Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent FBI Jake Malloy (Sylvester Stallone) se stane svědkem brutálního zločinu, který ho psychicky srazí až na dno. Z Malloye se stává alkoholik. Aby se zotavil, nastoupí léčbu na rehabilitační klinice pro policisty. Místo, které mu má být útočištěm, se ale brzy promění v děsivé vězení. Když sněhová bouře odřízne kliniku od okolního světa, zemře tu za podivných okolností několik pacientů. Je zřejmé, že uvnitř je vrah a že se teď kdokoli může stát příští obětí. (Magic Box)

(více)

Recenze (274)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem totální slátaninu, ale nakonec to zas takový propadák nebyl. Jen se potvrzuje, že po roce 1993 stojí akční filmy za starou fenu. Od Stallona je jednoznačně nejlepší film Rocky1, Rambo1, Cliffhanger a Nájemní vrazi. Co se D-Toxu týče - děj poměrně zajímavý, prostředí (léčebna uprostřed zasněžené krajiny) také dobré, ovšem nenadchne... ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ja toho Stallona stejně žeru. To je prostě sympaťák, který umí hrát!! Tento film sem chtěl vidět hodně dlouho, ale bohužel mi vždycky utekl. Tak teď jsem si na pracovní stůl položil poznámku, že se musím podívat, když šel v televizi. A byl to docela i zážitek!!! Těch prvních 20 minut bylo perfetkním thrillerem. Potom jsme se ocitli v té divné lečebně a trošku to ztratilo tempo. Ale posledních 30 minut byla docela povedená jízda, které nechybělo napetí. Hodně se mi líbilo, jak jsem po celou dobu filmu nevěděl kdo je vrah. A furt jsem si říkál, kdo by to z těch lidí v té léčebně mohl být. Na konec jsem byl překvapen. Škoda toho ztracejicího tempa v polovině filmu ale zase mi to vynahradilo herecké obsazení. V čele Sylvester Stallone, Kris Kristofferson, Robert Patrick a v neposlední řadě Tom Berenger. Také nebyla špatná hudba. Rozhodoval jsem se mezi 3* a 4*. Buď hodně silné 3* a nebo slabé 4*. Volím druhou variantu. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Na zabytí nudného večera to stačí, ale to je tak vše. Po 10 minutách už není v hlavě po filmu ani památky. Atmosféra je zajímavá, Stallone kupodivu slušnej, jenže na to, že to má být thriller to vůbec neni napinavý a od režiséra Gillespieho jsem čekal něco trošku lekavějšího. Velíký problém je ohromné množství postav, v tom musím souhlasit s Crossem. Měl jsem v nich akorát nepořádek a kvůli tomu jsem vůbec neměl čas, přemýšlet kdo by asi tak mohl být padouch. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Snímka dopadla presne tak, ako som očakával... Nemôžem povedať, že som sa nudil, film má zo začiatku veľmi dobré tempo a niekoľko pôsobivých scén zobrazujúcich traumu muža, ktorý prišiel o všetko, čo miloval dajú divákovi nádej na skutočne kvalitný zážitok, lenže v druhej polovici sa snímka zmení na nezaujímavý a rutinne natočený pokus o žánrovú kombináciu triller/horor, ktorá kvôli chaotickému scenáru a neschopnosti režiséra (Gillespie je komerčný rutinér) nedokáže dostatočne zaujať pozornosť diváka, ktorý v týchto okamihoch sleduje, napriek atraktivite prostredia, v ktorom sa film odohráva, len ďalší priemerný americký produkt bez väčších ambícií. Hlavným lákadlom je, samozrejme, Sly Stallone, ktorý odvádza poctivú kreáciu životom unaveného policajta, ktorý stratil zmysel života a vydáva sa na neplánovanú cestu pomsty za smrť človeka, ktorého miloval. Zvyšok hereckého obsadenia je prekvapujúco zložený z mnohých známych tvári (Kristofferson, Berenger, Dutton, Wright, Flanery, Patrick či Dina Meyer), lenže ich pobyt vo filme je natoľko minimálny, že častokrát si ich prítomnosť ani nevšimnete. D-Tox je zručný žánrový priemer, ktorý však mohol mať skutočne naviac, lenže to to by musel mať film kvalitnejší scenár a hlavne lepšieho režiséra. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

tento film v sebe kombinuje 4 žánre - no nie organicky. jednoducho film začína ako nie príliš originálna, no aspoň priemer dosahujúca variácia krimithrilleru so sériovým vrahom, potom príde medzipasáž tváriaca sa ako psychologická dráma, ktorá vedie k záveru á la vyvražďovací horor tiež neoriginálne kombinujúci veľmi veľa z už vyskúšaného v danom žánri. Tým štvrtým žánrom je Stallone - ktorému totiž ani jeden z vyššie zmienených žánrov nesadne, aj keď tuto sa snažil "hrať" a miestami na moje prekvapenie s celkom uspokojivým výsledkom v rámci istej internej slyovskej tabuľky. takže to, že vrahom je angličan Slater nie je vôbec prekvapenie, preto to tu môžem napísať pokojne aj bez varovania, že budem spoilerovať, lebo je to tak nevysvetlené, nevymotivované a neprekvapivé - skrátka nezaujímavé, že to ani nestojí za reč. ktovie, kde nastala chyba - či chyby. scenár rozhodne nepatrí k tomu lepšiemu, čo bolo v rámci televízneho béčkového thrilleru napísané, no ten strih, ten bol podľa mňa katastrofálny. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne volať Eye See You, neskôr bol však premenovaný na D-TOX, čo je skratka pre detoxikačné zariadenie. (Paldiny)
  • Film byl dotočen již v roce 1999. (Chatterer)

Reklama

Reklama