Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lindy (Kate Beckinsale) má problém s ovládaním hnevu, čo sa prejavuje vražednými sklonmi. Aby dokázalo ovládať svoje emócie, nosí vestu plnú elektród, ktorou si dáva do tela elektrické šoky akonáhle dostane chuť vraždiť. Keď je však zavraždený muž, do ktorého je zamilovaná, rozhodne sa vydať sa na cestu pomsty. Zatiaľ čo sa Lindy snaží vypátrať skutočného vraha, policajti prenasledujú práve ju, pretože sa v tomto prípade stáva hlavnou podozrivou. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

castor 

všechny recenze uživatele

Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Kate Beckinsale je křehké (už teda skoro padesátileté) děvče, ale když na to přijde, dokáže být slušně ostrá. Má totiž potíže s ovládáním hněvu, což většinou znamená, že někdo poblíž dostane pěstí nebo kopačkou mezi nohy. Nosí proto vestu plnou elektrod, které se postarají o elektrický šok v době, kdy „to“ na ni jde. Kate navíc zabijí chlápka, do kterého se zabouchla, což dlouho nezažila, takže její hněv se násobí. Mimochodem ho hraje Jai Courtney, ano, ten otravný synek ze zatím poslední Smrtonosné pasti, u kterého platí, že spojení on a charisma zůstává kapitolou, kterou bych raději obešel. Každopádně to celé může na papíře působit jako svěží nápad, ale na plátně to tak není. Spíš to evokuje skutečnost, že nápad ležel dlouho někde na polici a teď se někomu hodilo utratit pár přebývajících zlaťáků. Celé to chce být odvázané a sarkastické, ovšem vtipné to není, scenáristicky to bolí a bohužel i akčních scén je málo – navíc jsou krátké a tuctově uchopené. A ten finální zvrat chytře opravdu nepůsobí. Beckinsale nám dokáže, že má stále nejen nádherně tvarovaný zadeček, jenže jinak jí tvůrci svou impotentností s rolí jízlivé řeznice vůbec nepomáhají. Raději přihodím téhle nakyslé jednohubce hezké dvě hvězdy a půjdu o dům dál. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na mě příliš protimužské, neumím si představit, že by se film mohl natočit, kdyby to bylo opačně. Na druhou stranu těm co prosadili "rovnost pohlaví", kdy při výběru na vedoucí pozice ve firmách se musí dát přednost ženám se film musí sledovat vysloveně ve vzrušivým stavu. Někdy mě ta rovnice ženy byzchybné bohyně vs muži odporný sráči baví, ale tady byl docela problém, že ační scény nejsou úplně top, scénář působí zmateně a Kate jsem nepoznával. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavý ekvivalent k mužským akčním borcům současnosti, jež  podporuje vzrůstající trend akčních režisérek. A námět je poměrně originální a osvěžující. Ve své podstatě filmová "rodina" Johna Wicka a pana Nikdo uvítala ve svém kruhu nový přírůstek s atraktivní Kate Beckinsale v titulní roli. Ta hraje ženu s vrozenou  poruchou sebeovládání. V praxi to znamená, že když  se k ní někdo nechová  pěkně, tak si ho namaže na chleba, a to takovým způsobem, až má všechny kosti v těle roztříštěné. Zpočátku to vypadá hodně zajímavě a neotřele. Hrdinka  vede osamělý  život, navštěvuje soukromého psychiatra, co jí aplikoval na tělo vestu s elektrickými šoky, a dokonce do jejího života vstoupí nápadník, který ovšem záhy umírá. Ústřední nápad se vyprofiluje ve směsici různých drsných střetů s podsvětím. Kate dává na kokos každému urostlému chlapovi, má to spád a 90 minut rychle uteče. Režisérka Tanya Wexler se prezentuje drsnějším pojetím, bitky určitě nejsou  tak choreograficky výživné jako v mužských akčních verzích, ovšem celkem  to dynamicky šlape. A příjemně mysteriózní zápletka začne být postupem času průhledná. Na palubu se přibral Jai Courtney, Stanley Tucci i krátce se zjeví v samotném závěru Susan Sarandon. Snímek ve finální sekvenci naznačuje možné pokračování, na které už zřejmě nedojde. Ve výsledku se jedná o akční thriller s originálním námětem a solidním zpracováním. 9/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Holčičí akční béčko s nenaplněným potenciálem. Pokud jde o příběh, tak ten tak nějak do puntíku odpovídá žánru. Holka s pestrou minulostí a zatraceně velkými problémy se sebeovládáním na cetě za pomstou. Nic víc, nic míň. Co se Kate týče, tak dobrý, ale upřímně řečeno dokázal bych si na jejím místě představit jinou herečku. Možná i mladší. Největší kámen úrazu je akce. Pokud jde o krátké erkové momentky, tak je to oukej. Ale jakmile dojde na něco souvislejšího. je to mizérie, což platí zejména pro rvačku s ochrankou.  Ani tak autohonička nebyla kdovíjak zábavná. Vtip vychází tak napůl a místy je to strašně nucené. Hlášky, do kterých režisérka hlavní hrdinku nutí, se pak míjí účinkem úplně. Asi nejsilnějším aspektem je tempo, které je fakt zběsilé a umožňuje, vzdor všem negativům, pohodové sledování. 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Největší předností celého tohoto filmu je jednoznačně obsazení. Akční poloha Kate Beckinsale totiž sedí už od dob Underworldu jako málokteré jiné herečce v Hollywoodu a když k tomu ještě připočtu, jak pořád ještě je neuvěřitelně sexy, uff, těžko jí odolat, nicméně ale i sympatický Cannavale, výrazný Courtney a zábavný Tucci, ti všichni tu tvoří fajn sestavu, díky které nelze v tomto ohledu této podívané nic vytknout. Jenže co dál? V jistých momentech to tedy sice chvílemi působí poměrně hodně zábavně, nápaditě a svěže, jenže celkový vývoj a zpracování zápletky už tolik nepřekvapí a ,,šokující,, zvrat v závěru je naopak až taková otřepaná klasika, že mě to vlastně až otrávilo. Akce pak není množstevně bohužel příliš, tedy alespoň na to, kolik jí být mohlo, nicméně když už se ke slovu dostane, je zábavná, přehledná a choreograficky nenudící, atmosféra mě jinak také spíš bavila, jenže ani ji nelze označit za kdovíjak přínosnou, co tu jinak chybí úplně, jsou emoce a napětí, a postrádal jsem zde i nějaký výraznější tvůrčí prvek, a to v podstatě v jakémkoliv ohledu, nic takového Jolt ale nenabízí, takže to nakonec ve výsledku působí spíš až jako taková rutina, která tedy sice neurazí, ale ani neohromí. Každopádně jako nenáročná přímočará akční jednohubka funguje Jolt dostatečně. ()

Galerie (215)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Londýně v Anglii a v Sofii v Bulharsku. (SONY_)

Reklama

Reklama