Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na papieri to muselo vyzerať lepšie, ako na plátne. Pretože tento dobre vyzerajúci sci-fi má množstvo logických chýb a dejových ( zvláštnych ) zvratov. Na začiatku vám proste voicover predstaví kto, čo je, kde a prečo bude zažívať svoje ( takmer smrteľné ) dobrodružstvo. Je to napínavé, ale ako píšem scény sú natočené zbrkle a mimo logiku. Viem, že existujú tisíce filmov mimo misu, ale toto je rýchly hambáč, ktorý pohladí bruško na pár minút. Môže však prísť aj bruchabol, teda ako komu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrný film, který mě bohužel, zklamal. Těšil jsem se hodně na dinosauří akci, když už Jurský svět: nadvláda, zklamal. No a tohle taky zklamalo. Hlavně asi proto že dinosauři tu moc nejsou. Je tu spíše cestování a hodně kecání Adama Drivera.  Je to škoda protože celkově ten film vypadá nádherně, od kamery, po luxusní efekty. Ale bohužel, celkově je film sterilní, režisérům chybí fantazie. Třeba scéna v jeskyni byla sakra nevyužita. Závěrečný souboj byl aspoň zábavný ale už jsem byl nějak z celého filmu zklamán, takže jsem na konec ani nedával moc pozor. Herci jsou fajn ale jen a pouze fajn, nic extra nepředvedly. Opravdu škoda tohle mohlo být daleko více než jen průměrné scífko, které mi připomínalo plno filmů které kdysi dávaly na Sy-Fy channelu. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

65% na CSFD? Kiežby aspoň to, avšak v prípade filmu "65" smerujeme do ďaleko podpriemernejších vôd. To čo mohlo byť parádnou sci-fi kombináciou Dead Space a Jurského Parku je nakoniec len nudným Béčkom po vzore After Earth a do tejto spoločnosti sa veru dobrovoľne nechce radiť nikto. Neviem kde presne sa stala chyba, pretože duo Scott Beck a Bryan Woods majú za sebou scenár k skvelému A Quiet Place a réžiu veľmi slušného slasheru Haunt, no v prípade 65 im nevyšlo ani jedno. O pomerne tupom scenári pomlčím, pretože z neho išlo ukuť aspoň béčkový survival thriller. Bohužiaľ, celé to zabíja absolútne nezaujímavá réžia, ktorá ani jednej scéne nedokáže dodať štipok atmosféry, napätia, tempa alebo čohokoľvek pútavého a vlastne ani udržať jednotný tón (tých pár komediálnych scén s hudbou ako z Cartoon Network je fakt ako päsť na oko). Celá 65tka tak nejako hodinu a pol plynie až nakoniec bez akéhokoľvek záujmu diváka uplynie. V tom filme totiž nie je nič čo by aspoň trochu diváka vzrušilo, pobavilo. Akurát sa len jeden bude celý čas zamýšľať čo v podobnom filme, ktorý by zapadol aj na Netflixe, tobôž v kinách, vlastne robí Adam Driver. 65 mohol fungovať jedine ako R-kový, béčkový survival thriller (napr. po vzore Prey), no tvorcovia sa rozhodli vo všetkých smeroch vybrať tou najmenej pútavou cestou a výsledok je veľmi neradostný. CELKOVO: 4/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

65 je ukázkou promrhaného potenciálu, na kterém by kdejaká kreativní hlava zvládla vystavit mnohem více, duo Scott Beck a Bryan Woods ovšem jednoduše zklamává za psacím stolem i kamerou a dokazuje, že i výtečný herec může někdy s výběrem svých projektů šlápnout vedle. Zrovna tenhle přešlap díky účasti Adama Drivera skutečně bolí.... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Film nechci zbytečně srážet, ale fakt je, že 65 nemá absolutně nic, co bychom už x-krát neviděli. Hezký vizuál, parádní dinosaury (kterých si moc neužijeme), jakoustakous zápletku, trošku emocí, srdíčka a konec. Adam Driver je absolutně nevýrazný, což by se dalo přejít, ale v tomhle případě ne, jelikož se jedná o two-people show. Chápu, že tvůrci chtěli navodit co nejvíc emocí otec-dcera, ale tohle není prostě ničím výrazné, ani nic co bychom už neviděli. Když pak musí strejda Rex otočit raketu, aby mohli odletět, měl jsem pocit, že koukám na jiný žánr. 65 není úplně špatný. Jen opakuje tolikrát viděnou formuli a nenabídl nic navíc. Absolutně nevýrazný film, který si bohužel za chvíli nebudu pamatovat. (45 %) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Po snímkach Po zániku Zeme (2013) a Pasažieri (2016) ide o tretí sci-fi film od Sony/Columbia Pictures, ktorý má v úvode vesmírnu loď poškodenú asteroidmi. (Arsenal83)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)
  • Výstražný zvuk, ktorý vydal lodný počítač tesne po havárii, bol prvýkrát použitý pred 70 rokmi ako zvukový efekt pre kolonizátorov Marsu v roku 1953 v produkcii Paramountu Vojna svetov. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama