Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (74)

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Ježiš, to bylo bezvadný! Udělat v česku komedii/satiru, která balancuje na hranici trapnosti, ale v 99% tam nespadne, nekorektní, s pokleslým humorem, tomu já říkám umění. Nádhera, skoro dvě hodiny smíchu, kdy člověk zapomene na všechno kolem, tak, jak to u dobrýho filmu má být. Co pivo, co záchod, co zima v letňáku...prostě čumim. Ten nesympatickej týpek z Ulice je doopravdy boží! Na to budu vzpomínat a rozhodně se zařadí mezi moje srdcovky. LAVIII!

plakát

1883 (2021) (seriál) 

Tak takhle si představuju skutečnej masterpiece. Příběh, postavy, nádherná kamera - ty záběry krajiny! soundtrack... Drsná realita osidlování Divokého západu, kterej byl zemí zaslíbenou jen pro těch pár, kteří zvládli přežít. Občas trochu moc naivní romantika, občas trochu patetičtější proslov hlavní hrdinky, ale to jsou jen drobnosti. Jako celek je to opravdu epické a krásné. Srdcervoucí konec bych srovnala s Posledním mohykánem. Hodně dlouho ve mě bude ještě rezonovat, jak krutej život občas umí být. A my si doma na gauči můžeme jen pískat. Ve výsledku nejsmutnější seriál ever, ale rozhodně stojí za to.

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

6. epizoda šla na dřeň a byla parádní. Zbytek průměr a závěr vyloženě zklamal. Moc nechápu ten hype okolo celého seriálu.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Důstojné a epické zakončení sedmidílné(osmidílné) ságy z mého nejoblíbenějšího fantasy světa. Postupem času se mi rozdělení posledního dílu nezdá tak špatným nápadem. Přece jen se tu rozuzluje úplně všechno a i tak samozřejmě není možné nacpat do filmu celou knihu. I přesto si myslím, že se tvůrcům podařilo diváka napínat, dojímat, strachovat se, radovat se... Film má mnoho skvělých momentů. Já miluju scénu v Gringottovic bance, počátek bitvy, kdy celé Bradavice obalují ochranná kouzla, výborně představenou Snapeovu poslední myšlenku, smutný objev Kamene vzkříšení nebo energický souboj Molly s Belatrix... je toho spousta a všechno natočeno tak, aby se divák nezačal nudit. Naprosto skvělá je ve filmu hudba, která parádně dokresluje atmosféru. Za mě plný počet bodů a po každém shlédnutí trochu smutek, že už to opravdu všechno skončilo. Harry Potter bude navždy patřit mezi mé nejoblíbenější knižní i filmové zážitky. No jak říká Brumbál, to, že se něco děje v naší hlavě neznamená, že to není skutečné. Vždycky se k Harrymu budu ráda vracet :)

plakát

Revival (2013) 

První půlhodina bez obalu hrozná. Atmosféra stála za prd, zápletka a budování děje působily neskutečně uměle, prvoplánově, většina hereckých výkonů mizerná. Měla jsem sto chutí to vypnout a možná jsem to i měla udělat a věnovat volný čas něčemu smysluplnějšímu. Je ale pravda, že druhá polovina byla výrazně lepší, údernější a vtipnější. Děj dostával větší spád a objevily se i překvapivé zvraty. Navíc musím připsat plusové body za skvělého Bolka Polívku a hlavně chudáka Karla - Miroslava Krobota a jeho praštěnou ženu v podání Zuzany Bydžovské, jejíž bizarní životní styl a manželovy následné reakce byly pro mě zdrojem upřímného smíchu. Šul nul, tři slabší hvězdy, dá se na to dívat, ale na páteční večer trochu slabý kafe.

plakát

Rebelka (2012) 

Na plný počet to určitě není. Pixarovky bývávaly originálnější a propracovanější. Nicméně nemůžu zapomenout na scénu, která divákovi představuje Meridin volný den. Tehdy má princezna povoleno odhodit škrobenou masku jemné a reprezentativní dívky, popadne luk, nasedne na koně a divoce cválá s větrem ve vlasech rozlehlými kopci a lesy, střílí na terče či vylézá vysoko na skály. Nenechte se ale zmýlit mým omezeným popisem, nejedná se o typickou disneyovskou zpěvavou scénu - aspoň mně to tak připadá. Z Rebelky čiší energie, život, svoboda a pokud nejste z kamene, přenese se ten pocit i na vás. Jinak je to pěkný příběh, vybočující z kánonu o hledání vhodného ženicha, odkazující na důležité vztahy jiného rozměru, kterým si myslím nevěnujeme takovou pozornost, jak by si zasloužily - tedy na vztahy v rodině.

plakát

Kuře na švestkách (2011) 

Možná trochu přeslazené, ale to je tak jediná věc, kterou bych filmu vytkla. Jinak je to krásný příběh, odehrávající se v poutavém prostředí. Typický francouzský styl, tak, jak to mám ráda. Je smutné, že v životě to takhle občas chodívá.

plakát

Moderní Popelka (2004) 

Nikdy jsem nebyla ten typ, který žral romantické komedie, tak je mi vlastně záhadou, jak jsem se k tomuto filmu dostala. Každopádně od těch mých 16. narozenin jsem viděla Moderní Popelku stokrát. Je to celé velmi jednoduché, předvídatelné, občas se najdou i trapné scény... asi to bude tou mou naivitou v povaze, že mně tenhle film vždycky přidá na náladě a taky si zavzpomínám na střední školu:) Hilary Duff je sympatická a držíte jí palce, Carter je super kamarád, Austin fešák. Nenáročná pohodovka mezi učením či na sobotní dopoledne, která mě prostě pokaždé baví :)