Reklama

Reklama

Drsňák Chopper

Trailer

Obsahy(1)

Neuvěřitelný, ale skutečný příběh Marka Choppera Reada, nejznámějšího zločince Austrálie, podle bestselleru, který napsal on sám! Chtěl být slavný a ve vězení si začal lhaním budovat kult největšího drsňáka. Neváhal si dokonce dát uříznout obě uši! Jeho pověst v zločineckém světě rostla, ale když ho propustili, přestal rozeznávat skutečnost od svých představ. Když za vraždu opět skončil ve vězení, napsal hodně přehnaný příběh o své zločinecké kariéře a dosáhl svého - stal se slavným. Ale co je krvavá pravda a co jen směšný výmysl? Chopper je živým důkazem toho, že pravda je někdy mnohem podivnější než fikce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Neustále kecy o ničom. Ono keď chceli byť reálny, tak to vlastne ani inak nešlo. O čom by sa asi tak rozprávali medzi sebou väzni. O ničom. Takže čo by Vás malo vlastne zaujať? Že Eric Bana pribral nejaké to kilo? To už tu bolo toľkokrát, že takáto "veľká" obeť už naozaj sama o sebe nemá cenu. Treba to podporiť kvalitným príbehom. A to sa tu rozhodne nestalo. Strata času pre všetkých nás, ktorý sme dúfali v dobrý film. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá austrálska sonda do života jedného poriadne paranoidného a psychopatického mukla. Chopper Read je síce ukážkový typ nebezpečne vyšinutého magora, jeho choré názory, zvrátené postrehy a preludy, ktorými trpí, sú mnohokrát svojsky vtipné (napríklad jeho prekáranie sa s detektívmi o tom, či mu polícia neoficiálne dala alebo nedala "zelenú" na likvidáciu kriminálnych živlov). Niekdajší kabaretný komik Eric Bana si v tejto drsnej dráme strihol rolu značne odlišnú od postáv, ktoré dovtedy zvykol stvárňovať a podľa môjho názoru tu zároveň predviedol svoj doteraz najpozoruhodnejší herecký výkon. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

S tím "Nejznámější zločinec Austrálie" v obsahu bych byl trochu opatrnější, ale asi si svoje jméno trochu udělal. Nevím, ale působí to na mě, jak kdyby pro Australany byl spíš jak nějakej hrdina borec a ne pošahanej kriminálník. Mě teda ale zase až tak nezaujal a film se mi vesměs nelíbil. Bylo to natočené tak divně a zdá se mi, že časově to dost skáče a já se neorientuju. A třeba scéna, kdy ho ve vězení bodají a on dělá jakoby nic, to byla pěkná blbost. Eric Bana teda úplně jinak, než jak ho znám. Jo a českému dabingu se pokud možno vyhněte, je to strašné. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

A já zvolávám "bravo Banovi". Věřím, že tento herec se před natáčením nechal dobrovolně zavřít. Protože takhle zahrát psychopatického vězně je fakt unikum. Příběh a děj není nikterak zvláštní. Za velké všimnutí ale stojí výkon Erica Bany. Pokud si nechce divák tento výkon nechat ujít, což by byla hodně velká chyba, vřele tuto podívanou doporučuji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Eric Bana smrdí v kriminále, vraždí na potkání, vymýšlí si a trpí paranoidními stavy. V tomto kontroverzním dramatu si zahrál skutečnou postavu Marka Choppera Reada, nejznámějšího zločince Austrálie, a brilantní Eric Bana je také jediným důvodem, proč vidět tenhle mírně nudný a málo sugestivní film. Osobně jsem od něj čekal víc, zvláště když je natočený podle rekordně prodávané knihy, jejíž autorem je sám zločinec Chopper. Jenže film se nějak ne a ne rozjet, ani s tím počtem vražd to není tak vysoké, jak by se na takového proslulého zločince slušelo a patřilo. Sice si o sobě vymýšlel, aby se stal slavným a drsným, ale tohle film podává dost chabě. Bana je ve své roli k nepoznání, hodně pro ni přibral na váze, ale přidat na důraznosti měl také film. Andrew Dominik režíruje poměrně odtažitě, a navíc film posunul až do absurdního vyznění, a to se mu vymstilo. Když totiž neumí diváka strhnout, není důvod ani jít s hodnocením do závratných výšek. Držím se při zdi, tak jako tenhle film. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Na francouzském festivalu Cognac du Film Policier získal v roce 2001 režisér Andrew Dominik Cenu kritiků a Cenu Grand Prix. (Terva)
  • Natáčelo se ve vězení Pentridge v Coburgu. (Terva)
  • Snímek byl natočen podle autobiografické knihy "Copper Read" Marka Brandona. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno