Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledný Murphyho pozerateľný snímok pred dlhou odmlkou kvality, v ktorom ešte predvádza niečo, čomu sa hovorí herecký výkon. Lawrence nadpriemerne vystúpil so svojho tieňa a tak je radosť pozerať sa na túto dvojicu. Príbeh je akýmsi zjednodušeným a hlavne vtipným variantom na The Shawshank Redemption, aj keď je pravda, že pokus o dramatickú líniu tiež nebol zlý, ale nebol dotiahnutý do konca. Dialógy sú zo začiatku pomerne svieže, miestami originálne, ale po čase si uvedomíte, že je to len spŕška doberačiek a podpichovačiek na tú istú tému stále dookola. Nieže by to nebolo vtipné, ale nie vždy dosiahli požadovanú úroveň. Myslím, že keby mal film režiséra a scenáristu z prvej ligy, ktorí by trošku pomohli príbehu, vyšperkovali by dialógy a zamerali sa viac na charaktery postáv a dramatickosť deja, tak by neostalo len pri oscarovej nominácii za masky. 75%. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

I když to není film z první ligy tak si nemůžu pomoct ale mile mě překvapil. Eddie Murphy není nejlepší herec a prakticky ve všech svých filmech hraje stejným stylem a Martin Lawrence jakbysmet ale tady jim to celkem sedí a i když snímek chvilkama překračuje na jednom místě a neví jestli být komedií nebo dramatem tak je zábavný a citlivý. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech přišel úpadek Murphyho herecké kariéry, buď totiž jeho projekty byly propadáky po komerční stránce nebo po obsahové, většinou však film propadl v obou aspektech. Rok 1999 mohl být pro Eddieho restart kariéry, protože nejprve šel do kin projekt Teda Demmeho Life, který byl rozhodně inteligentním filmem, který přechází z komedie do dramatu a naopak, scénář je sice plochý a předvídatelný, ale film rozhodně neurazí a Murphy ukázal, že to jde i vážněji. Navíc se autorům velmi vydařily masky hlavních představitelů. V létě 99 studio Universal nasadilo do kin další projekt s Eddiem, Bowfingera, ve kterém se Stevem Martinem zkoušeli resuscitaci svých kariér. Přestože se jednalo o zajímavé filmy, v tržbách to nebylo žádné velké posvícení. Platilo však, že jak Life, tak Bowfinger byly citelný vzestup kvality Murphyho filmů. Bohužel pro něho přišly katastrofální Zamilovaný profesor 2 a Dr. Dolittle 2, ve kterých opět spadl do trapných fórů a nechutností. A aby toho nebylo málo, tak v roce 2002 Eddiemu nejprve propadl v kinech Showtime, poté přišla finanční zkáza v podobě Pluto Nash a do třetice všeho špatného propadla v témže roce i buddy komedie I, Spy, kde hrál s Owenem Wilsonem. A star power Murphyho byla nenavrátně pryč, pak už za zmíňku stojí jen hlas oslíka ve Shrekovi. A teď k zpátky k Life, viděl jsem to na AMC a kdo čeká crazy komedii, ten bude zklamán, kdo vězeňskou komedii s nádechem dramatu, ten bude překvapen nenuceným Murphyho projevem. 3* ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

50/50 dráma/komédia s ukecaným Murphym a Lawrencom. Sympatický pokus, ale radšej mám väzenské prostredie v dramatickom poňatí... Ale to je moja chyba. Film za 3***, dobré masky. Najväčší problém filmu je v tom, že ono to chce byť aj dráma, čo sa jej niekedy darí (samotný osud dvoch hlavných protagonistov odsúdených neprávom na doživotie), a chce to byť aj komédia... Lenže pri filme som sa ani raz nezasmial ! Inak v pohode, ale stopáž mohla byť o čosi kratšia. 61,118% ()

Kremik 

všechny recenze uživatele

Toť otázkou, jestli je to komedie nebo vážný příběh. Každopádně v obou směrech to funguje a komediální dvojice Murphy Lawrence tu dokazuje, že není jen přiblblou černou komediální dvojicí...Má to jiskru, patos. Je to prostě sakra dobré komediální drama, či dramatická komedie o přátelství...Ray a Claude si získali moje sympatie:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Hned 4 tvůrci podílející se na vzniku filmu zemřeli v poměrně nízkém věku. Herec Bernie Mac v roce 2008 na zápal plic ve věku 50 let. Michael Taliferro v roce 2006 na mozkovoiu mrtvici ve věku 44 let. Rick James v roce 2004 na předávkování kokainem ve věku 56 let a režisér snímku Ted Demme v roce 2002 vě veku 38 let, rovněž na předávkování kokainem. (korbitch22)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama