Reklama

Reklama

Dobrodružství kriminalistiky

(seriál)
  • Západní Německo Täter unbekannt - Sternstunden der Kriminalistik (více)
TV spot 4
Československo / Západní Německo / Francie, (1989–1993), 21 h 36 min (Minutáž: 49–52 min)

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Boris Rösner, Petr Kostka, Ladislav Mrkvička, Ondřej Havelka, Vlasta Fabianová, Nelly Gaierová, Ladislav Frej st., Daniela Kolářová, Luděk Munzar (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(26)

Oblíbený detektivní seriál v režii A. Moskalyka o boji práva se zločinem, ve kterém se rodila vědecká kriminalistika. Každá epizoda je věnována jedné kriminalistické disciplíně, jenž se uplatnila u soudu a později byla uznána jako nezvratný a usvědčující důkaz. (Česká televize)

Videa (24)

TV spot 4

Recenze (355)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 10/10/// +naprostá plejáda hereckých es na přelomu 90tých let, neuvěřitelně komplexní a věrná výprava, mnohdy zajímavé a napínavé kriminální případy, kvalitní režie -chybí tu hlavní hrdina, nebo hlavní vyšetřovací tým, vždy si musíme zvykat na nové postavy, zhruba prvních 20 minut trvá, než se pořádně do příběhu dostanu (až pak to má spád a gradaci), některé postavy nebo herci mi vyloženě nesedli/// Tento kriminální seriál byl jednou z jistot na obrazovkách našich televizorů v devadesátých letech. Už v té době jsem shlédl některé díly. Tehdy mi bylo asi deset a rozhodně jsem z toho moc nechápal. Dnes však dokáži tento seriál naplno ocenit. Jedná se celkově o velmi kvalitní kriminálku, kterou snad jen překonávají Četnické humoresky. Je až obdivuhodné jak dobře se dařilo pro jednotlivé epizody nacházet lokace, herce, psát postavy a příběh. Pochybuji, že si na tohle někdo v budoucnu troufne. Škoda, že některé čísti byly slabší, méně zajímavé nebo o něco nudnější, ale bylo jich minimum a závěr každého dílu jsem upřímně hltal./// Cekem 82%/// ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších českých seriálov, mapujúci históriu vývoja svetovej kriminalistiky ma v detstve fascinoval a inšpiroval aj k čítaniu kníh z tejto oblasti, rovnako ako príbuzných k výberu vhodných darčekov k Vianociam. Aj po opakovanom pozeraní s odstupom času mal stále svoje čaro a patrí k svetlejším bodom československej kinematogriafie. ()

Reklama

Machrovic 

všechny recenze uživatele

SPOILEROIDNÍ HLÁŠKY Z EPIZODY VLAS: "Jestli mě policie bude potřebovat najde mě v kuchyni." // "Láska je hezká věc, dokud nedojde na peníze." // "Klamat úřady se nevyplácí a dělat z nás blbce už vůbec ne." // "Vlasy nejsou u soudu nezvratným důkazem." "Tak se jím musejí stát." // "Ale jestli je to vaše další hovadina, tak si mě nepřejte." // "Vám se přirozeně omlouvám, což nadřízení nedělají často." // "Nechtěl jsem jí zabít, ale ona byla mrcha!" ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Zajímavý kriminalistický seriál, který se nezabývá objevením jednotlivých kriminalistických metod, ale v jednotlivých dílech představuje konkrétní případy, při kterých byla metoda použita tak, že se stala všeobecně uznávanou a tím pádem i hojně užívanou. Některé z tehdejších postupů byly překonány již v následujících dílech seriálu, některé jsou v dnešní době již nepoužitelné, ale většinou se jedná o základní kameny kriminalistiky, na kterých tento vědní obor dodnes staví. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrodružství kriminalistiky JE najlepší, najoriginálnejší a najvýpravnejší seriál, aký tu kedy vznikol. Budem sa hádať až do krvi. Už len nápad, zostaviť sériu príbehov, ktoré by nám poskytli prehľad o histórii kriminalistiky je geniálnejší, ako námet ľubovolného amerického seriálu, aký sme mali u nás možnosť kedy vidieť. Na rozdiel od Hriešnych ľudí alebo Panoptika neobsahuje seriál ani jednu slabšiu časť, každá je maximálne premyslená a prípady perfektne prezentujú daný prínos svetovej kriminalistike. Spoločne s Colombom môj najobľúbenejší kriminálny seriál. ()

Galerie (409)

Zajímavosti (120)

  • V epizodě "Krevní skupina" ztvárnil hraje herec Karel Pospíšil dvojroli. Zahrál si zaměstnance divadla a podvodníkaTanakiho. (M.B)
  • Od začátku příběhu je zřejmé, že Keith Hobday (Josef Vinklář) zemřel na infarkt bez zavinění smrti někým jiným. Přestože v tu dobu už byla patologie na takové úrovni, aby to rozpoznala, policie se o zprávu patologa vůbec nezajímala a spustila nesmyslný hon na nevinou oběť Erica Hobdaye (Ladislav Frej). (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno