Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě opravdu dobrá černošská komedie, která poměrně dobře kopíruje nepřekonatelného Frajera Lukea s velmi dobrou ústřední dvojicí, která film opravdu velmi slušně tahá a svými neuvěřitelnými gagy a neustálými hádkami zajišťuje vtipnost tohoto filmu. Jinak by to možná chtělo trošku sestříhat a byť je druhá polovina už spíše dramaticky laděna, tak samotný konec opravdu potěší, že se ty dvě nevinné mluvky opravdu dostanou na Yankees a ještě v devadesátce si ten zbytek opravdu užijí, ale jak ve filmu zaznělo, čtyřicet let v base je nenahraditelných a ono se to nakonec ještě o něco protáhlo :) 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám to sice prakticky vyzkoušené, ale asi by mne nebavilo vyhrát doživotní pobyt v base za něco, co jsem nespáchal. Jsem však majitelem bílé pleti, no možná spíš zdravě světle zelené a vraždím naprosto minimálně, takže by se mi to nemělo stát. Ale kdyby k tomu došlo, tak by v mé rebelské duši jistě bouchly saze, po pětašedesáti odmakaných letech bych nadšeně zrychlil pohyb svého chodítka a ukázal bych dozorcům shrbená záda. - Předchozí bláboly jsou jasným důkazem toho, že i film s Eddiem Murhym a Martinem Lawrencem může díváka přinutit k takřka filozofické úvaze. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy a Martin Lawrence neprávem obviněni z vraždy v třicátých letech. Kdy se s takovými prostě nezacházelo nejslušněji, natož s černochy. Scénář jsem už někde viděl, avšak v mnohem lepčejším filmečku (Vykoupení z věznice Shawshank). I když se oba snaží na tuto vězeňskou klasiku to mít absolutně nemůže, ale je to podobné :-) Na komedii se divák zrovna moc nenasměje, ale čas strávený s filmem a dobrým koncem uteče jako voda. Slušný a drsný filmík :-) ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno