Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policejní tým S.W.A.T. vyšetřuje záhadnou VHS kazetu a objeví zlověstný kult, který má předem nahraný materiál, jenž odhaluje děsivé spiknutí. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Povídkový horor ostatně jako celá série Vhs. Povídka 1 je o reportáží o krysím muži o žije kdesi ve stoce. Dobré prostředí blbý konec 60 procent Povídka 2 je  o ženské co točí na pohřbu záznam akorát mrtvému dojde jen jeden příbuzný začne mlet jakési sračky a mrtvý ožije. Opět dobré prostředí blbý konec 60 procent Povídka 3 je o šíleném věci co dělá pokusy na lidech a dává jim železné vylepšeniny. Nejlepší povídka tohle bych bral i jako celovečerák  80 procent  Povídka 4 je o teroristech co unesli upíra berou mu krev dávají ji do bomby co pak chtějí odpálit v budově lidi vylezou ven  a spálí je to jelikož jsou upíři tady ani nevím jak by to fungovalo, ale ani se to řešit nemusí jelikož jim ten upír uteče a povraždí je 4 z 10 Povídka 5 je o swat jednotce co jde na zátah na jakési sektisty nejhorší povídka 2 z 10 Celkově 60 procent ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Na další část této hororové série jsem se těšil. První dva díly mám ve své topce FOUND-FOTTAGE hororů. Třetí část byla bohužel trash. Proto jsem doufal, že nový segment bude minimálně kvalitativně podobný starším bratříčkům, ale ono moc není. První povídka ''STORM DRAIN'' o reportérce, která se honí za místní legendou do kanalizací je celkem povedená. Nechybí atmosféra, prostory jsou opravdu nepříjemné a samotné rozuzlení je taky fajn. Potěší look samotného bubáka. Jediné co mě štvalo byla samotná kamera, ze které mě dost bolela hlava z toho stálého zoomování, takže 60%. Druhá v pořadí a za mě nejlepší byla ''THE EMPTY WAKE''. Noc v pohřebním ústavu, která se změní v naprosté peklo. Chválím výběr lokace, hodně creepy atmosféru a hlavně konec povídky, ze kterého jsem se necítil moc dobře. K úspěchu tedy stačilo mít rakev, venku bouřky a chlápka, který není úplně v celku. Jediná výtka tak patří ke zbytku povídky, kde se vlastně nic nestane a musíte čekat až na posledních 5 minut 70%. Třetí a mnou nejočekávanější povídka ''THE SUBJECT'', měla velký potenciál, který se však proměnil v bezduchou, avšak krvavou vybíjenou, na kterou jsem opět musel čekat skoro celou dobu. Ano, je to brutální, ale hodně digitální a překvapivě i dost nudné. Od tvůrce Save Heavenu jsem tedy čekal více a trošku gore to fakt nezachrání 50%. Poslední povídka nese název ''TERROR''a za mě teda největší kravina z celého snímku. Jediné co opět stojí za zmíňku je finále, které má obstojnou masku hlavního monstra. Příběh mi přišel úplně zbytečný a opět čekáme na poslední dvě minuty na nějakou akci. 30%. A nakonec příběh, který je namotaný kolem VHS povídek s názvem ''HOLY HELL'', který je tak nudný, že i příběhy z původních VHS byly mnohem lepší a nepostrádaly aspoň špetku atmosféry. 20% Podtrženo sečteno, nové VHS je pro mě zklamáním, rozhodně není horší než poslední díl, ale kvalit VHS A VHS 2 nedosahuje ani zdaleka. Samotný trailer bych hodnotil lépe teda. 55% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po slaboučkém Viral rapidní zlepšení. Ten VHS formát sice trochu unavuje a některé povídky jsou točeny skoro až otravně nekvalitní kamerou, jak kdyby na to člověk koukal na (nečekaně) na videokazetě, ale kvalita samotných povídek poskočila nahoru a tentokrát se tam neobjevilo nic, snad kromě nezáživného propojovacího příběhu, co by bylo vyloženě slabé. Indonéská first person variace na Frankensteinovo monstrum s přehledem vyhrává. Tohle bych si střihnul klidně i v plné stopáži. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Série VHS je pro mě prostě skvělé Guilty Pleasure a nemohu říct, že jsem si tenhle díl neužil. I když mám nějaké vítky, tak je to jistě nad úrovní VHS: Viral. Zaprvé bych chtěl zmínit, že VHS nesleduju jako vysoký art, ale abych se prostě bavil nad stupidníma rozhodnutíma postav a přemštěným násilím. První povídka je o příšeře jménem Ratman a je to prostě fajn začátek. Nic těžkého. Občas mi to připomínalo i Too Many Cooks, Tima a Erica a podobné skeče inspirované starými lokálními televizemi. Jasně postavy jsou tupý a framing device nedává smysl, ale fajn. Druhá povídka Empty Wake je o pohřbu na který nikdo nepřišel a první půlka je celkem nuda. Posledních pár minut je ale dobrých. I když by si snesla prokrácení, šlo by to. Třetí povídka od spoluautora Raidu je asi nejlepší. Jsou tu zajímavé postavy, akce, násilí apod. Prostě šílenej doktor na útěku. V nejlepších momentech to připomínalo first person filmy jako Hardcore Henry nebo starší japonské kyberpunky jako Meatball Machine. Čtvrtá povídka je asi nejhorší, nejen protože je nudná, ale i trochu urážlivá. Nápad povídky? Co kdyby Oklahoma City Bomber a jeho milice měl k dispozici upíří krev. Jako nápad je stupidní a ty narážky na skutečnej terorismus jsou fakt otravný. Jako doslova tam řeknou, že ve vládní budově, kam jedou je dětská daycare - což je doslovný odkaz na Oklahoma City Bombing. A jaká je povídka, která to váže dohromady? Nic moc, ale neuráží. Lepší než vraždící zmrzlinový stánek z trojky, jedničce a dvojce se nevyrovná. Chci, aby co byl nejrychleji další díl. Tahle série je fajn. Lepší než 3, horší než 1 a 2. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Myslím, že je to už moje poslední V/H/S. Kombinace videobrazu s poruchami (videokazet jsem viděl dost, ale s takhle prasáckým obrazem žádnou, byť šlo o pirátské kopie) a FF je zkrátka smrtící. Úvodní následně rozkouskovaná povídka byla technicky nejotřesnější, z hlediska příběhu nezajímavá. Krysa v kanále měla místy dobrou atmosféru, ale že se obraz klepal i profesionálnímu kameramanovi, je na pováženou. Finální scéna trhala oči, a tak nejlepší byl asi zasažený moderátor. Nudou překypovala povídka z pohřebního ústavu, kterou nezachránilo ani po celou dobu očekávané zmrtvýchvstání. Indonéská historka o šíleném vědci byla absolutně nejlepší a má ode mne ty dvě hvězdy. Nejen slušivý masomlejn, ale i po výtvarné stránce pěkný vizuál. No a rádoby vlastenci, kteří zjistili, že s čím kdo zachází, s tím také schází mě téměř uspali. Možná kdyby byly příběhy zpracovány klasickou formou, dal bych hodnocení vyšší. Ale to už jsem psal u předchozích částí, tudíž nic nového. Jako celek mizerné. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Během jednoho hovoru je zmíněn Bill Clinton, což byl 42. prezident Spojených států vládnoucího mezi lety 1993–2001. (Duoscop)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Členové SWAT týmu v povídce „The Subject“ používají útočné pušky HK 416 a brokovnice Benelli M3. Všechny tyto zbraně ale byly vyrobeny až dekádu poté (2005), než se odehrává děj (1994). (Guilemot)

Reklama

Reklama