Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

moviepill 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film o detských láskach, kde mi sú sympatické OBE detské postavy. Prekvapivo aj malá Anna Chlumsky. O Macaulay Culkinovi sa netreba rozpisovať, v tomto filme je k sežrání. Dan Aykroyd si strihol svoju postavu so zvláštnou eleganciou a neprekáža mi ani tá slzotvorná záverečná polhodina. Skrátka, TOTO je pravý hodnotný film (nielen) o detských láskach. Žiadne nenormálne mudrovanie, žiadne narážky na prvé erotické zážitky či čo, ktorých je v iných obdobných filmoch neúrekom. Takto vyzerajú prvé lásky, áno. Kam sa hrabe Malý Manhattan. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Pamätam si na tento film hlavne z detstva. Bol to hned dalsi film s Culkinom po SAM DOMA (1990) a mozno aj preto bolo skoro plne kino, lebo si zrejme vsetci mysleli, ze je to dalsia blazniva komedia s "Kevinom". Sice sa tak nestalo, aj ked musim uznat, ze pocas filmu sa davy naozaj na niektorych scenach smiali a pri dojimavom konci som zase pocul smrkanie kapesnikov. Celkom mily jednoduchy film o obycajnych ludoch a ich problemoch. Zavidel som tym obyvatelom mestecka, ze vzdy ked prisla Vada k doktorovi, nikdy nemusela v cakarni cakat na poradie, to je u nas luxus alebo v tom filme boli vsetci ludia zdravi :-) ... 28.03.2010 _______ Anna Chlumsky - (Vada Sultenfuss) +++ Dan Aykroyd - (Harry Sultenfuss) +++ Jamie Lee Curtis - (Shelly DeVoto) +++ Macaulay Culkin - (Thomas J. Sennett) +++ Richard Masur - (Phil Sultenfuss, Harryho brat) +++ Griffin Dunne - (Pán Jake Bixler, učiteľ) +++ Ann Nelson - (Stará mama Sultenfuss) +++ Peter Michael Goetz - (Dr. Welty) +++ Produkcia: Brian Grazer +++ Hudba: James Newton Howard +++ ()

Reklama

*Elfík* 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, jsem překvapená. ,,A funny and moving family film'' je heslem pro strašně nudný, nic neříkající film plný stále přehrávajících dětských herců. Ale tohle? Nejenže ta holčička byla výborná herečka (dost dobrá na poměry dětských hereček) ale úspěch zaručoval kluk z filmu Sám doma, kde už vlastně toho prokázal celkem hodně. A dojemné to bylo dost. Sice si myslím, že na rodinný a komediální film trochu příliš. Copak se jedenáctiletá holčička může ocitnout v takové situaci? Už i to vyrůstání v pohřebním ústavu je kapku uhozené. Ale to by se dalo prominout, protože se mi film opravdu líbil! ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako malá a pak probrečela tři noci. Pamatovala jsem si jen vosí hnízdo, holčičku s chlapečkem a prstýnek měnící barvu. Později jsem se ho pokoušela najít, ale jak se film jmenoval a kdo v něm hrál mi bylo záhadou, ač na mě udělal doživotní dojem. Teď jsem ho našla, úplnou náhodou, potom co jsem viděla video what movie made u cry a brečím zas......tohle je prostě děsnej dojááák. :( Zároveň však prostě tak milej, bezprostřední film o životě, ač si celej konec jen říkám: ,,nene tohle se nestává,,.....a hlavní představitelka je kouzelná. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Rodinný film, ktorého ústrednou témou je konfrontácia detstva so smrťou. Pre monoho detí to bude zrejme príliš pochmúrna záležitosť, avšak staršie obecenstvo azda ocení fakt, že film neignoruje občasnú trpkú príchuť života. Veľkým pozitívom filmu sú veľmi schopní herci ako Dan Aykroyd vo vážnejšej úlohe funebráka či Jamie Lee Curtis ako láskavá maskérka mŕtvol (aspoň minimálne spojenie s jej obľúbeným hororovým žánrom), Nezaostávajú ani detskí herci a Anne Chlumsky výborne konkuruje už vtedy slávnemu Macualayovi Culkinovi. Dobre zahraný a dobre napísaný príbeh s istou hĺbkou, ktorý má potenciál zaujať aj staršie publikum. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Macaulay Culkin (Thomas) zinkasoval za svoju rolu rovný milión amerických dolárov, čo bol desaťnásobok honoráru, ktorý zobral za svoj najväčší filmový hit Sám doma (1990). Stal sa tak prvým detským hercom, ktorý obdržal takúto sumu za vedľajšiu rolu. (Raccoon.city)
  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama