Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Phorbo 

všechny recenze uživatele

Atkinson musel v mnoha chvílích vycházet z alter ega Paula Rubense. Není možný, aby nejslavnější komik světa nekopíroval, když je toto o pár let starší. nemyslím přímo black adder, ale samotného beana. Když se přenesete přes prvních 5 minut které budete bud nenávidět nebo milovat, rozhodnou o tom jeslti se podíváte na celý film. Bych ani nevěřil, že je to od Burtona, kdybych to neviděl v titulcích. Tolik výborných skečů a gagů, hrozná úchylárna toto. PeeWee Herman má nakažlivý smích, kterým se snad nechce smát nikdo, nechce ho ani slyšet jak mu leze na nervy, ale jak ho slyší tolikrát tak si ho beztak zkusí. Hrozně skvělej film. Šup s ním do top 10 ()

Nepi 

všechny recenze uživatele

Další ztřeštěný kousek magického režiséra jménem Tim Burton...Burton nás opět vláká do svého světa magie a vynálezů jako ve všech jeho filmech...Pee-wee je zvláštní smolař,který hledá svoje ztracené kolo,až se dostane do samotného Hollywoodu a na své cestě zažívá ztřeštěná a legrační dobrodružství...Celý tento kouzelný film doprovází atmosféru navozující hudba plná bicích a trumpet,stejně jako později ve Střihorukém Edwardovi...Myslim,že tenhle Burtonovský kousek stojí opravdu za to vidět...a ne jen jednou.... ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za normálnych okolností, by sa mi tento film vôbec nepáčil a prvých 5 minút tomu aj nasvedčuje, lenže potom ako keby sa z počiatku nesympatického Pee- Weeho, stane sympaťak a vy si na jeho šialenstvo zvyknete. Začnete sa smiať a keď dojde na strhujúce finále - ktoré by som prirovnal príchodu Jaya a Silent Boba do Miramaxu - uvedomíte si, že sledujete síce film, ktorý spĺna všetky žánrové klišé amerického priemyslu, ale vďaka Burtonovi je krásne iný, aspoň v tom smere, že tu slovíčko klišé budete ťažko hľadať, aj keď sa tam nachádza. Príjemne som sa pri tom bavil a hlavne je to natočené s úžasnou ľahkosťou, ktorú umocňuje fakt, že tu sekundujú Twisted Sisters a Japonská Godzzila. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No fakt jako strašný. Pee-Wee je totální retarďák, což o to, někdy to je vtipný, ale bohužel zrovna tohle mi nepřišlo vůbec vtipný, spíš naopak mi to přišlo dost otravný. A ten jeho smích, no to bylo teda něco, tim mi fakt dával. Příběh je taky stupidní a vedlejší postavy v ději sou trošku vymaštěný, naštěstí ne tak jako Pee-Wee, to už bych asi nedal. Prakticky celej film sem se nezasmál, byla to fakt hrozná blbost, možná by to bylo lepší nebýt toho otravnýho Pee-Weeho, ale to byla ústřední postava, takže prostě krize. Jediný co se mi fakt líbilo, byla hudba, přesně pasovala do filmu, tady se Elfman vytáh a taky mi přišlo, že Burton tady použil pár scén, který potom dal i do střihorukýho Edwarda, ale to je asi tak všechno co stojí za zmínku ()

Jermann 

všechny recenze uživatele

Veselá víkendová zběsilost, která prostě nemůže nepotěšit. Chvíli mi sice trvalo si na podivína .. no řekněme si to otevřeně .. totálního magora Pee-Weeho zvyknout, ale o tom Burtonovy filmy přece zpravidla bývají - o toleranci a oslavě výstřednosti. Potřebujete-li na chvíli vyvést z šedi a uniformity pracovního týdne, pak je tento potřeštěný cyklista přesně tím pravým průvodcem. Jakmile se totiž podvolíte a nakouknete na Pee-Weeho svět jeho stále dětskýma očima, i sebemenší banální příhoda se může proměnit v barevné epické dobrodružství. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Skupina, ktorá pred štúdiami natáča svoj nový videoklip, je glam-rocková kapela Twisted Sister. Pesnička, ktorú môžeme počuť, nesie názov "Burn in Hell" a je z albumu Stay Hungry (1984). K pesničke však v skutočnosti videoklip natočený nikdy nebol. (Lukoh)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama