Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix s myšlenkou, kterou ani legendární 1984 nedokázalo dotáhnout do konce. O co zde v některých pasážích chybí akce, o to je pak lepší. Škoda pomalejšího rozjezdu, který místo strhující akční sci-fi jízdy připomínal spíš unylou postapokalyptickou story, zbytek je vizuálně atraktivní a myšlenkově plná záležitost, napodruhé pak ještě vydatnější a komplexnější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

What THe Fuck?? Tenhle film se ke mně donesl s velmi krásnými Ohlasy,že se může rovnat s filmy jako je 96 Hodin a Ctihodný Občan.. Po shlédnutí filmu si nejsem jist, Jestli Český Národ na něčem Nejede!! Co to bylo za Akci? Parodie na Matrix či Akční Film?? Byla to Pouze Videohra? Bylo mi vždy do smíchu!! Ono ani není divu, Film je z roku 2002.. Pc technologie nebyla na tolik vyspělá, aby Efekty Měli nějaké Grády... Děj, příběh Super.. Zpracování Hrůza.. a na tom já stavím! Uvítal bych podobný film, ale z Roku 2012+ ! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Trošku schizofrenní mix 1984, 451 stupňů Fahrenheita, Minority Report a Matrixu. Někomu se to může líbit, podle mého vkusu to dohromady nefunguje. Začátek byl ovšem slibný - tíživá vize Orwellovské společnosti a v ní vynikající Bale v roli klerika, který objevuje city. Mělo to atmosféru, mělo to hloubku, ale postupem času se z toho stále více stávala slátanina, kterou drželo nad vodou těch pár společných scén Baleho a Emily Watson. Přál bych si, aby Wimmer příště natočil nějakou pořádnou řežbu, protože závěrečná akční sekvence byla vynikající.....PS: Mé přání bylo o 4 roky později BOHUŽEL vyslyšeno. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je navýsost efektní záležitost a má kromě skvělých výkonů ústřední čtveřice postav (na čele samozřejmě s Balem) i nějaké to poselství. Bohužel kromě bojových scén ať na dálku či na blízko - které jsou, jak píše Hitman, uměleckým dílem - nepřináší vůbec nic nového, scénář je místy dost děravý a ona myšlenka filmu je vyextrahována z podstatně hlubších a významnějších snímků; plus nějaké to obrazové připomenutí Metropolis, které ovšem bylo a je myšlenkově někde úplně jinde a odvolávka na něj slouží jen k dalšímu budování atmosféry odlidštěnosti společnosti, což rozhodně Langovy legendy znalého diváka pobaví. Jenže - forma pohltila obsah a já si tu hodinu a tři čtvrtě opravdu užil. A pak znova, a za nějaký čas znova, a tak vůbec;) Je to zcela jiných 80% než třeba u Irmy Vep, abych nechodil (komentátorsky časově) moc daleko, ale každé z nich je stejnou měrou zasloužené. PS: Až při několikráté repríze jsem si začal pořádně užívat i skvěle se hodící (i když nijak originální) hudbu Klause Badelta. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)
  • Zvuky šteniatka bernardína nahral herec, špecialista na psie hlasy. (Greenpeacak)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama