Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (215)

plakát

Jack a obři (2013) 

Moderní fIlmová pohádka jaksepatří. Láska, napětí, humor a na konci zajímavé vyústění s korunou. Ewan se ukázal jako řádnej badass a při koukání, jak mu to jde a následnému přečtení, že se hledá nástupce Downeyho jr. v Ironmanovi, jsem si říkal, že by tam celkem seděl. Představitel Jacka aka Beast z X-menů se do role Jacka náramně hodí, protože má univerzální obličej jako pro superinteligenta tak pro..no..řekněmě..Jacka.

plakát

Don Jon (2013) 

Mně osobně nesympatická Scarlett Johansson je tady ještě nesnesitelnější než jinde. Levitt si to napsal a režíroval sám a přestože není kovaný režisér, povedlo se mu to. Především naznačení vývoje denního režimu svobodného mládence přes ty ostatní partnerské stavy je skutečně ze života. Hudební podbarvení mohlo být o něco barvitější, ale celkovému dojmu to neubírá. Styl mi trošku připomněl 500 dní se Summer, a jelikož i tam Levitt hrál, zřejmě to není připomnění náhodné.

plakát

Mládeži nepřístupno (2013) 

Ze směsky příběhů se dají vybrat některé vtipnější jako třeba ty se Scottem a Knoxvillem, Jackmanem a Winslet, Halle Berry, nicméně nejvtipnější zůstává trailer, řekl bych. Nejslabší je pak dějová linka, která všechny jednotlivé příběhy spojuje. Po traileru jsem čekal o dost víc, možná kdybych mírnil očekávání, tak bych byl nadšenější.

plakát

Wolverine (2013) 

Na tomhle Wolverinovi je paradoxně nejzajímavější konec, respektive konec po titulcích, který dá napovědět dalšímu dílu. Jinak se bohužel jedná o zcela zbytečný díl, který neřekne nic podstatného z hlediska príběhové skládačky světa X-men. Děj je předvídatelný a celý film stojí na postavě Wolverina, jinak se tam nic podstatného neděje. Pbčas se mihne nějaká jiná mutace a především Viper je fajn, jinak ale ztráta času

plakát

Fotři jsou lotři (2010) 

Bohužel se projevil známý nešvar pokračování, kdy již při první zvracecí scénce je jasné, že tenhle kousek nebude tím, na jehož DVD byste se báli postavit hrnek s čajem. Herci nám o poznání zestárli, humor poněkud zvadl a myšlenka, která měla zřejmě být cílená na to, kdo je vlastně hlava rodiny, zapadla do hluboké díry hned vedle polonahé Jessicy Alby. Nicméně pořád to bylo o fous lepší než přímý přenost z předávání Českého lva za rok 2012

plakát

Neobyčejný život Timothyho Greena (2012) 

Tenhle film je klasickým rodinným filmem typu Lassie se vrací nebo 101 Dalmatinů, kde si můžete představit, jak si celá rodina sedne v obýváku na zadek, pustí televizi, tiše chroupe, co má po ruce a něco popije. Přijde mi, že podobných filmů už se v takové kvalitě a s takovým citem jako Timothymu vtělil právě Hedges moc netočí a je to škoda. Humor je milý, atmosféra příjemná, citlivější povahy se dojmou a jiné třeba najdou. Rodiče se v průběhu možná trošku zamyslí nad tím, co to vlastně znamená mít dítě a děti si řeknou, že by se v té škole přeci jen mohly snažit víc..a třeba ne, to už záleží na každém z nás. Příjemné překvapení loňského roku.

plakát

Gambit (2012) 

Jeden by si řekl, a možná dva pokud by nenašli nic lepšího k rozhovoru, že takové obsazení a Coeni k tomu jsou zárukou dobré nebo alespoň zajímavé nebo ALESPOŇ originální podívané..tak nic takového v Gambitovi nenajdete. Ono se taky není čemu divit. Postavit film na texaském přízvuku Cameron a vykradeném scénáři od Gyue Ritchieho nemůže vést k úspěchu. Trailer vypoví víc než celý film a původní očekávání fakt povedené komedie skončilo uvažováním o ukončení příjmu projekce asi v polovině, kdy stejně víte, jak to skončí. Za kino ušetřete a radši přispějte na žrádlo pro pandu

plakát

96 hodin: Odplata (2012) 

Po prvním Taken jsem patřil k těm, a věřím, že šlo o většinu, kteří si přáli druhý díl. Po tom, co jsem měl příležitost vidět dvojku, mi filmový průmysl pravým hákem vysvětlil, jak nebezpečné je něco si přát. Nejdřív pozitiva - Liam je ve formě, hudba též místy příjemná, rozumná délka filmu. Aaaa negativa - Film graduje, graduje a najednou..prd. Jednička byla víc důvěryhodná, napínavá a dá se použít i slovo překvapivá. To všechno dvojka postrádá. Dcerunka hází granáty po chudácích Turcích, naštvanej táta to kosí a bije hlava nehlava a mám obavy, že to zase celé nevyčistil a že hrozí další pokračování (přejme si, aby se tak nestalo). Nezmínil jsem dialogy, to ovšem proto, že nestojí za zmínku - chybí jim humor (ok není to komedie) chytrost (ok není detektivka) originalita a nápad.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Shrnout poslední díl téhle extraordinérní série do jednoho slova? Nářez! Fámy o tom, že je příběh překombinovaný se nepotvrdily, fámy o tom, že je potřeba znát předchozí díly se nepotvrdily. Jedná se o prvotřídní podívanou, která i přes svoji úctyhodnou délku připoutá a nepustí, všechno jede rychle jak má a závěr ve stylu HW rozuměj Hollywood člověk odpustí rád, líbilo se mi i rozuzlení z hlediska případného dalšího vývoje filmů o batmanovi. Hudba je vynikající a ještě dlouho po filmu vám bude v uších znít jisté skandování.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Nový Spidermuž působí spíš jako hodně dlouhý pilot k seriálu. Garfield mi do hlavní role zkrátka nesedí a celé to působí tak nějak divně. Neuvěřitelné dvě hodiny a čtvrt dlouhý nový příběh jehož náplní jsou hopsačky, skákačky, líbačky, slzičky, patos, smrt a utrpeni..ehm..skutečně se jedná o Spidermana? Bohužel ano, jedno z větších letošních zklamání. Občasný vtípek to nezachrání a spolupracující jeřábníci mě teda dorazili podobně jako závěrečná dedukce Emmy Stone, které to tradičně velmi sluší, o přísaze. Pokud se těšíte na pohled očima pavoučího muže, který je patrný z traileru, tak se vyskytuje pouze nahodile a krátce. Hudba je nicméně kvalitní