Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

ER 

všechny recenze uživatele

Minimalistický děj, který využívá všechny filmové prvky na maximum. Zvuk vrzající podlahy i když se našlapuje opatrně, kulky,zavrtávající se do dřevěné stěny. K tomu gradace děje, patřičné herecké výkony a osudovost, která sálá z každé scény. Masakr může začít a budou si chrochtat nejen prasata na farmě. Snad jedině herecký projev syna ( a herec sám ) mi nesednul a finálová pointa už tak trochu "opisovala" z jiných filmů . ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Old Henry je i přes všechny svá klišé poctivá zábava pro milovníky akčních westernů. Napětím se zde určitě nešetří. Každá scéna má něco do sebe a od začátku mne snímek vtáhl dovnitř světa plného outlaws a starých legend. Atmosféra jenom houstne až do finální přestřelky, která je správně brutální a nekompromisní. Nějaký ten zvrat to má a pošpinění hlavního hrdiny je více než smutné. Potsy Ponciroli jako začínající režisér natočil velmi pěknou jednohubku, které přidám hvězdičku navíc za skvělé herecké výkony a scénář. Práce s kamerou je na velice nadprůměrné úrovni. Ze začátku film působí jako thrillerové drama zaměřující se na farmaření a pohodový život na starém západě, ale hlavního hrdinu přece jenom minulost dožene. Jedná se spíše o one-place záležitost, ale zde mi to vůbec nevadilo stejně jako tehdy u Tarantinova Osm Hrozných. Chtělo by to více podobných chlapských jízd jako je tahle. Čisté čtyři hvězdy si počin určitě zaslouží. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se zase dostal k ještě celkem čerstvému westernu a v podstatě jsem byl spokojen. Je vidět, že i jen několik postav, jednoduchá zápletka a vyvedená atmosféra stačí k tomu, aby vznikl solidní film. Tim Blake Nelson byl ve své roli ošklivě skvělý a pomalé tempo mě nikterak neodrazovalo, protože jsem tušil, že děj ještě nabere na rychlosti. Původně jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale v průběhu finálních událostí došlo několikrát k vážné inzultaci logiky, takže jsem se rozhodl, že tři kousky postačí. I tak se jedná o snímek, který stojí za shlédnutí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý námet, jemne líznutý dramatom okolo vzťahov “v domácnosti”, zasadený do “divokej doby”, a máte western, ktorý má nielen hĺbku, ale aj jasný smer. Záver je vďaka rozuzleniu čisto thrillerovský, akurát škoda, že sa človek musí občas za hlavu chytiť, nad akými nelogickými pasážami musí rukou mávnuť. Ľahký nadpriemer. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama