Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (668)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ta nevim, ale driv se mi tenhle film libil vic, nez kdyz jsem ho ted po dlouhe dobe videl. Celej film vlastne tahnou jen velmi sympaticky herci v cele s Billem Murrayem, ale jinak samotnej pribeh nic extra neni, akce tu taky nijak moc neni a vtipu tu je jen par. Nastesti aspon triky nejsou na dobu vzniku spatny a hudba je taky povedena. Na druhou stranu, jedna se uz v podstate o klasiku, tak trosku primhourim oko a dam ty 4*. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tehdy to pro nás jako děcka byl v kině nezapomenutelný zážitek. Jednak jsem poprvé viděl New York a jednak pravého ducha. Obojí mi učarovalo a obojí bych chtěl vidět znovu a naživo. Bill Murray si zaslouží speciální komentář, protože ten je bezesporu největší hvězdou tohoto filmu. On vdechl své postavě nejvíc ze zůčastněných též ale skvělých herců. Budiž mu ku cti přičteno, že narušení jedinci se hrajou vždycky nejlíp. Jo, málem bych zapomněl, díky tomuto filmu mám od roku 1989 nesmírně rád herečku Siguerney Weaver. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

"Rayi, když se tě někdo zeptá, jestli jsi Bůh... řekni, že jo!" Nestárnoucí klasika, jejíž neotřelost, originalita a nápaditost dělá SNL takovou službu, že ať už by kvality téhle televizní show klesly kamkoliv, vždycky se půjde ohlédnout a zavzpomínat na časy, kdy Aykroydovi s Ramisem neskutečně pálilo a Murray řádil jako utržený ze řetězu. "Osliznul mě." "To je super, odeberu vzorek!" ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, mne tato dnes klasická duchovina, zas až tak moc nesadla. Herci sú fajn (Sigurney diabolsky sexi), na efektami dokážem prižmúriť oko a ľúbili a mi aj kulisy, ale celkový príbeh a jeho prevedenie mi prišlo také nemastné, neslané. Žiadna atmosféra ani napätie, príde mi to ako keby sa tvorcovia ani nesnažili vo finále. Skratka ich postavíme do stredu nech zaujmú pozíciu, dáme tam vypalovačku Ghost Busters a bude to cool. Ivanové komédie mám rád, ale toto ma toľko nebavilo. 70% - 3* ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„Musím(e) už běžět, mám(e) schůzku s duchem“. Geniální Reitman(ův) resp. Aykroyd(ův) nápad, pojmout duchařské téma komediálně, následně mít čich na casting (v čele s rozeným komikem-minimalistou B. Murraym), říct jim: „hrajte to, chlapi, navážno“ a udělat z nich rockové resp. popové stars (počkejte si na závěrečné titulky). Když k tomu přidáte mistrně (napsané) a vypointované dialogy („Máte ňáké koníčky? Já sbírám plísně a houby“...Jak se má Elvis....?) a ústřední hudební motiv, který se vám (lehce) zažere pod kůži jak červotoč do čerstvého (smrkového) dřeva (mít v té době mobil, hádejte (jednou), co bych měl nastaveno jako vyzváněčku) výsledkem je zasloužený 80’s kult, z kterého ta léta (vzniku) „křičí“ na všechny strany a který sice (Superpero) stárne, né že ne, ale stárnout se dá (Oskare) i s „noblesou“. Silné (nikoliv nostalgické), stále resp. nově bavící, nikoliv „hrůzu“ (pohledem dětských očí) nahánějící, s patřičným (věkovým) odstupem resp.nadhledem 4*. P.S. a ano, JÁ jsem „Pán brány“. V případě S. Weaver, kdykoliv a kdekoliv aneb nepodceňovat sílu (červených) růží... 85% ()

Galerie (114)

Zajímavosti (122)

  • William Atherton (Walter Peck) film neznáša, lebo ľudia na neho na ulici stále pokrikovali a nadávali mu. V jednom bare sa musel dokonca pobiť a musel vysvetľovať, že je len herec a nevypustil do ovzdušia New Yorku žiadnych démonov a duchov. (classic)
  • Krotitelé duchů byli prvním zahraničním filmem, který odvysílala první soukromá česká televize Nova (Duoscop)
  • Herce Harolda Ramise v roli Egona Spanglera v českém znění daboval herec Jaroslav Kaňkovský. Ramis i Kaňkovský nejenže se narodili ve stejném roce (1944), ale oba také ve stejném roce (2014) zemřeli. (Ištván87)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama