Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 279)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný komiksový film. Má pomerne dobrý príbeh o Wolverinovi, ktorý sa trápi, prekáža mu jeho nesmrteľnosť a žije len bezcieľnym životom, ale keď sa od mladej ženy dozvie, že muž, ktorého počas druhej svetovej vojny zachránil umiera a chce ho ešte vidieť, súhlasí s cestou do Japonska. Tu sa dozvedá, že to nie je úplne pravda a keďže sa po nevydarenom únose rozhodne chrániť nevinnú ženu, zaplieta sa do bojov vplyvných zločineckých organizácií. Spracovanie nie je úplne ideálne, rozporuplnosť cítiť takmer neustále, ale aj tak som v rámci svojej kategórie až prekvapivo spokojný. Konečne film s komiksovým hrdinom, v ktorom nejde o záchranu sveta a podobné hlúposti, ale v rámci možností je tu normálna zápletka a dej. Najviac ma mrzí, že film má po celý čas klesajúcu úroveň, úvod je výborný, po prenesení deja do Japonska sa na to stále celkom dobre pozerá, no v polovici cítiť, že to už nič zaujímavé neponúkne a film už funguje skôr len zo zotrvačnosti a záverečná fáza je už nanešťastie tradične trápna, to ma už vôbec nebavilo. Rovnako si ma moc nezískal ten prístup k japonskej tématike, opäť nemôžu chýbať tie najzákladnejšie repliky a podobné prvky, ako z nejakého leporela pre najmenších, jednoducho vidno, že je to určené len tomu najkomerčnejšiemu divákovi. No ako som spomínal, až na tú záverečnú časť sa na to dá bez problémov pozerať, pomalé tempo mi vôbec neprekáža, tá snaha o psychológiu to aspoň trochu osvieži, výplň medzi zásadnejšími sekvenciami je dobre zvládnutá a tak u mňa prevládajú kladné pocity. Akcie tu nie je až tak moc a síce ma až tak moc nezaujala, ale je aspoň celkom obstojná. Na jednej strane chválim, že je až prekvapivo komorná, takže sa drží pri zemi, chválim výber prostredí a tvoria ju hlavne súboje, čo mi tiež sedí, ale je tu niekoľko výrazných záporov. Niektoré postavy sa tvária, že bojujú samurajským štýlom, ale samozrejme musia robiť samé kotrmelce vo vzduchu a podobné neefektívne prvky, čo je samozrejme v úplnom rozpore so samurajmi, potom sa mi nepáči, že v akcii nevyhráva ten, kto je lepší, čo v súbojoch očakávam, ale ten, čo je nesmrteľný a ešte samozrejme chýba krv. No na akciu sa dá pozerať, teda až na smiešne finále s robotickým samurajom a napríklad scéna na vlaku ma dosť bavila, aj som sa zasmial. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce ma mrzí, že sa takýto herci vyskytujú v tomto druhu filmov, ale aj tak Hugh Jackman je tradične výborný, sadli mi aj všetky ženské postavy a bavil ma aj Hiroyuki Sanada. Réžia a technická stránka sú na pomery blockbusterov dosť nadpriemerné, pekná vizuálna stránka, kulisy a sadlo mi aj toto relatívne komorné prevedenie. Po prekvapivo slabých ohlasoch od komiksových fanúšikov som sa rozhodol tento film pozrieť a presne ako som čakal, v rámci podobných filmov sa jedná o jeden z najlepších. Znovu si to už určite nepozriem, ale to jedno pozretie neľutujem. 57% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Regulérní spin-off, který je ale zároveň nejzbytečnějším přírustkem do rodiny x-menovských adaptací. Snad právě proto, že jeho napojenost na původní svět je minimální, obstojí jako samostatný film. Jenže film to není dobrý, příběh je banální, postavy jsou popsány pár charakterovými vlastnostmi, takže nemají hloubku, jakuza je spíš parodií na jakuzu a ta proklatě dlouhá stopáž. Navíc orientovat se, který díl časově předchází kterému a naopak, začíná být vyšší dívčí. Hlavně vytřískat z téhle dojné krávy co nejvíc. Sajónara. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mých studií na SOU hornickém, kdy válka ještě nezteplala, jsme se pravidelně účastnili branných kurzů. Zde jsme získali cenné instrukce, jak přežít jaderný výbuch v jeho epicentru pouze v pláštěnce a s balíkem IPCHO (pro ty později potracené - Individuální protichemická ochrana). Běhali jsme jako čuráci v plynové masce a igelitovými sáčky utaženými gumami od zavařeniny na končetinách, dokud jsme neměli dušnost a opruzené xichty a při výkřiku instruktora "BUM" jsme vyděšeně lehali patami k výbuchu. No jo, no, jediným homixem tehdy byly Otazníky detektiva Štiky a nikdo tedy neměl ani tušení, že se sto metrů od Nagasaki stačí přikrýt kanálovým poklopem, kapku pohrdat radiačním spadem, a ťaman se v pohodě dožije devadesáti a stihne založit i nějakou tu Macušitu, aby pak mohl Rosomráky nutit pravidelně se koupat, stříhat, holit a chodit na pedikůru. Každopádně, až na těch pár nepodstatných pičovin jde o veskrze zábavnou záležitost, po které vám na rozdíl od všech těch Homothorů, Spajdrgejů a Superbukvic nevyraší akné a nezačnou se viklat horní jedničky. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouhá, ve vztahu k X-men absolutně zbytečná a díky závěru vlastně negativní reklama na Japonsko s odvarem z Logana v hlavní roli. Krom snad úplného začátku z Nagasaki nemám co pochválit, musel bych jen nadávat na stupidity, přehmaty, čitelnost, atd. Dávám 3* vyloženě jen díky srovnání s ostatním akčním shitem, který jsem letos viděl. Kde jsou ty časy, kdy byl Logan drsnej hospodskej nakopávač prdelí, motorkář, fighter za prachy,...??? Ne, šermířskej souboj robotem, projížďka šinkanzenem a probodení na tisíc a jeden způsob jsou teď asi mnohem víc in. Ách-jo, to jsem si zas nandál na držku..... 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet se Wolverinovi příliš nepovedl. V první polovině je to přitom překvapivě hodně nadějné, Loganova postava stále funguje, příběh vypadá zajímavě a atmosféru to má také slušnou. Jenže po výtečné přepadovce na pohřbu a akci na vlaku se cosi ošklivě pokazí a naplno se začíná projevovat totálně děravý scénář. Charaktery plkají o ničem, pod kůži se jim nedostaneme ani náhodou a tempo je snad pomalejší než kulhající Wolverine. Navíc se upřímně přiznám, že jsem ani moc nepochopil motivy a chování některých postav (nejen) v závěru filmu a celkem sebejistě si myslím, že chyba nebyla na mojí straně. Akce je sice hodně slušná, ale je jí málo a neselhávající Hugh Jackman to sám prostě neutáhne. Jednička i přesto, že u mě za těch pár let malinko klesla, mě bavila překvapivě více. Potitulková scéna ovšem vede. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Scény s japonským väzenským táborom boli natáčané v rezervácii Kurnell, v Novom Južnom Walese. (Greenpeacak)
  • Viper (Svetlana Khodchenkova) je postava, známá v marvelovském světě jako Madame Hydra. Je to velitelka organizace Hydra, ale v tomto filmu se představuje jako samostatná osobnost, která se skupinou nemá nic společného. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama