Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 455)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Typický príklad seriálového produktu, ktorý už počnúc koncom prvej série neprináša nič, co by sme nevideli inde, umelo navršované zvraty vyvolávajú skôr úsmev na tvári a logika čoraz častejšie ustupuje snahe vytvoriť čo najefektnejšie pozlátko. Bezpochyby jeden z najdynamickejších seriálov súčasnosti ale dynamika nerovná sa automaticky aj kvalita. Súčasný Prison Break je asi najnázornejšou ukážkou toho, čo sa stane, keď producenti odmietnu ukončiť rýchlo vyčerpaný námet a degradujú tak kedysi prekvapivý hit na úroveň jednoduchej akčnej zábavy. Lenže to už je davové šialenstvo na takej úrovni, že je to väčšine fanúšikov jedno a odklon od pôvodného konceptu akceptujú bez problémov. Stačí že sa na scéne zjaví Wentworth Miller a objektivita je razom preč. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě totálně minulo. Věcí o útěku je spousta, o vězení taky, tenhle seriál to jen všechno přežvykuje v ne moc lákavé úpravě, navíc je to tuctové drama o spiknutí na nejvyšších amerických místech. A odhadnu kdo je kdo a co se stane, i řadu dopředu, když mi o ní kámoš vypráví (sleduju to na nově.) Poslední, velice nepravděpodobná řada, je jen vyústěním podobných tendencí, které měly ty předchozí série pouze o trošku méně. I ta Čtyřiadvacítka se mi líbila víc. 70%, občas. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl počkat, než dojede první série, ale už teď vím, že bych stejně nemohl klesnout pod hranici pěti hvězdiček. Skvěle vymyšleno, dobrý plán sympaťáka Michaela Scofielda, + výborné obsazení vězňů záporáků, (nevím, co vidíte na T-Bagovi ale Ambruzzi 4ever!) Jsem opravdu zvědav na tu "nepovedenou", (podle mnohých ohlasů), druhou a třetí sérii. EDIT: Po zhlédnutí celé 2 série mě překvapují ohlasy. U mě poctivých 80%. Jistě, už to není vězení, ale pořád geniální plán Scofielda vychází, a agent Mahone, prostě nemá chybu. Některé díly sice již byly slabší, ale některé prostě tak "nadupané", že nemůžu ubrat. Jsem zvědav na 3. sérii a co nám přinese. EDIT: Tak po 3. sérii, zatím neměním hodnocení. První dva díly byly DOST ubohé a přemýšlel jsem, kde je původní skvělý děj! Ale pak to naštěstí začínalo dávat smysl a Michael znova dokazuje, že zdrhne odkudkoliv. POZOR Spoilery! Že se dostal ze Soni, mě nepřekvapilo, ale že zemřela Sára, (no podle posledního dílů to vypadá ohledně její smrti všelijak), to mě zaskočilo. Jinak jsem zvědav na to, jakým směrem se to bude ubírat. Michael se jde mstít, Sucre s T-Bagem a Bellickem jsou v Soně. Každopádně 3 série je u mě za 70 %. Uvidíme dál a doufám, že budou co nejdřív nové díly! P. S. 13 díl 3 řady s názvem "The Art of Deal" patří mezi nejlepší díly PB, KTERÉ KDY VZNIKLY! Nejen 3 série. Po celé 4. sérii: Tato poslední série je značně rozkouskována, co se kvality týče. Prvních cca. 12 dílů je výborná zábava, ve které nepřemýšlíte o tom, že je to vlastně blbost. Za tyto díly 80 %. Pak ale přijde první zvrat. A kvalita jde dolů. Za tyhle díly tak 50 %. Pak přijde druhý zvrat a kvalita opět klesla. U těchto dílů jsem si říkal, že ti, kteří jsou mrtví, by měli zůstat mrtvými, (nebudu tu více spoilerovat). Za tyto díly tak 40 %. Pak přijde třetí zvrat a boří to téměř celý základ seriálu. Naštěstí to pak vyváží ty závěrečné díly, takže za tyto tak 30 - 40 %. A nakonec, v posledních minutách PB, přijde poslední zvrat. A řeknu vám, tohle bolelo. Protože takhle ukončit seriál, který měl tak úžasnou první sérii, to se jen tak nevidí. Naštěstí pak přichází Prison Break: The Final Break, kde se nám to pokusí scénáristé jakžtakž vysvětlit. A i když je to pěkné, tak mě to fakt neuspokojilo, protože nevím, jestli ještě někdy budu mít chuť se podívat na celý Prison, když vím, jak blbě skončí. Takže především za první dvě série neuberu hodnocení, ale v mé TOPce to už nenajdete… a to jsem tenhle seriál miloval… ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mocný seriál! 1. séria: bez dychu, absolútne totálne najviac premyslené - 100%! 2. séria: neskutočný úpadok, bolo cítiť nerozvážnosť tvorcov, niektoré časti našťastie naväzovali aspoň charaktermi postáv na prvú sériu, ale inak totálna vata - 55%! 3. séria: citeľné zlepšenie, scenáristi si dali trošku viac záležať na diváckej spokojnosti - 70%! 4. séria: konečne je stará parta späť, aj keď niekedy v naozaj neuveriteľných situáciách a miestami sa naozaj nedá uveriť, že ich divák vidí všetkých pokope, živých a zdravých. Scenáristi si s tým ale poradili veľmi lišiacky, zvraty počas štvrtej série a záverečná pointa sa konečne priblížili wow-efektu z prvej série. Tým mi aspoň trošku napravili chuť po priemernej druhej a tretej sérii - 85%. ako zhrnutie len uvediem, že keby sa seriál skončil prvou sériou, tak by som bol spokojnejší. - celkovo - 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná nejde o nejdokonalejší seriál, bohužel pár much na své kráse má, ale jde o nejdynamičtější útěk z věznice, který si svých 5* za první sezonu ukousl bez zbytečných řečí. Všechna intenzita, dynamika a provázanost mizí začátkem druhé sezony, kdy tvůrci nezvládnou přechod do světa nekonečných možností, ale stále dokáží diváka držet v napětí a v jakém takém příběhu. Třetí sezona je už jen smutnou snahou o vzpomínky na první, kterou nelze zopakovat. Logika i příběh jdou do horoucích pekel a scenáristé asi po nocích při psaní spíše popíjejí a na výsledku je to znát. Vše se převalí do sezony čtvrté, aby zde nelogický příběh a bizarně vymyšlená zápletka, která již s původní první sérií nemá krom postav nic společného, gradovala do nejnudnější sezony a rozesmutněla všechny fanoušky. Final break jako film ukončující seriál na tom bohužel příliš nezměnil. Jak to vše shrnout? První série má neskutečný tah na branku a měla šanci se stát legendou. Druhá série měla stále slušný směr a živila se z dozvuků útěku Michaela a jeho družiny, ale o dalších dvou sezonách se raději nezmiňuji (samotná zmínka by fungovala jako nadávka:)). Smutné a nestálé 4* pro seriál, který jsem měl radost sledovat, ale který zabili nejen scenáristé, ale taky komerční nutkání těžit ze seriálu dokud to jde... PS: pokud to dokážete, podívejte se na první sezonu a pak si spokojeně vylepte pokoj plakáty Michaela a Sáry... ()

Galerie (675)

Zajímavosti (119)

  • William Fichtner (agent Mahone) a Peter Stormare (John Abruzzi) se setkali již při natáčení filmu Armageddon (1998). Fichtner hrál pilota jedné z raket Williama Sharpa a Stormare hrál Lva Andropova (astronauta na ruské stanici). (Bugiii)
  • Pilotný diel seriálu sa začal vysielať 29. augusta 2005 na stanici Fox. Odhadovaný počet divákov dosiahol 10,5 milióna. Fox taký úspech pre pondelok v letných mesiacoch nezaznamenala od Melrose Place (od r. 1992) a Ally McBealovej (od r. 1997). (pravo)

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama