Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

vander19 

všechny recenze uživatele

Výborná dvojica černoškých komikov robí z tejto komédie niečo vďaka čomu som mal veľa pozitívnych zážitkov. Ani sám sa neviem rozhodnúť kto je lepší, istú časť filmu kraluje Eddie, ale potom sa dotáva do ráže Martin a zase je to vyrovnané. Hlavne zo začiatku je Murphy tou dominantnejšou persónou. Ale Martin Lawrence sa vie pre mňa až priam dokonale šklebiť a ksichtiť v pravý moment. Lawrence Vás rozosmeje už len svojou prítomnosťou. Nezabnuteľná je aj hudba napr. pri priereze černoškou históriou v USA alebo v záverečných titulkoch. A aj keď to moc nemusím (presladený Made in USA koniec) v tomto filme som si ho naprosto užil. Ku koncu som rozmýšlal o 3*, ale hlavne záver filmu, keď sú už obaja aktéry na "dôchodku" je úžasne dobre zvládnutý. Veľkú podstatu v tom aj zohralo aj režisíjné počínanie Demmeho. Česť jeho pamiatke. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný příběh dvou náhodně potkaných mužů, z kterých se poté, co jsou neprávem odsouzení na doživotí, stávají přátelé. Samozřejmě jsou tvrdohlaví, ale nakonec si uvědomí, že jeden bez kamarádství toho druhého být nemůže. Konec byl taky supr a nedivím se, že měl tento film nominaci na oscara za masky, protože v roce 1999 takhle parádně zvládnout zestárnutí hlavních herců...klobouk dolů. Opravdu velice příjemné překvapení. 85%. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

Ivoman 

všechny recenze uživatele

No jako koukatelný, ale takový vleklý. Na to, že se ve filmu setkají dva komici, je tam vtipných scén pomálu. Spíše se jedná o černošský film, který je lehkou komedií a lehkým dramatem. Ke konci je tam dost patosu a pak zase srandička, no nevím. Stárnutí hlavních hrdinů, je ale provedeno dokonale. Komedii roku od toho ale nečekejte, režisér nějak pozapomněl ve 3/4 filmu, že toho je ještě dost vykládat a tak to zkrátil, ale spíše u toho období, kdy se Eddie snaží utíkat z vězení měl zůstat déle a ne jen jeden útěk a konec,. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama