Reklama

Reklama

Vrána: Město andělů

  • USA The Crow: City of Angels (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Stali se nepohodlnými svědky rituální vraždy futuristického gangu, a tak museli Ashe Corvin se synem zemřít. Okolnosti jejich smrti se donekonečna záhadně zjevují dvacetileté dívce Sarah. Až jednoho večera ji odvede Vrána do opuštěných doků, kde došlo k celé tragédii. Sarah je svědkem toho, jak Vrána znovu oživuje duši mrtvého Ashe. V den oslav Svátku mrtvých se znovuzrozený Ashe vydává do ulic, aby pomstil smrt svého syna a ochránil Sarah, která má být další obětí nelítostného gangu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Terva 

všechny recenze uživatele

Romantický horor Vrána: Město andělů je volným pokračováním úspěšného snímku Vrána. Tvůrci, v čele s debutujícím režisérem Timem Popem v něm maximálně dodržují styl a dějovou strukturu předcházejícího snímku. Scénář : David S. Goyer. Kamera : Jean-Yves Escoffier. Hudba : Graeme Revell - ve filmu mimo jiné zazní - Korn - Sean Olson http://www.youtube.com/watch?v=5DeDFlYgfuI ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Vincent Perez mi v hlavní roli mstitele ze záhrobí vcelku (vcelku velmi - přiznám se, že více, než Brandon Lee) seděl a jednoduchoučký příběh, zasazený do příjemně potemnělé atmosféry novogotického města zločinu, není, alespoň dle mého názoru, o nic horší, než byl ten v původní Vráně. Dvorní režisér klipů The Cure, Tim Pope, se pustil na "stará kolena" do celovečerního filmu a nemyslím si, že by si vedl až tak špatně, jak by ze zdejších XY% mohlo vyplývat. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

"Věřím, že existuje místo, kde bloudí duše zemřelých, jenž nenašli pokoje. Čekají na příležitost, jak napravit křivdu a zlo. Teprve pak se mohou setkat s lidmi, které milují. Někdy jim vrána ukáže cestu. Protože někdy, je láska silnější než smrt." Těmito slovy začíná druhý díl vrány a divákovi to napoví, že podobnost s jedničkou nebude čistě náhodná. A během prvních dvaceti minut musí být každému jasné, že ta podobnost nebude jen malá. Kdybych neviděl první díl, určitě bych byl daleko překvapenější vývojem postavy i děje jako takového a protože filmy na sebe nemají nijak přímo navazovat, budu hodnotit jako by šlo o samostatný film. Atmosféra drogového města byla ponurá, příběh měl mystický nádech a herci podali dobré výkony. Někteří lepší (jednoznačně Iggy Pop), někteří horší (ze slušnosti neupřesněno). Vrána tu poprvé ukázala, že má i jiné schopnosti, než jen přivádět mrtvé mezi živé (například když nechala vzplanout palmy ve chvíli, kdy kolem nich proletěla). Ash Není Eric, ale má svůj vlastní příběh, svou ztrátu a svou cestu pomsty. Jeho láska k dementnímu synovi (normální kluk asi nepoběží je střelbě?) ho přivede zpět na svět živých a tím hon na vrahy začíná. Nápadité (odvetné) vraždy, nová láska, jasné poselství. Jestliže bych první dílu dal bez váhání deset hvězd, druhému patří plnohodnotných pět (možná trochu s odřenýma ušima, ale kvůli těžkému podhodnocení zde na ČSFD těch pět stejně dám). Jak tak koukám, filmoví guru opět nemají v lásce plnohodnotná pokračování a další se už jen přidávají k davovému hejtění. Škoda, tento snímek by si zasloužil nejméně 65-70% (ve srovnání s podobnými filmy). ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jo je pravda že tenhle díl nedosahuje takových kvalit jako první díl ale zas to není tak špatný. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je výborná, atmosféru tento film má docela dobrou, napětí je zde asi jenom jednou, akce tu je skvělá, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je výborná. První díl je vysoce kvalitní a je prostě perfektní ale dvojka není tak špatná. 47% si tento film nezaslouží, zaslouží si 60%. Za mě 6/10. Jsem zvědav na další díly a možná i kouknu na ten seriál. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Scenáristický recyklát s až příliš podobným mstitelem rozjíždějícím nenápaditou vyvražďovačku nevýrazných záporáků s nedostatkem akce a velmi blbým finále. Ale zfetovaně přefiltrovaný vizuál, pěkně zakouřené miniatury a pustošivá výprava jsou fajn, stejně jako to, že tu cítíte určitý postup rozkladu světa od prvního dílu. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Iggy Pop se měl objevit v roli Funboye původně už v prvním snímku filmové série. Kvůli časovému vytížení se však mohl zůčastnit až natáčení tohoto pokračování. (korbitch22)
  • Ve filmu zazní i „Sean Olson“ od skupiny Korn. (Terva)
  • V den oslav Svátku mrtvých hraje v ulicích kapela Deftones a hraje song "Teething", který se také objevil na soundtracku k filmu. (Eldrick)

Reklama

Reklama