Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Najslabší Burtonov film ktorého od odpadu delí len to že som sa pár krát úprimne zasmial (asi 3 krát). Inak úplná sprostosť s nesympatickými postavami, lacnými vtipmi a hlúpučkym scenárom. Ak mám pravdu povedať tak hneď na začiatku, pri prvých 15-20 minútach keď sa s Pee-Weem len zoznamujeme, tak som si nebol istý že je to ten film čo som chcel vidieť a v momente som ho chcel vypnúť. Retardovaný smiech všetko ešte korunoval na najväčšiu blbosť akú Tim kedy natočil. Kebyže je Pee-Wee reálna postava tak mu chytím ten bicykel a rozbijem mu ho o hlavu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Trošku z jiného soudku. Jeden z prvních Burtonových filmů. Originální, záživný to film. P. Reubensův hlas mě dostával při každém dalším dialogu. Inteligentní ba až geniální ale přesto značně pošahaný Pee-Wee si najde cestu k vašemu srdíčku, ačkoliv to na začátku vidíte jinak a říkáte si, co je to za cvoku v obleku s milionem hraček kolem sebe...není nikdo, kdo by neměl Pee-Weeho rád, ani banda motorkářů:) Aneb jak natočit celý film o výpravě za ukradeným kolem, tak aby vás to ani na okamžik nenudilo, aby jste chtěli být jedna z postav, se kterou se na cestě Pee-Wee setká, aby jste netrpěli čekali, kdy se konečně konečně setká se svým milovaným vyšperkovaným kolem. P.S. Zdá se mi to, nebo byl trošičku inspirací pro roli Sheldona? ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tima Burtona má rád a zatím jsem od něj viděl každý celovečerák až na jeden a ten jeden byl Pee Wee. Než jsem se na film kouknul tak jsem si tady přečetl pár komentářů na film a šel jsem do toho. A nebylo to vůbec tak zlé jak jsem se obával. Ze začátku se člověk nemůže vynadívat na Pee Wee dům, přípravu snídaně a jeho každodenní zvyky. Normálně bych řekl, že je začátek skvělý, ale není jelikož je to prakticky ta nejhorší část filmu, protože je o ničem jen jak chlápek miluje svoje kole a někdo mu ho ukradne. Jakmile se, ale Pee Wee vydá na cestu to jiná podívaná. Směs gagu, trošku horroru a největší nadsázka jakou jsem ve filmu, kdy viděl. A závěrečná honička to korunuje a posouvá film někam úplně jinam. Původně jsem chtěl dát čtyři hvězdy, ale uvědomil jsem si, že na čtyři to rozhodně nebylo tak je to na silných tři hvězdy. Tenhle film by měl vidět každý, kdo říká, že má Tima rád, protože tohle opravdu jiná podívaná než Ed Wood či Alenka v říši divů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pee-wee's Big Adventure je film o naprostym idiotovy s idiotskejma vtipama a idiotskym hercem. Ale cely to pusobi svizne a mile. Pee-Wee je neco mezi Beanem (na toho ale nema) a Laurelem. Pribeh je taky strasna uchylarna, jde jen o hledani kola. Ale i kdyz je film komedie, misty neuveritelne stupidni a Pee-Weeho smich mi sel na nervy, i presto je tu v nekolika "hororovejch" scenach mozno poznat Burtonuv rukopis (treba Large Marge, vesteni z karet). Filmu dodava smrnc Elfmanovo hudba, ktera je mistama ale zbytecne vtirava. I kdyz se jedna o Burtonuv slabsi kousek, neda se filmu uprit zabavnost a svoje kvality urcite ma. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Bicykl je skvělá věc. Jinak by o něm Queen nezpívali. Je to první věc, která vám dá přes držku. Snad každý si vzpomene na nějakou tu hubu, kterou na kole hodil. Zároveň je to i laciný dopravní prostředek, který vám zlepšuje zdraví. Proto není divu, že Pee-Wee svoje kolo tolik miluje, ale to je teď pryč... Docela často se mi stává, že se k debutům svých oblíbenců (Tarantino, Coeni) dostanu až na závěr jejich filmografie. A rozhodně to není na škodu, člověk alespoň vidí, jak jeho oblíbený režisér začínal a jakou za tu dobu urazil cestu. Pee-Weeho velké dobrodružství je prvním celovečerním snímkem Tima Burtona a jeho rukopis je na filmu velice znát. Sice tu ještě nejsou Timovy temné, vizuální hrátky. Přesto je film se svojí barevnou mizanscénou po vizuální stránce zajímavý. Také je zde znát černý humor tolik typický pro tohoto umělce. Jenže tento černý humor je přebíjen hlavně tím infantilním, který do hry přináší sám Paul Reubens se svým chichotáním. Někdy to je vtipné, jindy zase ne, ale já osobně jsem se více bavil, než že bych se nudil. Některé odkazy na staré horory, projížďka Hollywoodským studiem a závěrečné sledování filmu jsou totiž neskutečně fajn. Film samotný je tak za 3*, ale za Elfmanovu hudbu přihazuji do hry čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama