Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pee Wee je takovej retardér. A má fakt rád svoje kololol. A to když mu jednoho dne zmizí, vznikne tahle šílenost. Myslel jsem si, že Tim Burton mě už ničím nepřekvapí, ale spletl jsem se. Protože tohle je moc ujeté i na Burtona. Celý je to padlý na hlavu, ale konec je megamoc. Twisted Sisters? A ten film? No to se nedá popsat. PS: Tohle je Burtonův první celovečerní film a já ho ze všech jeho filmů viděl jako poslední - tak to je asi znamení:) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Americká verze Klauna Ferdinanda se postupně změní v inteligentnější verzi Klauna Ferdinanda, ve které se sice pár skvělých a vtipných šílených scén najde, ale pořád to vypadá až moc natvrdle a infantilně - přesně jako ten Klaun Ferdinand. Svým způsobem to je materiál přímo dělaný pro Burtona, kreativně se zde dalo vybít dost, takže se ani nedivím, že za tím stojí. Nejvíc se mi asi líbila ta finální část ve Warner Bros a i ta závěrečná scéna v autokině, která sice trvá déle než by měla, ale zase všechna ta Pee-Weeho setkání příjemně propojí dohromady. Většina filmu je ale přesně taková, jak už jsem psal, takže nemám potřebu dávat vyšší hodnocení, než slabé tři. Jako jednohubka to ujde, ale za víc to nestojí. Navíc moc nerozumím zdejšímu veskrze pozitivnímu hodnocení, když by za tenhle styl humor kdekoho jiného strašně kritizovali - ale jelikož to natočil Burton, tak to málokdo bude hodnotit tak, jak se mu to skutečně líbilo, nebo aspoň já mám z toho takový pocit... Slabé 3* ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Kompilace epizod rozprostírajících se po celé škále rozpustilé debility, která je ovšem pospojovaná bezmála hororovým protagonistou, o jehož existenci jsem doposud neměl ponětí a který by se měl dle mě izolovat někam do stejného akvária jako Buffalo Bill z Mlčení jehňátek. Jeho neurotické uchechtávání na konci každé věty si hádám pak propůjčili tvůrci South Parku pro postavu Mickey Mouse. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U prvního Burtonova celovečerního snímku mě nejvíce iritovala hlavní postava Pee-Weeho. V prvních minutách filmu jsem měl dokonce i chuť tento film vypnout, nicméně jsem chtěl vědět, jak se bude děj vyvíjet dál. A nepochybil jsem, alespoň ne úplně. Pee-Wee se chová celý film lehce jako dement, jeho výstupy byly občas mimo mísu a na vrcholu trapnosti, ale za to Burton vážně nemůže. Samotný příběh je ulítlý, ale to ničemu nevadí. Ostatní vedlejší postavičky jsou taktéž bizarní a místy na mě sálala ona typická burtonovská atmosféra z použitých kulis, či speciálních efektů, která je pro jeho další filmy více charakteristická. Zkrátka snímek, ve kterém se musí člověk hlavně vyrovnat s pošahanou postavou Pee-Weeho, jinak je to celkem ucházející filmařský kousek. ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Veselá víkendová zběsilost, která prostě nemůže nepotěšit. Chvíli mi sice trvalo si na podivína .. no řekněme si to otevřeně .. totálního magora Pee-Weeho zvyknout, ale o tom Burtonovy filmy přece zpravidla bývají - o toleranci a oslavě výstřednosti. Potřebujete-li na chvíli vyvést z šedi a uniformity pracovního týdne, pak je tento potřeštěný cyklista přesně tím pravým průvodcem. Jakmile se totiž podvolíte a nakouknete na Pee-Weeho svět jeho stále dětskýma očima, i sebemenší banální příhoda se může proměnit v barevné epické dobrodružství. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama