Reklama

Reklama

Zelený had

  • Čína White Snake 2 (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Siao Čching se pokouší vysvobodit sestru z Fa-chajových spárů, ale skončí v děsivém městě, kde narazí na záhadného muže, co si nepamatuje svoji minulost. (Netflix)

Recenze (15)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne o kus lepší než první díl.  Ano není to tak hezké a dojemné jak tu brečí jeden zdejší uživatel, tohle už není animáč pro princezny, ale pro hošány! Přibylo Akce, motorky, postapo svět v Mad max stylu v první polovině vyloženě výborný, animace je opět revoluční ( kam se hrabe Pixar, tohle je jiný level), celkově vysoký nadstandard. Druhá půlka se opět překlopí do Fantasy a tam tomu lehce padá řetěz, ale jsem spokojen. Doporučuji přidat do žánru Akční- tolik akce v animáči jsem už dlouho neviděl. 8/10. ()

paveltommy 

všechny recenze uživatele

Malinko pokles oproti prvnímu dílu. Možná z toho měli udělat samostatný film s vlastním příběhem, přišlo mi to jako nalepené na jedničku, hlavně aby to dohromady tak nějak dávalo smysl. I tak ale okouzlující a překrásná animace která se jen tak nevidí, a především není okoukaná. 6.5/10, příjemně strávený čas a na závěr celkem spokojenost. ()

Reklama

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Animačne vynikajúce, akčné scény sú fantastické. Dejovo... počkať, ono to malo dej? A vlastne áno, veď hneď na začiatku nám je predstavený hlavný záporák... počkať... je to určite záporák? Nebolo by vhodnejšie dať tam rozprávačskú vsuvku o tom, čo ten "záporák" urobil/neurobil, že to viedlo k situácii, ktorú v úvode vidíme? Následne hop do moderného sveta, kde nie sú čary, lebo nie je nič fantastickejšieho, než sledovať hromadu mýtických bytostí, ako sa mlátia na kašu palicami a sekajú mečmi (asi doplatili na obmedzenia rozpočtu filmu), pritom jazdia na motorkách a autách, akoby to robili odjakživa. Rozmáha sa nám vo filmoch jeden veľký nešvar - film (zámerne nepíšem príbeh, pretože ten tu vlastne ani nie je) sa posúva vpred len kvôli vstupu ďalších a ďalších postáv na scénu, pričom hlavná postava nemusí okrem pobytu na scéne robiť nič. Takmer vždy jej niekto pomôže, vždy ju niekto zachráni, pritom k tomu nikto nemá dôvod. No a ten záver som sa už ani nesnažil chápať. Pretože tam nebolo čo chápať. Film je ideálny v prípade, ak si chcete niečo pozrieť a nechce sa vám nad tým premýšľať. Inak neodporúčam. ()

Hugho

všechny recenze uživatele

Nakoľko sa Netflix neobťažoval s prvým dielom, tak som šiel do zeleného hada (alebo zelenej hadice?) panensky neznalý a otvorený všetkému. Presvedčila ma výborná animácia, nápadité originálne prostredie a cool kočka ako hlavná hrdinka. Takisto oceňujem aj pomerne dospelý prístup k spracovaniu na rozdiel od niektorých japonských alebo US animákov, kde som mal pocit, že sú určené pre sladké nevinné detičky (a v niektorých zvlášť podarených filmoch pre zľahka postihnuté detičky). Prvá zoznamovacia časť držala pokope, ale zhruba od polovice sa to začalo rozpadať, logika deja sa vytrácala a nastúpil patetický podmaz. Bez znalosti z prvého filmu som mal problém sympatizovať s atraktívnou, ale agresívnou a jedovatou hrdinkou s patologickou posadnutosťou k sestre. S motiváciou viacerých postáv som mal dosť problém, ale možno to bude iba mojou necitlivou ignoranciou jemných nuancí mystiky a poryvov orientálnej duše (správne, je tam naaozaj písmeno "d"). Teším sa na pokračovanie :-), snáď bude kratšie, hutnejšie a pochopiteľnejšie. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Jakože... ne. Už i jednička je slabší snímek, ale navnadí na pocit čínské mytologie a pohádkovou atmosféru. Pak přijde had zelený a všechno smete, dostane se nám post-apokalyptického města, tibetského záporáka a spoustu minotaurů - jen si pochutnejte na pejskokočičkovském dortu, ještě ten Krteček tam chyběl. Pár dobrých nápadů to má, reinkarnace bílé hadice v tom klukovi, masky a snad i pár dalších, ale nic to nemění na tom, že jsem u toho občasně usínal. ()

Galerie (60)

Reklama

Reklama