Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro ty, co viděli Sametové vrazi a dokument Šokující zločiny: Až na dno Orlíku by se mohlo dát, že to nebude nic zajímavého, ale omyl!! Právě postupné odhalování v minulých dílech a lidský propletenec v životech policistů postupně směruje k Berdychovu gangu. A přesto nebo právě proto je to napínavé. Aspoň já vnímám i malé detaily a skládám si je k těm dalším. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, po čtvrté epizodě se mi jen potvrdilo, že budu mít i dnes fajn den se skvělým českým seriálem. Převelice mě baví sledovat každodenní pachtění se kriminalistů a dohledávání sebemenších detailů k případu, přičemž je výsledek krajně nejistý. Tvůrci dokonale namixovali fikci s fakty, takže celek působí naprosto kompaktně a velice jasně ukazuje nelehkou situaci kriminalistů v nejdivočejším období porevoluční svobody. / Poučení: Když nic nevidíš, jdi po hmatu. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// "Něco tady je." Wow, aneb jak napínavý může být hledání jehly v kupce sena, respektive sudů na dně přehrady. Neskutečná gradace, snad nikdy mi žádný český seriál ani film nezpůsobil takový hodinový pnutí s tak fantastickým pocitem zadostiučinění na konci, jako tady. Ty postavy, ty dialogy, ta kamera! Horkej adept na nejlepší věc, co tady u nás za posledních dvacet let vznikla. Fantazie a furt tomu nemůžu uvěřit. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně prozatím nejlepší epizoda. Mladý cucák plný krimi ideálů nám pomalu zbartošovatěl a stýkání se s kurvama pomalu přerostlo v přátelení se s kurvama, až následně kurvám podlehl a nechal se jimi vymrdávat - přesně jako doktor filosofie Ivan Bartoš. Ondra Sokol nám zase naopak dává krásně nahlédnout k tomu, jakou cenu měla informace a že se tu a tam lehká spolupráce s podsvětím vyplatila. Zlatým hřebem je potom samozřejmě spolupráce s chachary a výlov sudů na Orlíku - na české poměry překvapivě dobře zpracovaný. [83 %] ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, to je teda něco.. Seriál vůbec není taková pohoda na sledování, jak jsem doufal a dost se liší od tradičních kriminálních seriálů, které nám ČT tak ráda prezentuje. Atmosféra u pátrání potápěčů opravdu pozoruhodná a právě tahle linka mě přinutila přiklepnout lepší hodnocení, navíc to i k něčemu přece jen bylo.. Už i na toho otřesného Sokola si zvykám, nebo se už nějak otupil... Postupně si to už sedá, hlavně díky skvělému Fingerovi. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Premiéru čtvrté epizody sledovalo 2,09 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,36 %), jednalo se tak o nejsledovanější pořad nedělního večera i celého dne. (rublik05)
  • Policejní snímek, který má František Tůma (Ondřej Sokol) na nástěnce, patří spartakiádnímu vrahovi Jiřímu Strakovi. (Frontier)

Reklama

Reklama