Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,116,878Tržby Celosvetovo $16,945,171║ Tak tretia likvidačná seanca už bola troška nad normu prestrelená, hlavne záverečná pouličná vojna proti všetkým hnilým típkom z ulice. Už len také akčné bezhlavé béčko. /40%/ ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

Reklama

movieband 

všechny recenze uživatele

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepochybně pro spousta lidí je náhrada právního systému za samozvané mstitelsví s bouchačkou v rukách zřejmě poutavou myšlenkou a někdy se jí člověk, sledující např. demolování francouzských ulic muslimskými výrostky, neubrání. Jenže tahle cesta nikam nevede a ruku v ruce s Bronsonem, jenž se ve svých 64 letech se marně snaží předstírat, že na to má (a je to smutný pohled) jde ve výsledku o dost tupou filmovou záležitost. Ani raketomet v pazourech to nezachrání. Poetika "surrealistických filmových masakrů 80.let" mi sice není cizí, ale že rukou pana architekta zde zkápne přibližně padesátka hajzlů, mi žíly rozhodně netrhá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson málokedy poskytoval rozhovory alebo komentoval svoje vlastné filmy. No pri tomto filme viackrát otvorene prejavil svoju nespokojnosť. Zvlášť ho rozhnevalo, keď zistil, že režisér v jeho neprítomnosti nakrútil extrémne krvavé zábery s komparzistami ako anonymnými násilníkmi. (m.a.t.o.)
  • Podľa knihy "Bronson na voľnej nohe" od Paula Talbota, pôvodný pracovný názov "Death Wish III" sa zmenil na Death Wish 3, pretože spoločnosť Cannon uskutočnila prieskum a zistila, že takmer polovica americkej populácie nevedela čítať rímske číslice. (m.a.t.o.)
  • Vo Švédsku bol film v 80. rokoch zakázaný, pretože miestnym autoritám sa zdal byť až príliš násilnícky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama