračování. (korbitch22)
  • V den oslav Svátku mrtvých hraje v ulicích kapela Deftones a hraje song "Teething", který se také objevil na soundtracku k filmu. (Eldrick)

Reklama

Reklama