Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nad Hartonovým rozhodnutím by sa dalo špekulovať, ale bolo to jeho vlastné rozhodnutie ako naloží so svojim pobabraným životom. Možno trochu pomohli aj okolnosti vo väzení. Každopádne príbeh zaujímavý, herecky slušné (Waldau skvelý a Bernthal zase nesklamal), spracovanie kvalitné, ale hlavne sa mi páčila atmosféra snímku a aj hudba. Z mojej strany spokojnosť .. to je tak, keď dostanete viac ako ste čakali. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Waugh konečně udělal pořádnej film. Potenciál už tu byl v podobně laděném snímku Zločinec, ale tam to ještě úplně neklaplo, potom zde byl Práskač který mě příliš nebavil, ale toto mi sedlo. Přišla mi tu zajímavě zpracovaná postava hlavního hrdiny a i když jsem si Kosťáka WauWaua zatím úplně neoblíbil, tak tady to zahrál dobře, navíc film i navzdory dvouhodinové délce směřuje svižně kupředu a není prostor pro nudu navíc je to cítit starým dobrým chlapským oldskůlem a to je v dnešní době sakra nedostatkový zboží.75% ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Osobne veľká spokojnosť. Na druhej strane chápem divákov, ktorí Shot Caller ohodnotia nižším počtom hviezd ako ja. Je pravda, že dej sa častokrát vyvíja nepravdepodobným spôsobom, na míle vzdialeným realite a hlavne Jacobove emócie nefungujú tak ako by mali. Bežný človek by sa z toho ako skončil aj zbláznil. Trestanecs Jacob Harton alias Money koná chladne, vypočítavo, s dokonalou presnosťou profíka. Neverím, že sa nenašla pre neho iná cesta ako z danej situácie vycúvať, ale.. je to viac-menej jedno. Nikolaj Coster-Waldau bol perfektný a film mi ubehol ako voda, takže pokojne prižmúrim oči neautentickosťou celého príbehu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O věrohodnosti příběhu, o věrohodnosti Waldauovy postavy i o věrohodnosti Waldaua v jeho roli si myslím svoje, ale to nic nemění na tom, že většinu času jde o slušně hustoatmosférické kriminální drámko a mnohé záběry jsou příjemně syrové. Nejvíc mě bavily scény z lapáku. Je fajn, že aspoň americký vězeňský systém (na rozdíl od evropských) má zdá se primární funkci trestající a nikoliv (pseudo)nápravnou a tamní basa tedy není žádná ozdravovna. Ale není se pak čemu divit, že slušnej bílej chlap začne radši v zadku nosit balónky s fetem pro Aryan Brotherhood, než aby v něm měl každou chvíli zasunutou negerskou kládu. Až potud parádní film. Ale samozřejmě nebyli by to hollywoodští, aby to zase celé nezprasili nějakou tou svojí přiblble angažovanou pointou, kterou tu ale vůbec nehodlám kriticky rozebírat, ztráta času. P.S.: A s tím digitálně neduživým Waldauem ve 34.minutě to trikmistři kapánek přehnali. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně silná věc. O tom jak jediná blbá chyba vám může změnit a posléze zničit život. Tolik lidských emocí odehrávajíc se v absolutně nelidském prostředí. Nikolaj Coster-Waldau je naprosto fenomenální. Nejspíš nejlepší výkon, co jsem od něj viděla. Všechny vedlejší role jsou obsazeny dokonale. A ta hudba... ještě teď mi běhá mráz po zádech. Věřím že tenhle film se mnou zůstane ještě dlouho. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Jedno z tetování, které má na sobě Frank 'Shotgun' (Jon Bernthal), je hákový kříž. (Varan)
  • Frank (Jon Bernthal) má na krku tetovanie "PEN1," čo znamená "Public Enemy No. 1" (verejný nepriateľ č. 1). PEN1 je tiež názov pouličného gangu z okresu Orange v Kalifornii. (zajo91)

Reklama

Reklama