Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nedržal zbraň ako farmár..." Old Henry je po dlhšej dobe naozaj kvalitný western. Tim B. Nelson sa do role Henryho skvele hodil. Iba nedávno nás tento na prvý (možno aj na druhý) pohľad 50-kilový chlapík pobavil v úvodnej scéne westernových poviedok bratov Coenovcov Balada o Busteru Scruggsovi. Že zvládne aj túto drsnejšiu polohu nepochybujte. To bude ako s pochybami o tom či Joe Pesci známy zo Sám doma zvládne mafiána... Zvládol to senzačne, film má dobrú atmosféru a dokáže vybudovať silné napätie obyčajným rozhovorom pri stole. Režisér to zvládol výborne a keď by som mal niečo vytknúť tak jedine stopáž, pretože ma to vtiahlo tak, že by som kľudne bral aj 30 minút naviac. Poctivé 4*. 80%. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Divoký západ jak se sluší a patří. Nekompromisní ostřílení drsňáci, syrová atmosféra, ponuré prostředí a těžké charisma postav (famózní T.B. Nelson a Stephen Dorff). Svižný děj a několik vytříbených momentů. Určitě se nejedná o nějakou inovativní záležitost, ovšem v rámci novinek nadprůměrný film. (SPOILER!) Autoři si možná mohli odpustit prozrazení identity hlavní postavy a ponechat jí tak její tajuplnost, protože jak známo, méně je někdy více... ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, westernů se netočí až zas tak moc, tak proč si nestřelit jeden takovej ten "špinavej". Žádný navoněný frajírci, prostě jeden tajemnej farmář, jedna brašna peněz a stará dobrá pomsta... Něco v duchu Nesmiřitelný. Taky se tady dost prokecá a na konec je pořádná přestelka. Tady navíc s drsným koncem. Po skouknutí Bonda a tohodle konce to vypadá na Labutí píseň emerických Happyendů? No, já bych byl rád, ale Svět by to asi špatně nesl :o) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po znacne dlhej dobe opat nadpriemerny western so sice prostym pribehom i dejom, ale velmi dobre zrezirovany a herecky dobre obsadeny. Zaver celkom akcny a drsny. 70% Vidiet tam miestami tiez, aku presnost asi mohli vtedajsi strelci dosahovat, ked si to palili od boku, len v pomyselnej linii hlavne, bez pouzitia mieridiel. :) Tim Blake Nelson mi pripomenul i vtipnu postavu prvej westernovej poviedky v "The Ballad of Buster Scrugs" od Coen-ovcov spred, tusim, 3och rokov. Davam do pozornosti. A ze synak robil kraviny? Nuz v puberte, kto nebol zvedavy a buril sa voci rodkom, ze? :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se zase dostal k ještě celkem čerstvému westernu a v podstatě jsem byl spokojen. Je vidět, že i jen několik postav, jednoduchá zápletka a vyvedená atmosféra stačí k tomu, aby vznikl solidní film. Tim Blake Nelson byl ve své roli ošklivě skvělý a pomalé tempo mě nikterak neodrazovalo, protože jsem tušil, že děj ještě nabere na rychlosti. Původně jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale v průběhu finálních událostí došlo několikrát k vážné inzultaci logiky, takže jsem se rozhodl, že tři kousky postačí. I tak se jedná o snímek, který stojí za shlédnutí. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama