Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vznik podle slavného románu Petera Matthiessena napsaného v 60. letech, tj. v době, kdy američtí spisovatelé reflektovali vztah indiánské menšiny a většinové společnosti (Přelet nad kukaččím hnízdem od Keyseyho, Malý velký muž od Bergera). Hlavním hrdinou knihy a filmu je Indián Lewis Moon (Berenger), který mezi indiány v Amazonských pralesech najde nový směr svého života. Hlavní myšlenkou díla je střet skomírající indiánské kultury s moderní civilizací, kterou zde představují jednak představitelé místní státní správy a protestantští misionáři (Aidan Quinn si zahrál intelektuála Martina Quarriera, John Lithgow pak tvrdého obchodníka s vírou Leslieho Hubena). (JimJam)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Fuska

Doteď na to slušný titule nejsou, nechápu proč. Jediný, co je k mání, jsou hrůzy z překladače (za to bych trhal koule) a pak dost šílenej dabing pro Warner Home Video. Film jsem ani nesehnal v nějaký slušnější kvalitě. Přitom je to  excelentní biják, vůbec jsem o něm nevěděl a byl jsem ohromen.

Fuska

Fuska (hodnocení, recenze)

Na tento film sem narazil až teď, mam problém s tím že nemohu sehnat titulky. Nenarazili jste na ně někde nebo jste na to koukali v originále?Díky

na příspěvěk reagoval hippie2222

Reklama

Reklama