Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

choze 

všechny recenze uživatele

"VĚŘÍTE NA PŘÁTELSTVÍ, WYATTE EARPE?" Costnerova letitá snaha zopakovat oscarové žně TANCE S VLKY a jeho posedlost epickými tříhodinovými podívanými mi byla vždy sympatická, protože z ní cítím nejen obrovské ego a narcismus, ale především obrovskou lásku k filmu. WYATT EARP, původně zamýšlený jako šestihodinová televizní minisérie, není tak svižný jako o hodinu kratší konkurenční TOMBSTONE, ale stejně jako TANEC S VLKY pomalu a klidně plyne a přitom se u něj ani na chvíli nenudíte. Bohužel tato dramatická roztahanost a oproti TOMBSTONE slabší finále mi brání dát plný počet hvězd. Jinak Costner je jako Earp, který je líčený především jako obyčejný chybující člověk, pekelně přesvědčivý a stejně tak Quaid si vychutnal postavu Earpova nejlepšího přítele, sympatického zabijáka Hollidaye. Film se stal bohužel jedním z mnoha nehezkých Costnerových propadáků jako VODNÍ SVĚT či POSTMAN, když s náklady 63 milionů vydělal doma pouhých 25. "TOMBSTONE? JO, TO ZNÍ POKLIDNĚ..." ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Epicky rozmáchlý western, který nepostrádá žádné atributy potřebné pro tento žánr, ale místama je velmi zdlouhavý. Velkým překvapením je pro mně tuberácký, vyhublý pistolník ve strhujícím podání Denisa Quaida. Costner s parukou v roli mladíka působí poněkud nepatřičně, ale jinak je docela O.K. Druhý "Tanec s vlky" se nekonal, "Wyatt Erp" komerčně propadl na celé čáře. Ale řekl bych, že nezaslouženě. ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem opravdu nemohl vydržet. Koukat 3 hodiny na nudný western, bylo pro mě naprosté utrpení. Sága o rodině Earpů, ve které má hlavní slovo Kevin Costner, je zdlouhavá a neucelená. Příběh nám přeskakuje z jedné epizody ke druhé, není tu žádný tmelící prvek, který by to dával smysluplně dohromady. Vypadá to spíš tak, že si tvůrci napsali na papír, co je v každém westernu a pak to dali do pytlíku, zatřepali a vypadl jim z toho tento patvar. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velkolepě rozmáchlý western mapující život nejznámějšího muže zákona. Costnerovi tyhle role sedí a obsazení filmu je také výborné ale s tříhodinovou délkou se musí umět pracovat. To "mistr" Kasdan moc nezvládl a tudíž je délka filmu v jeho podání docela ubíjející a zbytečná. Kdo je však přejedený spagetti westerny mohl by si tady spravit chuť. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Já si snad ještě nakonec oblíbim žánr western, jenž naprosto nesnáším. Jen občas se vystkytně nějaký, který mně opravdu baví. Jenže jde o případ, kdy zhlédnu 50 westernů a z toho se mi 1 líbí. Wyatt Earp je určitě ten jeden, co se mi rozhodně zamlouvá. Může zato především fakt, že zde nejsou žádní indiáni a nic podobného. Prostý a jednoduchý příběh o chlapcize kterého se postupem času stal šerif. A už od začátku mně to chytlo a bohužel mně to začlo pouštět asi tak po dvou hodinách. Tím nechci říct, že by to chtělo zkrátit na dvě hodiny, ale potom už to nebylo ono a byl jsem rád, že to trvalo 3 hodiny, jelikož kdyby to skončilo po dvouch hodinách, tak by mně to štvalo, že to nebylo delší. Výbornou práci odvedl James Newton Howard, jehož hudba je krásná! Film se může také pochlubit výborným hereckým obsazením v čele se skvělým Kevinem Costnerem, Dennisem Quaidem, Michaelem Madsenem, Billem Pullmanem, Tomem Sizemorem a nebo třeba krásnou Téaou Leoni, které to neuvěřitelně slušelo. Jen je škoda Gene Hackmana, který dostal málo prostoru. Skvěle ztrávené tři hodiny! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Dennis Quaid zhubl o 30 liber kvůli své roli Doca Hollidaye, který trpěl tuberkulózou. (liquido26)
  • Film byl nominován na 5 Zlatých malin (Razzie awards) za nejhorší film, remake/sequel, režii, hl. herce a filmový pár (nominace pro Costnera a "kteroukoliv" z tří filmových manželek). "Vítězství" si odnesli Costner za nejhorší hl. herecký výkon a nejhorší remake/sequel filmu. (kenny.h)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama