Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Film splnil, čo som od neho čakal. Rutinne okopíroval známe filmy (Sedem a všetky jeho kópie Resurrection, Bone Daddy atď), na 2.polovicu sa presunul do prostredia, ktoré by ako vypadlo z Carpenterovej Veci a ponúkol slušné napätie v rámci všetkých žánrových klišé vrátane typického Stalloneho výkonu (aj keď je to jeden z jeho znesiteľnejších kúskov z poslednej doby). U mňa je to za 2 1/2. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Na D-Toxu se mi vždy nejvíc líbí ta část, která se odehrává v zasněženém údolí, v uzavřené léčebně. Když se děj přesune právě tam (a je to docela záhy), snímek si strašně užívám. Atmosféra je prvotřídní, v některých okamžicích mi tento film trošku vzdáleně připomíná starší Carpenterovu Věc, i když to je mnohem vyšší level. Ale ono klaustrofobické prostředí, zasněžená a zmrzlá krajina i tajemný zabiják prostě mají něco do sebe. Navíc je tady charakterní Stallone, který se své role zhostil na jedničku, stejně jako nechutně slizký Robert Patrick. Na takové lidi bohužel narazíme i ve skutečném životě, nejen na filmovém pásu. D-Tox je béčko, ale velmi zábavné, které mě pokaždé udrží v pozornosti a proto mu neváhám udělit vysoké hodnocení. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tento film si můj oblíbenec Sly asi za rámeček nedá. D-Tox mu značně ubral ze své někdejší síly. Jedná se totiž o naprosto průměrný thriller o vrahovi policistů, který má spadeno právě na našeho Sylvestra. Trošku jsem počítal s tím kdo asi bude vrah. Dost často je jím někdo kdo se dost lísá k hlavní postavě anebo taky ne? PS: Myslím že podobný vzorec (skupinka lidí odříznutá od světa) jsme viděli již hodněkrát a mnohem lépe. 45% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Chlast zabíjí pomalu, ale spolehlivě !!" Stejně spolehlivě zabíjí také sériový vrah v tomto neskutečně nevyrovnaném snímku, jehož pak zase zabíjí režisér Jim Gillespie.. Největší problém spočívá v tom, že se mu jeho biják, tenhle hybrid, jakkoli třeba už slasherem Tajemství loňského léta dokázal, že atmosféru umí budovat velmi slušně, rozpadá pod rukama na tři naprosto kvalitativně i schematicky odlišné pasáže.. Většina flashbacků postrádá smysl, hovadský střih často snímek ještě více rozmělňuje a činí naprosto chaotickým, často se zároveň dějí dvě věci na různých místech bez jakéhokoliv zdánlivého účelu, což spolu s faktem, že na DVD najdete celých osm vystřižených scén, svědčí o tom, že se tvůrci na poslední chvíli v postprodukci snažili film postavený na neskutečně chabém scénáři Rona L. Brinkerhoffa, který má na triku podobně příběhově polovičaté Mercury, zachránit.. Slušná kamera rutinéra Deana Semlera či více než slušný soundtrack Johna Powella, ani zajímavý casting na čele se Stallonem, Robertem Patrickem či Krisem Kristoffersonem nedokáží D-Tox zachránit od naprosté katastrofy páchnoucí jako zdechlina promrhaným potenciálem v rukou režiséra, který se zřejmě do poslední chvíle neuměl rozhodnout, zda chce natočit krimi, akční film či mystery.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální slátaninu, ale nakonec to zas takový propadák nebyl. Jen se potvrzuje, že po roce 1993 stojí akční filmy za starou fenu. Od Stallona je jednoznačně nejlepší film Rocky1, Rambo1, Cliffhanger a Nájemní vrazi. Co se D-Toxu týče - děj poměrně zajímavý, prostředí (léčebna uprostřed zasněžené krajiny) také dobré, ovšem nenadchne... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy si Jake (Sylvester Stallone) řeže žíly na levé ruce, tak když ho kolega veze do detoxikačního centra, má (v autě) zavázanou ruku pravou. (Kytkajitka)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama