Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

5 hvězdiček si to v mých očích zaslouží. Nápad dobrej dva černoši sheriff co nesnáší negry černá mrtvola a auto plný gořalky a úžasná věta ,, mi jsme nic neudělali a gořalka je spankyho co horšího se nám může stát. "DOŽIVOTI" :o) Kolik by stálo udělat z koláče pro bílí černoškej koláč a co kdybych si stebe udělala černoškej koláč a na závěr Claude Banks do šmajchlkabinetu . Osobně jsem se u toho zasmál koukal jsem na tu komedii v originále s titulkami a následně i po našemu a ten dabing se jim povedl podle mě . Když jsem tak nad tím přemýšlel co tu spousta lidí napsala že se to tváří jako vězenské drama a komedie hodlám nesouhlasit že je to schyzofrenické , přijde mi to vyvážené takže se z toho stává film o dvou černoších co dostanou od soudce pernamentku a snaží se tím vším protlouct se zdravou kůži aby si to nehodili :o)) a pro mě je to film na který jsem se rád večer podíval :) a nebyl jsme zklamán . ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kokain od Demmeho se mi moc líbil a nemám nic ani proti Doživotí. Nejedná se o zase nějak ztřeštěnou komedii a chvílemi se i hraje na docela vážnou notu. Až mě to zarazilo. Duo Eddie/Martin hlavně v první polovině šlape jako na drátkách. PS: Zjišťuji že v roce 99 prožíval Eddie své znovuzrození. Trošku škoda že po roce 2000 přestal mít štěstí na podobné filmy. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Na poli komedie to fuguje dobre bohuzel vsak tema neni zvoleno uplne nejstastneji. Dramaticka cast si totiz az moc vypujcuje z Vykoupení z věznice Shawshank, ne ze by to bylo uplne spatne ale dokupy to proste nefunguje. Samotne tema a celkov pozadi i pres znacny optimizmus je natolik smutny, ze clovek u zaverecnych titulku ma opravdu rozpacite pocity. Jednim faktem ale zustava, ze duo Eddie Murphy a Martin Lawrence funguje skvele a ackoli jsou oba herci spise komedialni tak obe role zvladaji pomerne dobre. Zvlaste tedy Murphy u ktereho jsem v posledni dobe na rozpacich o jeho vykonech. Davam sice tri ale i tak jde o pekny film, ktery svou rozpacitosti ale ujizdi nekam do prumeru. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)

Reklama

Reklama