Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (206)

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to non-stop a jedním dechem. Opět pecka, výtečná kriminálka. I když je to pořád dokola. Dva parťáci co vyšetřují dost brutální případ. Ona matka samoživitelka, zažraná do práce, které dává stoprocentně přednost před roztomilou dcerkou. Tyhle ženský by fakt neměly zakládat rodinu, je to jedna velká katastrofa. S tímhle mě hlavní hrdinka sakra štvala, jednou se doplazila na besídku a stejně odešla, pak se nemůže divit, že holka chce být raděj u nevlastního dědy, který byl opravdu velkodušný. No a pak je tu parťák odklizený pro neshody se s svým šéfem. Měl být jen do počtu a ejhle chlapec se do případu zakousl, jak vlk do ovečky a už nepustil a nakonec to kaštánkový běsnění rozlouskl. Měla jsem svůj typ na vraha, ale nevyšlo to. Ten arijskej, bezkrevnej tajtrlík, co poskakoval kolem ministryně socky na to rozhodně vypadal. A potěšil mě David Dencik. který ty zakrslý podivíny hraje perfektně. Co dodat Dánsko valí na všech frontách. Je až k nevíře, jak ten sever opanoval filmový a TV průmysl. I slovutný Hollyúd kvůli tomu nespí a má noční můry a przní svými ohavnými rymejky geniální evrpská díla. Zrovna teď je to Viník. A copak bude dál? ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Červená čísla si to rozhodně zaslouží. Kvituji pomalé tempo, drsnou a temnou atmosféru a na konec překvapivého vraha. Opět krásně rozjetý příběh, který vás nenechá vydechnout a vy chcete tuto minisérii zhlédnout co nejrychleji, jelikož dychtíte po odpovědích. Přesto finální epizoda mi zážitek mírně zdeformovala. Najednou pomalé tempo vystřídají akčnější sekvence, na pár otázek se odpovědí nedostane, a vlastně z toho vypadl americký konec. I tak stojí za zhlédnutí! ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tradičně vysoký severský standard, ačkoliv k úplnému vrcholu tu něco chybí. Série obsahuje všechny obvyklé atributy, takže tu najdete sychravou atmosféru jdoucí ruku v ruce s hnusným počasím, vyšinutého brutálního vraha a v neposlední řadě vyšetřovatele resp. vyšetřovatelku, která balancuje mezi prací a rodinou, přičemž rodina a osobní život dostávají na frak. A nebylo by to ono bez introvertního parťáka, se kterým nechce nikdo dělat. A ta šablona bez snahy ukročit mimo vymezené mantinely je asi největší bolestí, ale nejedná se o bolest nesnesitelnou. Spíš je to ten typ zdravotního defektu, který je občas trochu protivný. Herecky na pohodu a Danica Curcic mě bavila i tady. Další řadě s touto dvojicí detektivů bych se nebránil. 80% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl bych to tak, že se zloduch mimo záběr vysmýknul z té větve, na kterou se nabodnul, kolem stromu sebral pár žaludů a ve druhé sérii nám ještě pořádně zatopí. Myslet si, že takhle komplexního vrahouna zprovodí ze světa kus klacku, je po tom všem, co nám předvedl, čirý bláznovství. Jinak to padlo na celkem sympatickou figuru, viděl jsem to na adoptivního tátu Aksela, na manžela paní ministryně, na spolužačku malé Kristine- všichni tady vypadali nanejvýš podezřele. A ejhle… Teď bych si dal pro změnu něco realistickýho, kouknu, čím mě podaruje Disney Channel. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, asi už som tohto krimi formátu prejedený. Celý tento miniserálový projekt sa totiž drží presne danej a miliónkrát predtým osvedčenej schémy - niečo sa stane v minulosti, potom sa dej prenesie do prítomnosti, dvojica nesúrodých detektívov s vlastnými osobnými problémami (samozrejme tie súvisia s rodinou), tajomný predmet ku ktorému sa všetko upína (až to začalo nudiť), náhle rozuzlenie príbehu a prichádzanie všetkému na kobylku.... A akoby naschvál, práve atmosféra tu je na hony vzdialená tej typicky temnej a chladnej, ako som u škandinávskych filmov zvyknutý. A čo je ešte horšie, vraha spoznáte hneď, ako sa naň pozriete. Aspoň mne to tak prišlo. Takže občas nuda zaručená. Slabší priemer. 55/100 ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama