Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Makani a její kamarádi z Osborneské střední se snaží zjistit, kdo jde po krku studentům a odhaluje jejich největší tajemství. Jinak totiž zabíjení nepřestane. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Slasherů jsem už pár viděl a tento mohu s klidem zařadit mezi ty úplně nejhorší. Málo vražd, počítačová krev, nulová nahota, žádný styl, nadhled, napětí ani atmosféra. K tomu otravný soundtrack a parta mladých ublížených zrůdiček, kterým jsem od prvního okamžiku přál pomalou a efektní smrt. Žel bohu jsem se nedočkal... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Všechno vím... co teď s tím?" Někteří slasheroví dělníci mají kvalifikaci nízkou, jen na oběti, které něco dělaly loni v létě. Ovšem tento pracovník jatek, kterého prý mám doma (btw, název filmu je strašidelnější než celý film) je univerzální a kydlí mládež šmahem, neboť má paměť jako celé stádo slonů, dusajících napříč státy USA. Nezapomíná vůbec nic. Tedy kromě háku, zapomenutého v rekvizitárně, což kreativně vyřeší XXL nožem na krocana, vypůjčeným z Vřískotu. Kromě velkého nože má i velkou inteligenci (ani náhodou), velké ego (neopodstatněně), velkou vášeň nosit cizí obličeje (to mu jde) a velké pochopení pro šikanované. Proto má i velkou nástěnku s fotkami provinilců, což je prakticky celá škola i se školníkem, jeho psem a bustou JFK. Hříšníků má tedy v merku mraky, pročež má děsnou honičku stíhat je všechny zrakvit. Při závěrečné grilovačce v kukuřičném bludišti (pěkné, znám z Anglie, před sklizní je tam taky vytvářeli) se pak vrahoun odkopal a projevil svou povahu - bohatstvím rodičů frustrovaného zmrdečka, což bylo v naprostém rozporu s jeho předešlým "spravedlivým" vyvražďováním regionu. Hm... Hm. Jen dvakrát krčím rameny. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

THERE'S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE dá vzpomenout na renesanční VŘÍSKOTovské období. Film i působí, jako by se měl odehrávat v 90. letech (oblečení postav, poslech audio kazet v autě), ale mobily vás vyvedou z omylu. Z hororové perspektivy film ztrácí, ale vynahrazuje to dobře napsanými postavami a zabijákem, který nosí masky každé konkrétní oběti, kterou jde zamordovat, což je samo o sobě originální nápad. Výroba masek je navíc součást titulkový sekvence (která trochu pomrkává i po SE7EN), což už je takový poznávací znamení, že se jedná o film od NETFLIXu. Ale nutno dodat, že jeden z těch lepších. Postavy jsou barevně vyvážené (hlavní herečka je na půl černoška a na půl asiatka), ale nepůsobí to tady propagandisticky jako u filmů Jordana Peela, protože nám tvůrci naštěstí necpou žádnou politicky korektní doktrínu. Přednosti filmu spočívají v jeho postavách, které jsou sebeuvědomělí puberťáci se skutečnými problémy a vnitřními démony. Tajemství obětí je bohužel děsivější a zajímavější než skutečný zabiják, což filmu ubírá na výsledné kvalitě. Z hororových nabídek Netflixu se tento film rozhodně odlišuje jako jeden z dosud nejlepších a v rámci slasherů poraží i přeceněné FEAR STREET. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrný slasher je připomínkou doby, kdy tyhle snímky byly v kurzu - 80. léta minulého století. Maskovaný vrah, co má stejný obličej jako jeho oběti, s pořádnou kudlou řeže a páře až krev stříká. Hned úvodní přefiknuté achilovky musí cítit i divák. Nechybí podříznutá hrdla a probodnuté hlavy, jen na střeva ven nedošlo. A také sexuální scéna je ryze současná - protagonisti jsou pro jistotu zcela oblečení, aby nebylo vidět vůbec nic. V tom byly osmdesátky samozřejmě mnohem odvážnější. Jinak klasická vybíjená, kdy si můžete tipovat nejen, kdo vraždí, ale kdo půjde na porážku jako další. Že v dalších plánech jsou problémy šikany, rasismu, sexuálních menšin a podobně? Hm, kdybych si to tu nepřipomněl v některých komentářích, tak o tom ani nevím. Nad to jsem se povznesl hodně vysoko, jelikož mě zajímalo jen napětí a vraždy. A kukuřičné pole potěšilo. Zábavný kousek zřejmě ocení jen ortodoxní žánroví fanoušci. Ovšem ruku na srdce: co by měl divák očekávat od slasheru? Aha.....přeci mordy. Pro intelektuální zábavu jsou určeny snímky zcela jiné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v rámci slasher žánru se poměrně těžko daří přicházet s něčím novým a tady se to díky maskám které vrah používá povedlo alespoň trošičku.Jinak je to standardní vybíjená,která ničím nepřekvapí,ale má natolik sympatické postavy,střídmou stopáž a slušný level zábavnosti,že uteče jako nic a nenudí...60% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve 33. minutě je zmíněn film Pomáda (1978). (Zix.)

Reklama

Reklama