Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu své výrazné kvality, ať už je to hudba či různé "burtoviny", které jsou tak ryzí pro jeho další tvorbu, ale samotná postava retardovaného gaye Pývýho je pro mě naprosto nesnesitelná, už jen proto, že jednoho takového mentála znám od nás z ulice a denně snáším pohled na jeho excentrické výstupy, idiotskou chůzi a vyslechnu nejapné příběhy ze světa larev kůrovce, různých hlasů v hlavě a podezřelých jevech v ionosféře. Proč se mučit sledováním podobného individua ještě ve svém volném čase. Aštar s vámi, filmmejkři. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Nebudu na tomto počinu hledat něco víc jenom proto, že to dělal Burton. Je to hloupé, přiblblé, nepříjemné, ba i ze začátku nudné. Parodie? Jestli ano, tak jsem se příliš nebavil. Leda na konci při hereckých kreacích Pee-Weeho. Hudba, ač kvalitní, hraje furt, což by až tak nevadilo, kdyby nebyla tak vlezlá a rušivá. Zkrátka na tenhle film nemám ty správné buňky.... ()

Reklama

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Atkinson musel v mnoha chvílích vycházet z alter ega Paula Rubense. Není možný, aby nejslavnější komik světa nekopíroval, když je toto o pár let starší. nemyslím přímo black adder, ale samotného beana. Když se přenesete přes prvních 5 minut které budete bud nenávidět nebo milovat, rozhodnou o tom jeslti se podíváte na celý film. Bych ani nevěřil, že je to od Burtona, kdybych to neviděl v titulcích. Tolik výborných skečů a gagů, hrozná úchylárna toto. PeeWee Herman má nakažlivý smích, kterým se snad nechce smát nikdo, nechce ho ani slyšet jak mu leze na nervy, ale jak ho slyší tolikrát tak si ho beztak zkusí. Hrozně skvělej film. Šup s ním do top 10 ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Priznam se, cekal jsem trochu vic, ale i tak tak jsem docela spokojeny - po vybornem zacatku spadla uroven do podrumeru aby zaver velmi slusne gradoval - nejenom kvuli honicce ve studiu Warner Bross. Misty se povedl velimi slusny zapich, jehoz pochopeni uz to chce mit neco nadivane, ale celkove to stoji a pada na hlavnim predstaviteli - zjevu a hlasovem projevu ()

Krosmen 

všechny recenze uživatele

Postava PeeWeeho mi připomněla jedno jméno a to jméno je, prosím pěkně, Sekora. Skutečně vypadá, jak lidský Ferda Mravenec. Film stojí na schopnostech Paula Reubense, sama dějová zápletka je spíše záplytkou. Burton se určitě vyřádil a při natáčení a vymýšlení různých vychytávek se určitě bavil. Já narozdíl od něj moc ne. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama