Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

new4nomaly 

všechny recenze uživatele

Dávám tři a to díky příjemnému konci. Jinak, děj přímočarý téměř bez vtipu a to je celkem u těchto dvou pánů komiků velikánská škoda. Dabingový hlas Martina Lawrence je přímo katastrofální, ale to je asi jen můj sugestivní názor. Nebýt těchto zásadních nedostatků, věřím, že by se jednalo o velmi slušný film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Reklama

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších společných počinů dvojice Murphy - Lawrence mapující příběh dvou černých smolařů, kteří se dostanou ve špatný čas na špatné místo a díky tomu pak tráví mnoho desítek let na opravdu špatném místě... 13.4.2021:Až teď mi došlo, že je to (kromě Shreka a s přimhouřenýma očima Mr. Churche) poslední Murphyho film, který se mi líbil... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Wyclef Jean: 1. 25 To Life - Xzibit/Juvenile/Nature/Ja Rule/Reptile [4:03] ,2. It's Like Everyday - DJ Quik [4:26] ,3. Stimulate Me - Destiny's Child [4:13] ,4. Fortunate - Maxwell [4:59] ,5. Lovin' You - Sparkle [3:57] ,6. Every Which Way - Talent [4:05] ,7. It's Gonna Rain - Kelly Price [4:02] ,8. Discovery - Brian McKnight [4:19] ,9. Follow The Wind - Trisha Yearwood [4:28] ,10. Why Should I Believe You? - Mya [4:09] ,11. What Would You Do? - City High [3:32] ,12. What Goes Around - Khadeja [4:27] ,13. Speechless - The Isley Brothers [4:52] ,14. Life - K-Ci & Jo Jo [3:43] ,15. New Day - Wyclef Jean [3:59], ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • V polovině filmu, kdy vězni sledují zprávy z druhé světové války, nastoupí do věznice Porouchanej (Bokeem Woodbine), který je draftován Pittsburghskými vranami. Zmíněný tým však existoval pouze v letech 1930 až 1938, tedy o 3 roky dříve, než USA vstoupili do války. (Hopkins)
  • První běloch se ve filmu objeví po 14 minutách. (Sprite)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 63x. (D3VIL)

Reklama

Reklama