Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

goniss 

všechny recenze uživatele

No coment. Od začátku zrhuba do 3/4 filmu jsme si říkala, ano, velice věrohodné scény s koňmi, ano, pořá existují lidé s čistou duší a pochopením pro koně, ano, ted se stane to a ono.. Od 3/4 do konce jsme se sama ocitla ve filmu, který mě konečně vtáhl dovnitř, kdy jsem (a nestydím se za to!!!!!!) nejednou uronila slz, a kdy jsem byla pevně rozhodnutá, že takhle mocný příběh o 'šťastném jedinci' je natolik emotivně mocný, že se mu lecjaký trapný romantický film s lidma nevyrovná. Kdybych měla říct, jestli je tenhle film lepší, než kterýkoliv jiný doják podle světového žebříčku klidně i na prvním místě, řeknu že BLACK BEAUTY je tisickrát lepší !!!!!!! ()

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Příběh samotný je moc dojemný, jak se jedná o zvířata, jsem vždycky naměkko. Taky spousta záběru nejen na koně, ale i na ostatní zvířátka, která lze spatřit na lukách byla kouzelná a předvedla divákovi známé živočichy a rostliny v úplně jiném světle. Avšak největší pochvalu si zaslouží Danny Elfman, protože hudba k filmu je prostě překrásná. Ještě mě napadá jeden citát, který říká, že jsi navždy zodpovědný za to, co sis k sobě připoutal. Kéž bychom si to, my všichni, už konečně uvědomili. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Krasavec Beauty je příjemným rodinným filmem, který nenásilně vypráví životní příběh hřebce od jeho narození po stáří. Mimo to je tento film obsazen hvězdnými herci, kteří přesto, že nemají mnoho prostoru, tak svou práci odvedli na výbornou. Velkým plusem je i to, že film netrvá ani hodinu a půl a tudíž rychle uběhne jeho sledování. Pro děti ideální věc. ()

cachina 

všechny recenze uživatele

Krasavec Beauty pojednává o osudu jednoho koně. Jeho příběh sledujeme od narození až po stáří. Snímek je ozvláštněn tím, že na vyprávění nahlížíme ne skrz lidského jedince, nýbrž skrz omezenou naraci koně. Ten má lidské vlastnosti (prožívá lásku, mluví apod). Je také zároveň vypravěčem ve filmu. Je zajímavé, že mluví jak k divákům, tak k ostatním koním, ale ty mu neodpovídají (asi neumí mluvit). Snímek má epizodickou strukturu, kůň putuje od jednoho majitele k druhému (někdy je hodný, jindy zlý) a zažívá různá dobrodružství. Film má pohádhové prvky, ocení ho především děti a milovníci koní. Já ale bohužel ani do jedné skupiny nepatřím. ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Veľmi silný film, ktorý ma dojal. Zaujímavo natočený ďalší životný príbeh, čo ho však robí neobvyklým je to, že je divákovi rozprávaný pohľadom koňa. Ako milovníčke koní sa mi ťažko pozerá na niektoré scény, odzrkadľujú však skutočnosť, ako sa samozrejme aj v súčasnosti niektorí majitelia správajú k týmto úžasným stvoreniam. Na záver nemôžem zabudnúť vyzdvihnúť skvelú hudbu a jeden môj osobný postreh, kde som práve v tomto filme ako prvom z tích všetkých,ktoré som na túto tématiku videla, že jazdec zosadá z koňa tak, ako sa po správnosti zosadať má. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama