Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého ústrednou témou je konfrontácia detstva so smrťou. Pre monoho detí to bude zrejme príliš pochmúrna záležitosť, avšak staršie obecenstvo azda ocení fakt, že film neignoruje občasnú trpkú príchuť života. Veľkým pozitívom filmu sú veľmi schopní herci ako Dan Aykroyd vo vážnejšej úlohe funebráka či Jamie Lee Curtis ako láskavá maskérka mŕtvol (aspoň minimálne spojenie s jej obľúbeným hororovým žánrom), Nezaostávajú ani detskí herci a Anne Chlumsky výborne konkuruje už vtedy slávnemu Macualayovi Culkinovi. Dobre zahraný a dobre napísaný príbeh s istou hĺbkou, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. ()

jessic 

všechny recenze uživatele

Příjemný, trochu sentimentální, letní rodinný film o prvnich láskách a prvních ztrátách na americkém maloměstě. Díky tomu, že hlavní dívčí postava je trochu ujetý hypochondr a její otec majitelem pohřebního ústavu a i dětští herci příjemní, je film méně přeslazený než většina americké produkce v tomhle žánru. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Tenhle film v kombinaci s reklamami, to byl tedy zážitek (a natažený na dvě hodiny) ! Přiznávám, že takové umění by mne v sobotním odpoledni k obrazovce v žádném případě nepřikovalo, přikovala mne k ní kupa nevyžehleného prádla a s ní se to jakžtakž dalo snést. Jak jinak taky vydržet film, který je založený jen na roztomilosti hlavních dětských představitelů a na sentimentálním příběhu? No nic. Prádlo je vyžehlené, zasloužím si 5 hvězdiček. Film slabé 3. À propos: Nesnáším dětské lásky, to podsouvání jedenáctiletým a jiným -náctiletým, co a jak by měli prožívat, aby byli "in", aby se proboha neopozdili ve vývoji! ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě dost emočně zasáhl. Ani vlastně pořádně nevím čím. Možná příběhem, v němž ovdovělý zatrpklý otec vychovává jedenáctiletou dceru Vadu ve svém domě, který slouží jako pohřební ústav a přitom se stále snaží vyrovnat se smrtí své manželky a najít tak nějaký smysluplný život, kromě pochovávání nebožtíků. Možná bezprostředností, lehkostí a humoru dětských hrdinů, kteří prožívají první přátelství, lásku, bolest i zklamaní, díky čemuž jsem se mohl s  nimi ztotožnit. Možná tím správným výběrem herců od roztomilého Macaulay Culkine a Anny Chlumsky, až  po dobráckého Dana Aykroyda a příjemnou Jamie Lee Curtis. Možná díky uvolněné a pohodové atmosféře, která se sice v závěru překlene do tragické roviny, ale i přesto si zachová určitý pozitivní nádech. Nejspíše to bylo kombinací všech faktorů, kvůli čemuž jsem si snímek mohl tak užít. ()

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jsem překvapená. ,,A funny and moving family film'' je heslem pro strašně nudný, nic neříkající film plný stále přehrávajících dětských herců. Ale tohle? Nejenže ta holčička byla výborná herečka (dost dobrá na poměry dětských hereček) ale úspěch zaručoval kluk z filmu Sám doma, kde už vlastně toho prokázal celkem hodně. A dojemné to bylo dost. Sice si myslím, že na rodinný a komediální film trochu příliš. Copak se jedenáctiletá holčička může ocitnout v takové situaci? Už i to vyrůstání v pohřebním ústavu je kapku uhozené. Ale to by se dalo prominout, protože se mi film opravdu líbil! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)
  • Vada (Anna Chlumsky) vlastní takzvaný prstýnek nálady. Ovšem, děj se odehrává v roce 1972 a tyto prstýnky se začaly vyrábět až o tři roky později. (Kacitr)

Reklama

Reklama