Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofický blábol ... Takhle si představuji pseudofilozofický snímek. Navíc je tu řečeno všechno tak polopaticky, scénáři i filmu by prospělo trošku rafinovanosti (když se tu pálí obraz, musí to být právě Mona Lisa, symbolika Otcova státu se musí podobat právě Třetí říši, citové probouzení je deklamováno ve scéně s hyperroztomilým štěnětem, které olizuje klerikovi tvář... kam se na tohle hrabe Lars von Trier!). A vůbec nejhorší - ta zjevná stylizace do progresivnosti Matrixu spolu s béčkovou omšelostí mi nějak nepasovala dohromady... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Equilibrium není špatný film.Technickou stránku má výbornou, stejně tak se může chlubit výborně zpracovanými akčními scénami. Mavíc má výborného hlavního hrdinu v podání Balea, který jednak umí skvěle zahrát člověka bez emocí a druhak je natolik sympaťák, že divák mu maximálně fandí a trne, kdy ho systém odhalí a odrovná. Bohužel příběh samotný za moc nestojí. Originalita šla stranou (inspirace filmy jako Matrix, Minority Report atd.; btw ten zmutovaný hákový kříž byl spíš k smíchu), hrdina dělá hloupé chyby jako na běžícím pásu a ostatní je víceméně ignorují, směrem ke konci film připomíná spíše klišoidní počítačovou vyvražďovačku. Problémem Equilibria je také fakt, že jednoduše nemůže být brán jen jako vypni-mozek-bav-se akčňák, protože se naneštěstí snaží o cosi jako filosofickou hloubku, poselství. Slabší 4* zachraňuje krátká romantická linka mezi Christianem a Emily a její následné vyústění (v případě jiného ukončení bych už šel jen na průměr). ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Slušné skorobéčko s cool atmosférou, trochu tupým příběhem a mnoha velice emitivními scénami. Kdyby si tvůrci více vyhráli s koncem a nedávali tam ten "uřízlej ksicht", tak by šlo takřka o překvapení roku. Takhle je to "jen" celkem povedený akční film, který pobaví, ale v paměti příliš dlouho nezůstane. Ovšem Christian Bale předvádí výtečný výkon, možná nejlepší od svých dvanácti let, kdy hrál hlavní roli ve Spielbergově Říši slunce. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných šancí. Téma výborné, film průměrný. Zbytečně moc emocí ;-) Na množství akčních scén příliš málo krve. Ano, i lidem bez emocí by měla ve chvíli smrti téct krev. Závěrečné scény už jsou až legrační. Nelogičnosti v ději, nevěrohodné chování postav... Nedotažený scénář. Christian Bale i Taye Diggs si zasloužili opravdu více uvěřitelného chování svých postav. Pak by pánové zasloužili i hvězdy čtyři. Tři hvězdičky jsou pro mě za dobrý film. Dobrý průměrný film v rámci žánru. Za pár let si na něj ale vzpomenou asi jen skalní fandové. V tomto případě opravdu škoda... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Původně byl lék Prozium pojmenován Librium (odtud termín „Lidé Librie“, jak je často označován v celém filmu). Librium se však ukázalo být registrovaným obchodním názvem pro lék proti úzkosti chlordiazepoxid. Název byl rychle změněn na Prozium, kombinaci Prozacu a Valia, které mají uklidňující účinky. (veronikajel)
  • V 61. minutě filmu je vidět, jak mrtvému klerikovi ležícímu v márnici výrazně pulsuje krční tepna. (Danny F.)
  • Pojem Equilibrium je v ekonomike používaný ako označenie bodu rovnováhy množstva ponuky a dopytu tovaru či služieb. (Jello Biafra)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama