Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán námorníctva sa musí dostať k nukleárnej ponorke, ktorá uviazla na dne oceánu. (TV Markíza)

Recenze (27)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Film o záchraně přeživších z havarované atomové ponorky US. Navy - Gray Lady. Heston si zde pro změnu střihl roli záchranáře. Přeživší posádku nelimituje jen ubývající vzduch v nezatopených sekcích, ale i otřesy mořského dna, které vrak ponorky nezadržitelně posouvají k podmořské průrvě...čas na vyproštění uvězněných námořníků se rychle krátí. Film nepostrádá napětí ani akci, trikově je také celkem zvládnutý. Pokud to však shrneme v globálnějším kontextu, tak nevybočuje z řady tehdy asi oblíbených katastrofických filmů... (Letiště, Letiště nepřijímá, Skleněné peklo atd...). Tři záchranné vesty jsou tak akorát. * * * ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Od spojenia mojich dvoch oblubenych zanrov (ponorkovy film + katastroficky) som ocakaval dvojnasobnu zabavu. Ale vysledok je strasna nuda. Trikova stranka je dost slaba, akcne sceny nudne a bez napätia, postavy nezaujimave. Nudil som sa rovnako ako posadka pri cakani na to, kedy ich konecne vyzdvihnu z uveznenej ponorky. Oni ale aspon sledovali lepsi film: Jaws. 4/10. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film o kterým jsem v životě neslyšel. Ponorka po srážce s lodí bez radaru klesne na dno a rozjíždí se dramatická záchranná operace. Herecky slušné (hrdina Heston, v pozadí Carradine, Cox atd..), technicky taky slušné, dokonce se to ani nerozjíždí hodinu jak to bylo u podobných filmů obvyklé. Stejně mě to ale nijak nestrhlo, dokonce i ty dvě "nečekané" úmrtí mě nechaly chladnými. Možná je to námětem, protože katastrofické filmy ani ponorkové filmy mě zas tak neberou a možná taky tím, že režisér nedokázal přijít s jedinou wow či překvapivou scénou. Průměrné 3*. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Katastrofická dráma o záchrane jednej ponorky, ktorá uviazla na dne a mieri vďaka zosunom čoraz hlbšie. Treba riešiť náročné úlohy a preto sa rolí chytajú také hviezdy ako Heston, Carradine či Keach. Sranda, že Christopher Reeve točil v rovnakom roku hlavnú úlohu v megatrháku Superman a v tomto si strúhol iba nepodstatnú a drobnú vedľajšiu rolu. Od príbehu nečakajte tempo, dôraz je kladený skôr na dramatické prvky, pár špeciálnych efektov a hru s modelmi vo vodnej nádrži. Niekedy akoby film koketoval s televíznym spracovaním. Nič, čo by trvalejšie ostalo v pamäti, preto sa divím tomu hviezdnemu obsadeniu. Hodnotenie: 55% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Norfolk (anglicky Norfolk Island, norfolcky Norfuk Ailen) je malý ostrov v jižním Tichém oceánu. Leží na 29° 01′ 59" j. š., 167° 57′ 00" v. d., 1400 km východně od Austrálie, 740 km severozápadně od Nového Zélandu a 750 km jižně od Nové Kaledonie. Spolu se dvěma sousedními ostrovy tvoří Norfolk jedno z vnějších teritorií Austrálie. Symbolem ostrova, vyobrazeným i na jeho vlajce, je jehličnan blahočet ztepilý (Araucaria heterophylla), endemit, který ve volné přírodě roste pouze zde, i když se v jiných částech světa pěstuje jako pokojová rostlina. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Posádka ponorky si čekání na vyzvednutí krátí sledováním filmu Čelisti (1975). (JohnSmith)

Reklama

Reklama