Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jaime Lannister z Hier o tróny v pre mňa málo pochopiteľnom filme z väzenského prostredia. Nič nedávalo zmysel, chovanie hlavnej postavy úplne nelogické. Ak to robil zo strachu, ten tu bol málo ukázaný. Ak to robil pre rodinu, tak si vybral najhorší plán na svete. Navyše ako gangster bol nepresvedčivý, jeden dlhý fúz ukradnutý z hrobky rakúskeho cisára alebo minimálne uhorského šľachtica, to proste nestačí. Vzhľadom na tematický potenciál som čakal oveľa viac. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Poslední film z mýho vězeňskýho pětiboje(5 filmů s vězeňskou tématikou) a pro mě taky ten nejslabší. Neříkám, že je to vyloženě špatnej film ale ty čtyři předchozí vězeňský filmy mě oslovily daleko víc. Film je rozdělen na dvě dějový linky a je vyprávěn retrospektivně. Mě osobně bavila víc dějová linka odehrávající se za katrem. Co bylo mimo katr mě už tak nebralo. Nikolaj Coster-Waldau jako Jacob Harton nebyl špatnej ale, že by si získal moje sympatie abych mu mohl fandit to rozhodně ne. Myslím si, že mohl být vybrán i lepší herec. Dle zdejšího vysokýho hodnocení jsem očekával rozhodně víc. Tohle je za slabší 3 hvězdy. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Vědomá adorace alfa samců. Dokonalý casting a herecké výkony. Přehlídka fyzického herectví a řeči těla. Vynikající atmosfericky působící hudba. Pomalé tempo vyprávění a retrospektivní kompozice. Psychologický vývoj hlavní postavy. Originální žánrové křížení - věženské drama se prolíná s klasickou gansterkou a to celé je ještě řízlé rodinným dramatem. Skvěle vymyšlený a napsaný scénář - Ric Roman Waugh je drsný chlapík, povoláním kaskadér, a je znát, že ví, o čem píše a točí - stal se z něho jednoznačně specialista na vězeňskou tématiku - tenhle specifický subžánr dovedl k dokonalosti už ve Zločinci, pak si sice vybral slabší chvilku v Práskači (přešlapem bylo angažování Dwayne Johnsona do hlavní role a, což je v kontextu Waughova psaní s podivem, scénář byl tentokrát trochu chatrnější...), ale v Shot Caller je zase zpátky v té nejlepší scenáristické i režisérské formě... Lepších žánrových filmů už letos nebude moc... PS: Shot Caller svou atmosférou a popisem status quo americké věznice dost připomíná jeden z nejlepších seriálů poslední doby procedurální drama Jedna noc... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pěkný krimi-tvrďácký překvápko, kde je krásně vidět, jak se může i ukázkový život dosrat jednou osudovou chybou a pak skrze následný vězeňský buď a nebo. Waldau v týhle roli šéf a celá jeho proměna a snaha je skálopevná, k tomu spousta castingových radůstek (Bernthal 🙏🏼), lepší přehlídku Cali white pride hovad jsem neviděl od SONS OF ANARCHY. Ale celkově vzato mi ten film vyšel neprůstřelný, uvěřitelný, držel mě a bavil, fungoval po stránce emocí, líbil se. Velký palec za násilí, hezky brutální syrový, závěr naprostá jahůdka. / Po druhé projekci dávám 5, protože mě nenapadá, jaký jiný vězeňský film mi tak skvěle a jasně ukázal taková ta pravidla hry. To, jak skrze hlavní postavu a herectví vyniká neskutečný hrdinství a vnitřní utrpení, nemá prostě chybu. A až teprve dokonale mi seplo to finále. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Asi nejslavnější současný sestrošuk (pomineme-li LIVINGDEADa) Mikuláš Aules má doma tak hnusnou manželku, že to ze zoufalství raději střelí na červenou a nechá se dobrovolně zavřít. A je z toho vcelku vleklá a nesmyslná pičovina to tom, jaxe rachitický ztvarohovatělý makléř stane téměř přes noc předsedou mexicko-árijského drogového kartelu plného animálních vypatlaných hovad, během jejíž nadmíru přepálených dvou hodin někdo navíc v pozadí permanentně hraje na pilu. Miky je sice spanilý a vůbec, avšak to, že si nechá pod nosem narůst jitrnici a otapetovat hrudní košíček, z něj drsného mukla prostě neudělá, protože se permanentně tváří jako lanisterské princátko, co zrovna před chvíli vyprstilo v karavanu Bryjanu z Tartu a něco mu při tom sežralo ruku. S tímhle kukučem a figurkou modelky Kálvina Klajna by v takovém ZpěvZpěvu dělal negrům děvku, i kdyby tam v prdeli propašoval kamión kontrabandu pro samotného Hitlera. Avšak každé zboží má evidentně svého kupce a je žužu rozkokošné, jak i přes bulvárně přiblblý, recyklovaný a nudný telenovelický scénář a do očí bijící kástingovou minelu ta unylá partička zpocených polonahých pokérovaných ovarových krků a Chajme ve sněhobílých trenýrkách alespoň řádně rozrajcovali našeho homorozumbradu Zadka99, jenž si u toho zjevně i lačně zaadoroval pravačkou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v americkom štáte Nové Mexiko. Začalo 26.5.2015 v Albuquerque a v Santa Fe. Potom sa nakrúcalo predovšetkým v mestečku Los Lunas. Natáčanie filmu sa začalo 26. mája 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno