Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný, stylově vybroušený klenot z dílny Tima Burtona, jeden z nejlepších filmů celé dekády. Jde o komedii, zároveň paradoxně o hold filmovému řemeslu a filmařským nadšencům všeho druhu. Snímek je skvěle obsazený a zahraný, má výborný scénář a divákovi nabídne řadu neobyčejně vtipných scén, které utkví v paměti. Film sice nebyl u počátků vzniku legendy o Edu Woodovi, ale výrazně napomohl jejímu rozšíření a vzniku určitého kultu tohoto poděsa na režisérském postu. Úspěchu filmu hodně napomohl herec-chameleon John Depp v hlavní roli, který svému hrdinovi vtiskl neodolatelný půvab. Celkový dojem: 95 %. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ed Wood byl nepředstavitelný blázen do filmů. Točil naprosto děsivé filmy, které diváci v té době opovrhovali a až po jeho smrti dostal jak přízvisko "Nejhorší režisér všech dob" tak obdiv nové generace. Což je vcelku paradox. Samozřejmě mu na jeho známosti v Hollywoodu pomohl charismatická a v té době již vyhasínající hvězda Bela Lugosi, kterého v tomto filmu ztvárnil Martin Landau a nakonec za tuto roli vyfasoval oskara za "vedlejší roli" a musím potvrdit fakt, že si ji zasloužil naprosto oprávněně. Dodal Belovi život a chvílemi Vám až vyrazí dech, tak emotivní výkon, jaký on podal. Tim Burton tento film natočil podle sebe a trocha své atmosféry se v něm nezapře, ale musim se přiznat, že chvílemi mi na tom vadila samotná délka a chvílemi nudnější scény, což se samozřejmě ihned po shlédnutí filmu přehlédne, jelikož je člověk uchvácen co si všechno samotný režisér vůbec dovolí. Chobotnice bez motoru je toho zdárným příkladem. --- Policajti přišli ve dne. A teď je noc! - To v napětí divák nepostřehne! ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy Tim Burton za něco stál se mohl pustit do jakéhokoliv tématu. Tedy i do zfilmování životopisu o nejhorším režisérovi všech dob. Člověk prská smíchy, když slyší Deppovo "STOP" a následně vidí jeho blažený úsměv i ve chvílích kdy by podobně špatně (zcela tragicky) natočenou scénu nechal pravděpodobně každý režisér nemilosrdně opakovat snad tisíckrát. 80% ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Musel jsem vidět život "nejhoršího režiséra ", jak se říká. Ale mě to fascinovalo. Ed Wood, naprostej blázen do filmů si chtěl realizovat svoje sny. Vůbec mu nevadilo, že to je na nic. Jemu to tak nepřišlo, prostě vyjádřil to co chtěl a dal tomu všechno. Scháněl si prostředky, jak chtěl a když mu to vyšlo tak natáčel. Scény, které Ed Wooda natáčel a byly tam chyby, přišli ostatním nepovedené, ale on ne a ne. Prostě to bylo perfektní. Doufám, že mě taková kariéra nečeká i když by to po smrti nemuselo být špatné, dostat titul druhý nejhorší režisér. Ale aspoň tento film může sloužit jako ostrašující příklad pro začínající režiséry. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě totálně minulo, až jsem sám valil oči. O Edovi Woodovi jsem toho věděl dost i předtím a snímek mě spíše navnadil třeba ke shlédnutí Plan 9 from Outer Space. Zaujala mě vizuální stránka, ne tak osudy režiséra s nadšením, avšak bez talentu a schopností, což mě u jakéhokoli umělce zajímá mnohem víc. Můj závěr z tohohle životopisu je "Ed Wood byl mnohem lepším přítelem Bely Lugosiho a manželem své druhé ženy, než režisérem." No to mi řekněte, jaké ohlasy by měl snímek o Zdeňku Troškovi? :-D ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Kathy Wood, bývalá žena Eda Wooda, jednoho dne navštívila natáčení a požádala o setkání s Johnnym Deppem. Toho dne se zrovna natáčela scéna, v níž měl Wood vypadat velmi zmateně, což Burtona znervózňovalo. Ale jakmile Depp vystoupil ze svého karavanu, tak Kathy Wood prohlásila: "To je můj Eddie." (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno